Hyppää pääsisältöön

SSAB yt-neuvottelee Lappohjan tehtaan sulkemisesta

Image
Lappohjan tehdas työllistää nyt noin 115 henkilöä.

SSAB yt-neuvottelee Lappohjan tehtaan sulkemisesta

Julkaistu 11.06.2018 klo 16:11
Uutiset
Lappohjan tehdas työllistää nyt noin 115 henkilöä.

Pro Uutiset

Ruotsalainen SSAB Europe aloittaa Lappohjan putkitehtaalla yt-neuvottelut, joissa käsitellään Lappohjan tehtaan mahdollista sulkemista ja työvoiman irtisanomista. Yrityksen mukaan yt-neuvottelut käydään tuotannollisista, taloudellisista ja toiminnan uudelleenjärjestelyihin johtuvista syistä. Neuvottelut koskevat Lappohjan tehtaan koko henkilöstöä eli yhteensä noin 115 henkilöä. 

– Huolestuttavaa. Tulosta on tehty ja tehdään, sillä porukalla on tekemisen meininki. Uutinen on iso pienelle paikkakunnalle, varsinkin jos kaikki toiminta lopetettaisiin, se aiheuttaisi myös kerrannaisvaikutuksia alueella, toteaa toimihenkilöiden pääluottamusmies Pasi Heikkinen Raahesta.

– Toisaalta nyt vasta aletaan neuvotella ja etsiä vaihtoehtoja, Heikkinen toteaa. 

Pro Uutiset ei vielä tavoittanut neuvottelevaa luottamusmiestä Lappohjasta puhelinhaastatteluun.

Työtä toisella paikkakunnalla?

SSAB:n tiedotteen mukaan osalle Lappohjan tehtaan nykyisistä työntekijöistä kyetään tarjoamaan työtä muualla.

– Talo on iso, ja varmasti vaihtoehtoja haetaan, toteaa toimihenkilöiden pääluotto Heikkinen 13 yt-neuvottelukierroksen kokemuksella.

– Miten paljon sitten muut paikkakunnat pystyvät työllistämään, on arvoitus.

Työnantajalla on irtisanomisen jälkeen takaisinottovelvoite. Se tarkoittaa, että yrityksen on tarjottava irtisanottaville vastaavaa työtä yrityksen toisissa toimipaikoissa, jos tehtäviä on avoinna.

Yritys suunnittelee investointeja neljään toimipaikkaan

SSAB Europe suunnittelee putkiliiketoimintansa kehittämistä muun muassa rakentamisen, konepaja-, auto- ja huonekaluteollisuuden tarpeisiin muissa toimipaikoissaan.  Suunnitelmaan sisältyy nykyisten tuotantolinjojen uudistaminen lähivuosina Hämeenlinnan putkitehtaalla sekä Oulaisten, Pulkkilan ja Toijalan tuotannon modernisointi ja kehitysohjelma tuotantovolyymien kasvattamiseksi. SSAB ei kerro mahdollisten investointien suuruudesta tiedotteessa.

SSAB Europella on tällä hetkellä putkituotantoa Hämeenlinnassa, Lappohjassa ja Pulkkilassa sekä lisäksi kierresaumahitsattujen putkien valmistusta Oulaisissa ja profiilituotantoa Toijalassa.

SSAB osti suomalaisen Rautaruukin vuonna 2014. Sen jälkeen SSABn Suomen-toiminnoissa on käyty useita yt-neuvotteluja.