Pron työeväät Indonesiassa
Samalla valmistuu perinneruoka rendang eli indonesialainen naudanlihakastike.
Pron työeväät Indonesiassa
Samalla valmistuu perinneruoka rendang eli indonesialainen naudanlihakastike.
ProTV
Rosa Febrianti työskentelee indonesialaisen metalliliiton naisasiavastaavana.
– Kun naiset itse osallistuvat ammattiyhdistystoimintaan, se vastaa paremmin heidän tarpeisiinsa.
Febrianti kertoo, naisten pitää olla mukana sopimassa työehtosopimuksista.
– Näin varmistamme naisten ideoiden huomioimisen työoikeuksien parantamiseksi. Työehtosopimuksissa sovittujen oikeuksien kautta vahvistamme naisten asemaa yrityksissä ja kansallisesti.
Videolla Febrianti näyttää, kuinka valmistuu perinneruoka rendang eli indonesialainen naudanlihakastike.
Indonesialainen naudanlihakastike - rendang
Rendangin raaka-aineet
Naudanlihaa 1,5 kiloa
Kookosmaitoa 2 litraa
Maustetahnat ja -seokset
Sitruunaruohoa 2 vartta
Laakerinlehtiä 4 kpl
Sitruunanlehtiä 4 kpl
Hydroksisitruunahappoa 2 cl
Maustetahnojen raaka-aineet
Salottisipuli 12 kpl
Valkosipuli 6 kynttä
Punainen, iso chili 100 grammaa
Punainen, pieni chili 100 grammaa
Inkivääriä palanen
Kurkumaa palanen
Galangal-juurta palanen
Hasselpähkinä 5 kpl
Mausteseoksen raaka-aineet
Neilikkaa
Kanelia
Tähtianista
Myös kumina, korianteri ja kaardemumma käyvät.
Suolaa ja sokeria maun mukaan
Paahdettuja kookoshiutaleita
Valmistusohjeet
1. Leikkaa naudanliha isohkoiksi kuutioiksi.
2. Hienonna mausteraaka-aineet survimella morttelissa kunnes niistä muodostuu karkea tahna. Hienonna morttelissa myös mausteseoksen raaka-aineet. Paahda kookoshiutaleet ja hienonna ne morttelissa.
3. Kaada 2 litraa kookosmaitoa isoon wokkipannuun. Lisää mausteet, maustetahnat ja –seokset. Sekoittele noin 20-30 minuuttia kunnes kookosmaito kiehuu tasaisesti. Jatka sekoittamista, jottei se juoksettuisi.
4. Kun kookosmaito on kiehunut ja näyttää rasvaiselta, lisää lihanpalat,
5. Jatka keittämistä ja sekoittamista keskilämmöllä kunnes kookosmaito on sakeutunut, mausteet imeytyneet lihaan ja liha on mureaa. Siinä menee noin 5-6 tuntia. Ole varovainen lämmön kanssa, ettei kastike palaisi pohjaan.