Hyppää pääsisältöön

Sinun näköisesi ammattiliitto

proviikot hero
ProViikot ovat taas täällä!

Tapahtumia, jäsenmaksualennus ja Turvan tarjous! ProViikot ovat tätä kaikkea! Lue lisää ja ilmoittaudu tapahtumiin.

minulle sopiva
Olisiko Ammattiliitto Pro sinullekin sopiva?

Olipa kyse sitten työehtosopimuksista, palkkakysymyksistä tai urapalveluista, Ammattiliitto Pro on tukenasi työelämän pyörteissä.

yhdessä sopien
Parempi työelämä rakennetaan yhdessä sopien

Haluamme, että työelämä on tasa-arvoista, voit hyvin ja palkkasi on oikeudenmukainen. Reiluilla työehdoilla rakennetaan kestävää tulevaisuutta.


Pron uutiset

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Vuoden 2022 kurssilaisia ovat Johanna Renlund, Anna Koivumäki ja Aila Järveläinen – kaikki Pron hallituksen jäseniä, yhdessä muiden kurssilaisten kanssa.
Uutiset
Julkaistu 29.09.2022
Kahtena peräkkäisenä vuonna prolaisia naisia on osallistunut European Trade Union Institute ETUI:n koulutukseen Leadership and capacity-building for women trade unionists. Millaista perspektiiviä kurssi antoi – elämmekö erilaisissa todellisuuksissa, vai onko naisjohtajuutta vahvistavalle kurssille paikkansa edelleen myös 2020-luvun Pohjoismaassa?
Saija Kyllönen ja Elisa Hyytiäinen esiintyivät Yliopistopäivässä.
Uutiset
Julkaistu 28.09.2022
Korona-aika mullisti työnteon tapoja yliopistoissa. Työkulttuuri otti monia myönteisiä askeleitä eteenpäin. Kasvava hyvinvointivelka kuitenkin huolestuttaa.
Nuori nainen katsoo synkkänä ulos ikkunasta
Uutiset
Julkaistu 28.09.2022
​​​​​​​Nuorten masennus ja uupumus ovat lisääntyneet työelämässä. Nuoret tarvitsevat lisää tietoa ja tukea työpaikoilla.
Pron tapahtumat ja koulutukset
Edut ja palvelut
Kaksi asiantuntijaa keskustelee
Asiantuntijat ovat tukenasi

Lähin prolainen kontaktisi on työpaikkasi luottamusmies tai työsuojeluvaltuutettu, jotka ovat töissä yrityksessäsi ja hoitavat tehtäviään Pron tuella. 

Pron asiantuntijat ja lakimiehet neuvovat, neuvottelevat, sopivat ja puolustavat viime kädessä sinua jopa oikeudessa. 

Mies ja nainen juristin tai lakimiehen puheilla
Saat neuvot lakiasioihin

Sinä ja koko perheesi saa maksutonta puhelinneuvontaa myös yksityiselämään tai yksinyrittämiseen liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä.

Työpaikan asiat ovat tietenkin myös hoidossa, asiantuntijamme ja lakimiehemme varmistavat, että työehtosi ovat reilut ja sopimusten mukaiset. 

Kiipeäminen, työttömyysturva
Autamme, jos olet työton

Kuka tahansa voi joutua välillä työttömäksi. Prolaisena kuulut Työttömyyskassa Prohon, ja saat ansiosidonnaista työttömyysturvaa sen ehtojen täyttyessä.

Työttömyyskassa Pron käsittelyajat ovat tutkitusti Suomen ripeimpiä. Jos siis joudut työttömäksi, selustasi on turvattu.

Tervetuloa Pron jäseneksi!

Pron asiantuntijat auttavat sinua henkilökohtaisesti työtä hakiessasi, työsopimusta tehdessäsi, työsuhteesi aikana ja sen päättyessä. Saat konkreettisia neuvoja esimerkiksi palkkaan, vapaisiin, urallasi etenemiseen ja työ- ja yksityiselämän yhteen sovittamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Neuvottelemme työehto- ja virkaehtosopimukset, joissa sovitaan esimerkiksi minimipalkoista ja niiden määräytymisen perusteista, lomarahoista, työajoista ja vapaista. 

Käytössäsi on huikea määrä etuja henkilökohtaisesta uravalmennuksesta maksuttomaan matkustaja- ja vapaa-ajan tapaturmavakuutukseen sekä hyvinvointisi parantamiseen! 

Jäsenmaksu 1,25 % palkasta (maks. 49 €/kk), sisältää ansiosidonnaisen työttömyysturvan
Yksi suurimmista: noin 120 000 jäsentä
Noin 75 työ- ja virkaehtosopimusta