Hyppää pääsisältöön

Teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan työehtosopimusneuvottelut

Paljon ihmisiä kävelemässä.

Teknologiateollisuus sekä suunnittelu- ja konsulttiala

Suunnittelu- ja konsulttialan sekä teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimukset ovat voimassa 30.11.2024 saakka. Neuvottelut uusista työehtosopimuksista käynnistyvät syksyllä.

Tällä sivulla kerrotaan neuvotteluiden etenemisestä.

Neuvottelutilanne

Valmistelemme parhaillaan sopimustavoitteita. Neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta alkavat syksyllä 2024.

Työehtosopimuksen merkitys

Näin tavoitteet työehtosopimusneuvotteluihin muodostuvat

Teknologiateollisuuden luottamushenkilökyselyn keskeisiä tuloksia

10.2.2023 | Teknologiateollisuuden uusi työehtosopimus

Teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin eilen 9.2.2023 neuvottelutulos. Ammattiliitto Pron hallitus on hyväksynyt tuloksen tänään 10.2.2023. Alan kaikki voimassa olevat työtaistelutoimet päättyvät ja 11.2.2023 alkavaksi ilmoitettu lakko peruuntuu. 

Läs medlemsbrevet på svenska.

Lue uutiskirje

9.2.2023 | Neuvottelutulos teknologiateollisuuteen

Teknologiateollisuuden työriidan sovittelua jatkettiin tänään 9. helmikuuta valtakunnansovittelijan toimistolla Helsingin Bulevardilla. Alan toimihenkilöiden työehtosopimuksesta saavutettiin neuvottelutulos.

Läs medlemsbrevet på svenska.

Lue uutiskirje

5.2.2023 | Sovittelussa ei tulosta - lakkoon valmistautumista jatketaan

Teknologiateollisuuden toimihenkilöiden sovittelu jatkui tänään sunnuntaina 5. helmikuuta. Sovittelussa ei tapahtunut edistymistä. Tämän vuoksi on todennäköistä, että Pron ilmoittama lakko alkaa keskiviikkona 8. helmikuuta.

Läs nyhetsbrevet på svenska.

Lue uutiskirje

10.2.2023 | Suunnittelu- ja konsulttialan uusi työehtosopimus

Suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöiden työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin eilen 9.2.2023 neuvottelutulos. Ammattiliitto Pron hallitus on hyväksynyt tuloksen tänään 10.2.2023. Alan kaikki voimassa olevat työtaistelutoimet päättyvät ja 11.2.2023 alkavaksi ilmoitettu lakko peruuntuu. Töihin palataan viimeistään seuraavaan työvuoroon.

Läs medlemsbrevet på svenska.

Lue uutiskirje

9.2.2023 | Neuvottelutulos suunnittelu- ja konsulttialalle

Suunnittelu- ja konsulttialan työriidan sovittelua jatkettiin tänään 9. helmikuuta valtakunnansovittelijan toimistolla Helsingin Bulevardilla. Alan toimihenkilöiden työehtosopimuksesta saavutettiin neuvottelutulos.

Läs medlemsbrevet på svenska

Lue uutiskirje

6.2.2023 | Sovittelussa ei tulosta - lakon alkaminen keskiviikkona 8.2. on todennäköistä

Suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöiden työehtosopimusneuvotteluissa ei ole saavutettu ratkaisua. Erimielisyydet koskevat palkankorotusten rakennetta sekä yleiskorotuksen tasoa. Työnantajaliitto tarjoaa Prolle yleiskorotuksen osalta merkittävästi heikompaa ratkaisua kuin mitä työntekijöiden kanssa on jo sovittu.

Läs medlemsbrevet på svenska.

Lue uutiskirje

Jos neuvottelut eivät etene

Toisinaan neuvotteluissa voidaan tarvita painostuskeinoja niiden viemiseksi eteenpäin. Lue lisää erilaisista painostuskeinoista, esimerkiksi ylityökiellosta ja työnseisauksesta, Pron verkkosivuilta.
strejk_adobestock_1200x900.jpeg
Ammattiliittoon kuulumisen hyödyt