Hyppää pääsisältöön

Rakennus- ja kiinteistöalojen neuvottelut

Rakennus- ja kiinteistöalojen neuvottelut

yhdessä sopien punainen
Rakennus- ja kiinteistöalat

Tällä sivulla kerrotaan rakennusaine- ja betoniteollisuuden, rakennusalan, talotekniikka- ja kiinteistöalan sekä Kojamon työehtosopimusneuvotteluista.

Neuvottelutilanne

Päivitämme tälle sivulle tietoa neuvottelujen etenemisestä. 

Neuvottelemme Kojamon, kiinteistöalan ja talotekniikka-alan uusista työehtosopimuksista.

Rakennusalan sekä rakennusaine- ja betoniteollisuuden palkkaneuvottelut aloitetaan helmi-maaliskuussa. Jos emme saa neuvottelutuloksia, voimme irtisanoa vanhat työehtosopimukset  maaliskuussa ja aloitamme neuvottelut uusista työehtosopimuksista. Työehtosopimukset ovat voimassa 30.4.2023 asti.


Ajankohtaista

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

saatavuusharkinnasta ei tule luopua
Uutiset
Julkaistu 07.11.2023
Melkein joka kymmenes rakennusalan asiantuntija oli lomautettuna tai työttömänä, selviää Pron tilastoista. Pron sopimusalavastaava Jyrki Suihkonen ei usko hallituksen suunnittelemien lomautusheikennysten nostavan rakennusalaa ahdingosta, vaan heikentävän työntekijöiden ja yritysten asemaa entuudestaan.
Rakennusalan työntekijä
Uutiset
Julkaistu 20.06.2023
Ilmastonmuutoksen edetessä poikkeukselliset kuumuusjaksot joudutaan ottamaan entistä paremmin huomioon myös suomalaisilla työpaikoilla. On työnantajan vastuulla huolehtia, ettei työpaikan lämpötila vaaranna terveyttä.
kaksi työmiestä
Uutiset
Julkaistu 14.03.2023
Ammattiliitto Pro ja työnantajia edustava Rakennusteollisuus RT saivat neuvottelutulokset rakennusalan sekä rakennusaine- ja betoniteollisuuden toimihenkilöille tänään 14.3.2023.
Rakennusala
Rakennusaine- ja betoniteollisuus
Talotekniikka-ala
Kiinteistöala
Kojamo
yhdessä sopien kiehkura
Jos neuvottelut eivät etene
yhdessä sopien kiehkura

Toisinaan neuvotteluissa voidaan tarvita painostuskeinoja niiden viemiseksi eteenpäin. Lue lisää erilaisista painostuskeinoista, esimerkiksi ylityökiellosta ja työnseisauksesta, Pron verkkosivuilta