Hyppää pääsisältöön

Ammattiliittojen kehityshanke syynissä Indonesiassa

Indonesiassa metalli- ja kaivosalan ammattiliitot ovat saaneet kolmen vuoden kehityshankkeen aikana 18 000 uutta jäsentä. Mitä hankkeen aikana on tapahtunut?

Ammattiliittojen kehityshanke syynissä Indonesiassa

Julkaistu 02.11.2017 klo 14:07
Uutiset

ProTV/ Stoorisoppi

Indonesiassa metalli- ja kaivosalan ammattiliitot ovat saaneet kolmen vuoden kehityshankkeen aikana 18 000 uutta jäsentä. Ammattiliitto Pron kv-asioiden päällikkö Matti Koskinen pitää sitä hyvänä saavutuksena. Yksi vaikeus on se, että työntekijät pelkäävät järjestäytyä.

- He pelkäävät, vaikka tietävät järjestäytymisen hyödyt, tulevansa irtisanotuiksi, Chandra Mahlan kaivosalan ammattiliitto CEMWU:sta sanoo.

Erot järjestäytyneen ja järjestäytymättömän työpaikan välillä ovat suuret. Esimerkiksi rengasvalmistaja EP Tyresin tehtaalla palkat ovat paremmat kuin säädetty vähimmäispalkka, joka ei riitä elämiseen, mutta jonka varassa valtaosa työntekijöistä elää.