Hyppää pääsisältöön

7 uuden vuoden lupausta, jotka kannattaa unohtaa ihan heti

uuden vuoden lupaukset
Uusi vuosi on täällä, juhuu! Ja koska uuden vuoden kunniaksi on tapana tehdä katteettomia lupauksia, ProStoori listaa sinulle nyt ne lupaukset, joita ei kannata tänäkään vuonna tehdä.

7 uuden vuoden lupausta, jotka kannattaa unohtaa ihan heti

Julkaistu 10.01.2018 klo 15:00
ProStoori
Kirjoittanut
Maija Kajanto
Uusi vuosi on täällä, juhuu! Ja koska uuden vuoden kunniaksi on tapana tehdä katteettomia lupauksia, ProStoori listaa sinulle nyt ne lupaukset, joita ei kannata tänäkään vuonna tehdä.

Laihdutan x kiloa!

Ja tämähän on se päätös, joka kaikkein eniten hyvää mieltä tuottaa ja stressiä vähentää. Laihduttaminen on jonkinlainen tammikuinen itseruoskintariitti, joka yleensä tuottaa lähinnä lisäbisnestä kuntokeskuksille ja harmaita hiuksia yksilöille.

Tee heti päätös, ettet aio laihduttaa ennen kuin aikaisintaan maaliskuussa. Silloin on jo valoisampaa iltaisin, ja jos laihdutus tuntuu yhä ajankohtaiselta, siihen voi jopa olla energiaa.
 

Laihduttaminen on jonkinlainen tammikuinen itseruoskintariitti, joka yleensä tuottaa lähinnä lisäbisnestä kuntokeskuksille ja harmaita hiuksia yksilöille.

Ryhdyn tipattomalle!

Miksi ihmeessä? Jos tuntuu, että juominen on lähdössä lapasesta, yhden kuukauden sinnittely ilman ei tarkoita, että homma on hanskassa. Jos alkoholinkäyttö taas on täysin lapasessa, mikä ilo totaalikieltäytymisestä on? Mikäli ajatuksena on tarkastella omia alkoholinkäyttötottumuksia, se kannattaa ennemmin tehdä yksinkertaisella ”rasti ruutuvihkoon”-menetelmällä pitkin vuotta. Jos kyse on vain kuukauden elvistelysuorituksesta, kannattaa harkita, onko tämä nyt oikeasti sen arvoista.

 

Aloitan some-lakon!

Monelle meistä sosiaalinen media on paitsi verkostoitumiskanava, myös uutislähde ja työväline. Lapsen heittäminen pois pesuveden mukana ei siis välttämättä toimi. Jos some haukkaa liian ison palan vapaa-ajasta, kannattaisiko ennemmin päättää, että seuraa sitä vain tiettynä ajankohtana? Some voisi olla käytössä esimerkiksi bussissa istuessa tai silloin, kun lapset katsovat Pikku Kakkosta. Tämä voisi vähentää turhaa selailua ja jättäisi silti somen hyvät puolet nautittavaksi.

 

Syön terveellisemmin!

Älä päätä tällaisia asioita, ne eivät johda mihinkään. Päätä sen sijaan, että etsit tänä vuonna kaksi tai kolme sellaista ruokaa, jotka ovat sekä terveellisiä että aivan sairaan hyvän makuisia. Ne on sitten jo helpompi lisätä omalle ruokalistalle pysyviksi muutoksiksi.

 

Kuntoilen enemmän!

Tuskin kuntoilet, jos teet sen hampaat irvessä. Miten olisi vaikka sellainen päätös, että tämän kevään aikana käyt ainakin kaksi kertaa kaverin kanssa kävelyllä tai sulkapalloa pelaamassa vain siksi, että se on tosi kivaa?

Tuskin kuntoilet, jos teet sen hampaat irvessä.

Hankkiudun eroon turhasta tavarasta!

Ketä varten? Jos kotona säilytystila on jatkuvasti kortilla, kannattaa isompi raivaus toki tehdä. Mutta jos kaappien ovet mahtuvat kiinni ja tavaramäärä ei päivittäin ahdista, niin jospa vain nauttisit siitä tunteesta, että juuri tänä vuonna kaikki on tavaramäärän kanssa hyvin?

 

Vietän enemmän aikaa rakkaiden ihmisten kanssa!

Mahtaakohan siihen riittää pelkästään oma päätös? Jos kaverit elävät ruuhkavuosia, lapset juoksevat harrastuksissaan ja oma kalenteri notkuu kaikenlaista, kannattaako tässäkään asiassa ruveta periaatepäätöksellä muutosta tekemään? Päätä ennemmin, että et kanna syyllisyyttä siitä, ettet näe ihmisiä tarpeeksi. Ja samalla voit päättää, että jos joku tuttu soittaa ja ehdottaa tapaamista, koetat järjestää sen, vaikka arki tuntuisikin kiireiseltä.

 

ProStoori toivottaa lukijoilleen stressitöntä uutta vuotta!