Hyppää pääsisältöön

Pro jakaa vaalirahaa 55:lle Arkadianmäen ehdokkaalle

– Pron tehtävä on tukea niiden vaalityötä, jotka ajavat palkansaajille tärkeitä asioita, sanoo liiton puheenjohtaja Jorma Malinen.

Pro jakaa vaalirahaa 55:lle Arkadianmäen ehdokkaalle

Julkaistu 01.04.2015 klo 15:26
Uutiset
– Pron tehtävä on tukea niiden vaalityötä, jotka ajavat palkansaajille tärkeitä asioita, sanoo liiton puheenjohtaja Jorma Malinen.

Pro Uutiset

Ammattiliitto Pro on jakanut vaalirahaa Manner-Suomen vaalipiireissä yhteensä 55:lle eduskuntaan pyrkijälle. Joukossa on sekä Arkadianmäen konkareita että ensikertalaisia.

Tunnettuja nimiä avustettujen joukossa ovat muun muassa konkaripoliitikot Ilkka Kantola (sd), Annika Saarikko (kesk) ja Lauri Ihalainen (sd) sekä Tarja Filatov (sd).

Pron hallitus päätti varata suoraan ehdokkaille ja vaalityöhön tukirahaa tänä vuonna yhteensä enimmillään 60 000 euroa. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa liitto jakoi 100 000 euroa.

– Pron tehtävä on tukea niiden vaalityötä, jotka ajavat palkansaajille tärkeitä asioita. Se on normaalia yhteiskuntavaikuttamista. Elinkeinoelämän edunvalvontajärjestöt tukevat myös omia ehdokkaitaan ja varmaankin suuremmilla summilla, puheenjohtaja Jorma Malinen Ammattiliitto Prosta toteaa.

Pron jäsenistä 21 ehdolla

Ammattiliitto Pron jäseniä on näissä vaaleissa ehdolla 21 yhteensä kymmenessä vaalipiirissä, kun piirejä on kaikkiaan kolmetoista.

– Jokainen eduskuntaan pyrkivä ja tukea hakenut Pron jäsen saa liitolta vaaleissa taloudellista tukea, kertoo puheenjohtaja Malinen Prosta.

Ammattiliitto Pron hallituksen päättämä tuki on avointa. Sitä maksetaan hallituksen päättämien jakoperusteiden mukaan. Pron rivijäsenille maksetaan kaikille sama summa ja Pron hallinnon jäsenille keskenään sama summa. Lisäksi tukea on jaettu palkansaajien asioita ajaville ja tunteville ehdokkaille.

– Pron järjestöyksikkö on jakanut varat liiton hallituksen ohjeistuksen mukaisesti, Malinen kertoo.

 

Prolaiset ehdokkaat: keitä he ovat ja mitä he haluavat

Pron tuki eduskuntavaaliehdokkaille 2015