Hyppää pääsisältöön

Sinun näköisesi ammattiliitto

Olemme työelämän joukkovoima – asiantuntijoiden ja esihenkilöiden liitto
joukot
Ihmisiä suojateillä.

Valkoinen paperi - Työelämä uudistuu yksi tessi kerrallaan 

Meillä on paljon palveluja, mutta vain yksi päätuote. Se on käytännössä vain valkoinen paperi. Paperi, johon kiteytyy se, mitä taidamme parhaiten: neuvottelutaidon ja työelämän uudistamisen. Paperi, joka vaikuttaa satojen tuhansien suomalaisten jokapäiväiseen arkeen. 

Työehtosopimus, eli tessi. Joskus ketterästi, toisinaan pitkää iltaa painaen sovittu. Aina yhdessä. Aina koko joukkoa varten. 

Pron uutiset
Edut ja palvelut
Pron asiantuntija ja juristit auttavat jäseniä.

Asiantuntijat ovat tukenasi

Lähin prolainen kontaktisi on työpaikkasi luottamusmies tai työsuojeluvaltuutettu, jotka ovat töissä yrityksessäsi ja hoitavat tehtäviään Pron tuella. 

Pron asiantuntijat ja juristit neuvovat, neuvottelevat, sopivat ja puolustavat viime kädessä sinua jopa oikeudessa. 

Lue lisää
Voit maksaa jäsenmaksun kätevästi eLaskulla tai Proplussan kautta.

Saat neuvot lakiasioihin

Sinä ja koko perheesi saa maksutonta puhelinneuvontaa myös yksityiselämään tai yksinyrittämiseen liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä.

Työpaikan asiat ovat tietenkin myös hoidossa. Asiantuntijamme ja juristimme varmistavat, että työehtosi ovat reilut ja sopimusten mukaiset. 

Lue lisää
Pron asiantuntijat auttavat jäseniä.

Autamme, jos olet työton

Kuka tahansa voi joutua välillä työttömäksi. Prolaisena kuulut Työttömyyskassa Prohon, ja saat ansiosidonnaista työttömyysturvaa sen ehtojen täyttyessä.

Työttömyyskassa Pron käsittelyajat ovat tutkitusti Suomen ripeimpiä. Jos siis joudut työttömäksi, selustasi on turvattu.

Lue lisää
Luottamusmiehemme tukevat sinua työpaikalla, ja tarjoamme turvaa myös työelämän muutostilanteisiin.

Miksi liittyä Prohon?  

Keskitämme koko joukkovoimamme alan parhaiden työehtojen ja palkkakehityksen takaamiseksi jäsenillemme. Asiantuntijamme auttavat sinua henkilökohtaisesti työsuhdetta solmiessasi ja sen aikana.

Saat konkreettisia neuvoja esimerkiksi palkkaan, vapaisiin, urallasi etenemiseen ja työ- ja yksityiselämän yhteen sovittamiseen liittyvissä kysymyksissä. Tarjoamme monipuolista koulutusta, piinkovaa lakipalvelua sekä lukuisia etuja työhön ja vapaa-ajalle. Luottamusmiehemme tukevat sinua työpaikallasi, ja tarjoamme turvaa myös työelämän muutostilanteisiin. 

Liittyminen on helppoa 

Liity Pron jäseneksi täyttämällä verkon liittymislomake. Jäsenyys sisältää ansiosidonnaisen työttömyysturvan ja kaikki liiton palvelut. 

Jäsenemme työskentelevät yhteiskunnan lähes joka saralla: finanssialoilla, teollisuudessa, laboratorioissa, lentoaloilla, rakentamisessa, liike-elämän palveluissa, ICT- ja viestintäaloilla sekä valtiolla ja yliopistoissa. 

120 000
Yksi suurimmista liitoista – noin 120 000 jäsentä
150
Neuvottelemme noin 150 työ- ja virkaehtosopimusta
1,25 %
Jäsenmaksu (enintään 49 euroa kuussa) palkasta sisältää ansiosidonnaisen työttömyysturvan