Hyppää pääsisältöön

8 syytä, miksi helmikuu on yhtä juhlaa

miksi helmikuu on ihana
Tiesitkö, että helmikuuhun sijoittuu kolme kansallista juhlapäivää ja että se on muutenkin ihan paras kuukausi? ProStoori kertoo, miksi.

8 syytä, miksi helmikuu on yhtä juhlaa

Julkaistu 07.02.2018 klo 10:48
ProStoori
Kirjoittanut
Maija Kajanto
Tiesitkö, että helmikuuhun sijoittuu kolme kansallista juhlapäivää ja että se on muutenkin ihan paras kuukausi? ProStoori kertoo, miksi.

1. Laihdutuspäätökset on jo kuopattu 

Tammikuu on takanapäin ja kaikkein turhimmat uuden vuoden lupaukset on jo kuopattu. Voi huokaista helpotuksesta ja panostaa mukavaan arkeen.

 

2. Mystinen alkuvuosi on selätetty 

Muistatko kaikki ne kolmesataa asiaa, jotka joulukuussa siirrettiin ”alkuvuodelle” hoidettavaksi? No, ne on jo hoidettu tai haudattu. Kummassakaan tapauksessa niistä ei tarvitse enää murehtia.

 

3. Runeberginpäivä 

Runebergintorttu. Täytyykö sanoa enempää?

 

Muistatko kaikki ne kolmesataa asiaa, jotka joulukuussa siirrettiin ”alkuvuodelle” hoidettavaksi? No, ne on jo hoidettu tai haudattu.

 

4. Ystävänpäivä 

Okei, tässä ei ehkä ole aikuiselle niin kummoista hohtoa, kun ei enää ole tilanteessa, jossa voisi käydä salaa antamassa kortin naapuripulpetin ihkulle luokkakaverille. Mutta ainahan voi pelata bingoa face-seinälle ilmestyvien kliseiden kanssa ja samalla haukata bebe-leivosta. Sydämenmuotoista, luonnollisesti.

 

5. Laskiainen

Ensimmäinen pulla mantelimassalla, toinen hillolla, kolmas molemmilla. Lisäksi voi tietysti käydä pulkkamäessä, jos on lunta, tai ainakin kertoilla tarinoita opiskeluaikojen haalarilaskiaisista.

 

6.Kalevalanpäivä 

Se helmikuinen juhlapäivä, jolla ei ole omaa leivonnaista. Mutta ehkä sellainen pitäisi olla tai ainakin sen voisi kehittää? Miten olisi tuhdisti täytetty ruisleipä? Tästä voi kehittää ihan oman tradition.

 

7. Kevään eteneminen

Päivä on vähän pitempi, kesä on vähän lähempänä, iltapäivät jo pikkuisen valoisammat. Kukkakauppoihin ilmestyy säällisiä tulppaaneja ja henkinen puristus ehkä jo vähän helpottaa: tästäkin talvesta selvittiin.

 

 

8. Karkauspäivä

Jaa niin miten monta päivää tässä kuussa olikaan? Ajattele, joku muukin on yhtä pihalla kalenterin käytöstä kuin sinä! Kokonainen kuukausi, jolla ei ole kaikki muumit laaksossa! Voi miten lohduttavaa!

 

ProStoori toivottaa lukijoilleen hilpeää helmikuuta!