Hur går det på jobbet?

Fackförbundet Pro stöder dig i alla arbetslivsrelaterade frågor.

Medlemskap i ett fackförbund eller bara i en arbetslöshetskassa?

När du går med i Fackförbundet Pro går du också med i Arbetslöshetskassan Pro.

Fackförbundet Pro
Bara arbetslöshetskassa
Arbetslöshetsstöd, alltså inkomstrelaterad dagpenning Yes
Yes
Kollektivavtalsförhandlingar Yes
No
Stöd av jurister Yes
No
Rättshjälp Yes
No
Förtroendemannastöd Yes
No
Karriärvägledning Yes
No
Semesterförmåner Yes
No
Utbildningar Yes
No
8,25
€ / mån

Vi värnar om dina rättigheter och hjälper dig att nå framgång i din karriär. Medlemskapet i Fackförbundet Pro och i arbetslöshetskassan kostar dig 99 euro per år så länge du ansluter dig under år 2024. Medlemsavgiften betalas själv och den går inte att koppla till arbetsgivarens inkassering. Hela årets medlemsavgift betalas på en gång. Förmånen gäller nya medlemmar som är under 36 år. Som medlem i kassan är din ekonomi tryggad också om du blir arbetslös och medlemskap i facket ger dig trygghet i arbetslivet, både då det går bra och då det går sämre. Bekanta dig med kampanjens regler.

Fackförbundet ger dig

Vill du byta karriär, men du vet inte var du ska börja? Pro hjälper dig att hitta rätt. Vi ger karriärvägledning, mentorstöd och gratis utbildningar.

Som medlem i Pro hör du automatiskt till arbetslöshetskassan. Medlemskapet tryggar din ekonomi om du blir arbetslös.

Pro hjälper dig om du råkar ut för problem på jobbet. Våra förtroendemän, jurister och specialister finns till för dig. Stödet är gratis och riskfritt!

Som medlem i Pro får du rabatterade priser på hotell och semesterboenden. Du hittar mångsidiga destinationer i Finland och Europa.

Livet är mer än bara jobbet. Pro stöder medlemmarnas välmående också på fritiden. Genom Pro får du stöd av experter till exempel med mentala och fysiska problem.

Alla medlemmar får en resenärförsäkring och en olycksfallsförsäkring för fritiden. Försäkringen gäller i hela världen och täcker också barn under 20 år som reser med dig

Pro anordnar massor av utbildningar och seminarier som hjälper dig att lyckas i arbetslivet.

Så här blir du medlem

  1. 1Fyll i dina uppgifter
  2. 2Kolla bekräftelsemejlet i din e-post
  3. 3Njut av förmånerna som medlem i facket

Vi förhandlar kollektivavtal inom dessa områden

Kollektivavtalen för energiindustrin, kartong- och pappersförädlingsbranschen, mekaniska skogsindustrin samt för pappers- och snickeriindustrin.

Kollektivavtalen för tjänstemännen i kemiska branschen, livsmedelsindustrin, tandlaboratoriebranschen samt för tjänstemännen i privata laboratoriebranschen.

Kollektivavtalen för textil- och modeindustrin, glaskeramiska industrin, gummiindustrin samt sko- och läderindustrin och guldsmedsindustrin samt borst- och penselbranschen.

Kollektivavtalen för ict-branschen, mediebranscherna, Digita, Yle och MTV samt intressebevakningen för Pro-medlemmar i Posti.

Kollektivavtalen för finansierings-, ekonomiförvaltnings- och personaladministrationsbranschen, kreditupplysnings- och inkassobranschen samt för försäkringsbranschen. Här hittar du också kollektivavtalen för Danske Bank, Finnvera, Silta Oy, Veikkas, Palta, Pensionsskyddscentralen och Besvärsnämnden för arbetspensionsärenden.

Kollektivavtalen för byggämnes- och betongindustrin, byggbranschen, Kojamo, husteknik- och fastighetsbranschen.

Kollektivavtalen för Finnair, bil- och flygtrafikbranschen, Tallink Silja, stuveribranschen, förtullare och speditionsarbetsledare.

Kollektivavtalen för teknologiindustrin samt planerings- och konsultbranschen.

Arbetskollektiv- och tjänstekollektivavtal för staten, universiteten och Alko, Certia, Helsingin yliopiston kiinteistöpalvelut, Nationalgalleriet, Millog Oy, rådgivningsbranschen, Paltas specialbranscher, seminologibranschen, TAY-Palvelut, Unigrafia och privata socialservicebranschen.