Hyppää pääsisältöön

Nokian Oulun suurinvestointi etenee, luottamusmiehet ovat tyytyväisiä

Global network, cyber safety
​​​​​​​Toteutuessaan hanke voisi tuoda Ouluun jopa 5 000–7 500 korkean osaamisen työpaikkaa. Luottamusmiehet ovat hankkeen etenemiseen tyytyväisiä.

Nokian Oulun suurinvestointi etenee, luottamusmiehet ovat tyytyväisiä

Julkaistu 23.04.2021 klo 14:13
Uutiset
​​​​​​​Toteutuessaan hanke voisi tuoda Ouluun jopa 5 000–7 500 korkean osaamisen työpaikkaa. Luottamusmiehet ovat hankkeen etenemiseen tyytyväisiä.

Suomalainen tietoliikennealan yhtiö Nokia aikoo rakentaa uudet tuotekehitys- ja tuotantotilat Oulun yliopiston ja teknologiakylän väliin. Suurhanke etenee ensi viikolla. Yhdyskuntalautakunta esittää päätösesityksen mukaan kaupunginhallitukselle, että kaupunki myy Nokia Solutions and Networks Asset Management Oy:lle tai sen osoittamalle taholle Linnanmaan kaupunginosasta tontin Oulun yliopiston ja Teknologiakylän välistä noin kuudella miljoonalla eurolla, kertoo Yle 23. huhtikuuta 2021. Kauppakirja allekirjoitetaan esisopimuksena.

Luottamusmiehet ovat tyytyväisiä uutiseen

Alue on osa Oulun Linnanmaan kampusta, joka on Oulun merkittävin työpaikka-, tutkimus- ja koulutuskeskittymä. Siellä sijaitsee muun muassa yliopisto, ammattikorkeakoulu, teknologiakylä, VTT ja paljon opiskelija-asuntoja.

Nokian Oulun toimipisteen toimihenkilöiden luottamusmies suhtautuu hankkeeseen positiivisesti, kuten myös muut luottamusmiehet.

– Tätä olemme odottaneet ja miettineet myös työnantajan tavoitetilaa. Tämänhetkisen tehtaan tilat ovat 1970–2020-luvuilta, joten uusi kiinteistö on varmasti paljon toimivampi. Tosi jees homma, luottamusmies Janne Lindström kertoo.

Nokian ylempien toimihenkilöiden luottamusmiehet Risto Lehtilahti ja Sari Halonen ovat samoilla linjoilla.

– Uutinen on äärimmäisen postiviinen signaali meille oululaisille ja luo uskoa tulevaan, kun ollaan valmiita investoimaan. Varmasti työskentelytilat labroineen ja tuotantotilat ovat tulevaisuudessa paljon paremmat, Lehtilahti kertoo.

– Uuden rakentaminen tuo turvallisuuden tunnetta ja luo positiivista valoa tulevaisuuteen. Nokia selvitti erilaisia tonttivaihtoehtoja, mutta lopulta päätyi tähän. Sijainti on hyvä, Halonen jatkaa.

Oulun Nokian tuntityöntekijöiden pääluottamusmies Keijo Alahuhtala kertoo tuotannon työntekijöiden suhtautuvan uutiseen positiivisesti.

– Uutista on jo jonkin aikaa odotettu. Vaikka prosessi on vielä kesken, odotamme kovasti tulevaa ja uusia toimitiloja.

Uudet toimitilat myös vetovoimatekijä

Nokia työllistää Suomessa noin 6 000 ihmistä, ja heistä 2 300 Oulussa.

– Tälläkin hetkellä Nokialla on Suomessa 70 eri kansalaisuutta töissä ja rekrytoimme osaajia myös ulkomailta. Toteutuessaan hanke varmasti lisäisi Oulun vetovoimaa työntekijöiden keskuudessa, jatkaa Lindström.

Ouluun lisää työpaikkoja ja asuntoinvestointeja

Ylen mukaan Oulun kaupunki arvioi, että investoinnilla on positiivinen vaikutus alueen elinkeinoelämään ja paikalliseen yritysekosysteemiin, ja se tuo mukanaan sekä työpaikkoja että asuntoinvestointeja. Nokian hankkeen arvioidaan tuovan kokonaisuudessaan jopa 5 000–7 500 korkean osaamisen työpaikkaa.

Pinta-alaa kaavamuutosalueella on yhteensä yli 90 000 neliömetriä. Rakennusoikeutta toimitiloille on kaavamuutoksessa osoitettu yhteensä lähes 73 000 kerrosneliömetriä, mikä vastaa noin kahdeksaa hypermarkettia.