Hyppää pääsisältöön

Sinun näköisesi ammattiliitto

Bannerikuva
Emme hyväksy työelämäheikennyksiä

Uusi hallitusohjelma on ennennäkemätön lista leikkauksia ja heikennyksiä työntekijän asemaan. 

nuorten kamppis
Työelämäturvaa 99 eurolla

Alle 36-vuotiaat liittyvät Pron jäseniksi 1.1.2024 alkaen 99 euroa/vuosi.

Maksu sisältää työttömyyskassan ja kaikki Pron palvelut.

minulle sopiva
Olisiko Ammattiliitto Pro sinullekin sopiva?

Olipa kyse sitten työehtosopimuksista, palkkakysymyksistä tai urapalveluista, Ammattiliitto Pro on tukenasi työelämän pyörteissä.


Pron uutiset

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Ihmiset kadulla
Uutiset
Julkaistu 17.05.2024
Kansainvälisen työjärjestön (ILO) yleissopimus nro 190 on ensimmäinen kansainvälinen sitova sopimus, joka koskee nimenomaan työelämän väkivaltaa ja häirintää.
Pron edustajisto syyskuu 2023
Uutiset
Julkaistu 17.05.2024
Ehdolla on 207 prolaista, joista sata valitaan edustajistoon. Ehdokkaita on eri puolilta maata, ja heillä on vankka kokemus ay-toiminnasta.
naisen kädet pitelevät sateenkaaren väristä sydäntä
Uutiset
Julkaistu 17.05.2024
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat kokevat ennakkoluuloja, epäasiallista kohtelua, syrjintää ja väkivaltaa monilla eri yhteiskunnan osa-alueilla – myös työpaikoilla.
Edut ja palvelut
Kaksi asiantuntijaa keskustelee
Asiantuntijat ovat tukenasi

Lähin prolainen kontaktisi on työpaikkasi luottamusmies tai työsuojeluvaltuutettu, jotka ovat töissä yrityksessäsi ja hoitavat tehtäviään Pron tuella. 

Pron asiantuntijat ja lakimiehet neuvovat, neuvottelevat, sopivat ja puolustavat viime kädessä sinua jopa oikeudessa. 

Mies ja nainen juristin tai lakimiehen puheilla
Saat neuvot lakiasioihin

Sinä ja koko perheesi saa maksutonta puhelinneuvontaa myös yksityiselämään tai yksinyrittämiseen liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä.

Työpaikan asiat ovat tietenkin myös hoidossa, asiantuntijamme ja lakimiehemme varmistavat, että työehtosi ovat reilut ja sopimusten mukaiset. 

Kiipeäminen, työttömyysturva
Autamme, jos olet työton

Kuka tahansa voi joutua välillä työttömäksi. Prolaisena kuulut Työttömyyskassa Prohon, ja saat ansiosidonnaista työttömyysturvaa sen ehtojen täyttyessä.

Työttömyyskassa Pron käsittelyajat ovat tutkitusti Suomen ripeimpiä. Jos siis joudut työttömäksi, selustasi on turvattu.

Tervetuloa Pron jäseneksi!

Pron asiantuntijat auttavat sinua henkilökohtaisesti työtä hakiessasi, työsopimusta tehdessäsi, työsuhteesi aikana ja sen päättyessä. Saat konkreettisia neuvoja esimerkiksi palkkaan, vapaisiin, urallasi etenemiseen ja työ- ja yksityiselämän yhteen sovittamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Neuvottelemme työehto- ja virkaehtosopimukset, joissa sovitaan esimerkiksi minimipalkoista ja niiden määräytymisen perusteista, lomarahoista, työajoista ja vapaista. 

Käytössäsi on huikea määrä etuja henkilökohtaisesta uravalmennuksesta maksuttomaan matkustaja- ja vapaa-ajan tapaturmavakuutukseen sekä hyvinvointisi parantamiseen! 

Jäsenmaksu 1,25 % palkasta (maks. 49 €/kk), sisältää ansiosidonnaisen työttömyysturvan
Yksi suurimmista: noin 120 000 jäsentä
Noin 75 työ- ja virkaehtosopimusta