Hyppää pääsisältöön

Aluejohtokunnat ja neuvottelukunnat

Aluejohtokunnat ja neuvottelukunnat

Jäsenten ääni kuuluu Ammattiliitto Prossa monipuolisesti. Aluejohtokunnat ja neuvottelukunnat tuovat viestin työpaikoilta ja ympäri Suomea liiton toimintaan.
Suomen kartalla aluetoiminnan alueiden jako.
Aluejohtokunnat
Suomen kartalla aluetoiminnan alueiden jako.

Pro toimii ympäri Suomea. Eri alueiden toiminnan suunnittelusta vastaamaan valitaan aluejohtokuntia, joihin kuuluu 4–10 varsinaista jäsentä sekä kaksi yleisvarajäsentä. Aluejohtokuntia on yhteensä 14. Liiton hallitus evästää alueita vuosittain niistä painopisteistä, joihin aluejohtokuntien on kiinnitettävä huomiota toiminnassaan. Toiminnan tarkoituksena on mm. alueellinen vaikuttaminen, prolaisten yhteenkuuluvuuden lisääminen ja jäsenhankinta.

Alueet ovat Häme, Itä-Uusimaa (Porvoon seutukunta, Loviisan seutukunta), Karjala (Pohjois-Karjala), Keski-Suomi, Keski-Uusimaa (Nurmijärvi, Hyvinkää, Mäntsälä, Järvenpää, Kerava, Tuusula, Pornainen), Kymi-Saimaa (Etelä-Savo ja Kaakkois-Suomi), Lappi, Oulu-Kainuu (Kainuu ja Pohjois-Pohjanmaa), Pirkanmaa, Pohjanmaa (Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa ja Pohjanmaa), pääkaupunkiseutu ja Länsi-Uusimaa (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Sipoo, Raaseporin seutukunta, Lohja, Karkkila, Siuntio, Inkoo, Vihti), Satakunta, Savo (Pohjois-Savo) sekä Varsinais-Suomi (Ahvenanmaa).

Neuvottelukunnat


Kullakin Pron työehtosopimuksella on neuvottelukunta. Jäseniä neuvottelukuntaan voivat esittää muun muassa yhdistykset. Neuvottelukunnat nimeää liiton hallitus. Neuvottelukuntien jäsenet valitaan aktiivisista luottamushenkilöistä tai liiton hallinnon jäsenistä. Neuvottelukunta luo ja esittää hallitukselle hyväksyttäväksi tai hylättäväksi työehtosopimustavoitteet. Samoin neuvottelukunta toimii työtaistelutoimien osalta. Neuvottelukunnan sihteerinä toimii sopimusalavastaava.