Hyppää pääsisältöön

Teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan neuvottelut

Teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan neuvottelut

yhdessä sopien punainen
Teknologiateollisuus sekä suunnittelu- ja konsulttiala

Tällä sivulla kerrotaan teknologiateollisuuden sekä
suunnittelu- ja konsulttialan työehtosopimusneuvotteluista.

Työtaistelu

Pro on jättänyt lakkovaroituksia teknologiateollisuuteen sekä suunnittelu- ja konsulttialalle. Suunnittelu- ja konsulttialan lakot koskevat työtä, jota tehdään teknologiateollisuuden lakon piirissä olevaan työpaikkaan.

1. lakko koskee 1.2.2023 kello 00.00 ja 3.2.2023 kello 24.00 välillä alkavia työvuoroja. Lakon piirissä olevat työpaikat on listattu täällä.
2. lakko koskee 8.2.2023 kello 00.00 ja 10.2.2023 kello 24.00 välillä alkavia työvuoroja. Lakon piirissä olevat työpaikat on listattu täällä.
3. lakko koskee 11.2.2023 kello 00.00 ja 17.2.2023 kello 24.00 välillä alkavia työvuoroja. Lakon piirissä olevat työpaikat on listattu täällä.

Lisäksi Pro on päättänyt koko teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan sopimusaloja koskevasta ylityökiellosta, joka on voimassa toistaiseksi.


Neuvottelu-uutisia

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Pron puheenjohtaja Jorma Malinen lakkoportilla ABB:lla Helsingin Pitäjänmäessä
Uutiset
Julkaistu 02.02.2023
Teknologiateollisuuden toimihenkilöiden lakon 2. päivän viesti kentältä on sama kuin eilen: lakko pitää ja kunnollisten ja kaikille jaettavien palkankorotusten vuoksi ollaan valmiita taistelemaan.
Lakkovahdit 1.2. Normetilla
Uutiset
Julkaistu 01.02.2023
Teknologiateollisuuden kolmipäiväinen lakko erikseen nimetyillä työpaikoilla alkoi tänään 1.2. klo 00.00. Tunnelmat lakkoporteilla ovat olleet rauhalliset ja lakko pitää hyvin.
Valtakunnansovittelijan toimisto Bulevardilla
Uutiset
Julkaistu 31.01.2023
Teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöiden työriitojen sovittelua jatketaan tänään tiistaina 31. tammikuuta.
Teknologiateollisuus
yhdessä sopien
31.1.2023 | Sovittelu tänään kello 17 - seuraa uutisointia Pron verkkosivuilta

Teknologiateollisuuden työriidan sovittelua jatketaan tänään 31.1. klo 17 alkaen. Jos ratkaisuun ei päästä, lakko alkaa aiemmin ilmoitetun mukaisesti 1.2.2023. Seuraa uutisia neuvottelusivuiltamme.

Läs nyhetsbrevet på svenska.

yhdessä sopien
24.1.2023 | Uusia lakkovaroituksia teknologiateollisuuteen

Pro on tänään jättänyt uusia lakkovaroituksia teknologiateollisuuteen sekä suunnittelu- ja konsulttialalle. Suunnittelu- ja konsulttialan lakot koskevat työtä, jota tehdään teknologiateollisuuden lakon piirissä olevaan työpaikkaan. Lakon piirissä olevat työpaikat on listattu erikseen liitteissä.

Läs nyhetsbrevet på svenska.

Read the newsletter in English here.

yhdessä sopien
17.1.2023 | Pro ilmoitti teknologiateollisuuden lakosta ja ylityökiellosta

Ammattiliitto Pro on tänään jättänyt lakkovaroituksen teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksen soveltamisalan työpaikoille. Lakko koskee 1.2.2023 kello 00.00 ja 3.2.2023 kello 24.00 välillä alkavia työvuoroja erikseen nimetyillä työpaikoilla.

Läs nyhetsbrevet på svenska

Read the newsletter in English here.

Suunnittelu- ja konsulttiala
yhdessä sopien
31.1.2023 | Sovittelu tänään kello 17 - seuraa uutisointia Pron verkkosivuilta

Suunnittelu- ja konsulttialan työriidan sovittelua jatketaan tänään 31.1. klo 17 alkaen. Jos ratkaisuun ei päästä, lakko alkaa aiemmin ilmoitetun mukaisesti 1.2.2023. Seuraa uutisia neuvottelusivuiltamme.

Läs nyhetsbrevet på svenska.

yhdessä sopien
24.1.2023 | Uusia työnsaartoja suunnittelu- ja konsulttialalle

Pro on tänään jättänyt uusia lakkovaroituksia teknologiateollisuuteen sekä ilmoittanut työnsaarroista suunnittelu- ja konsulttialalle erikseen nimetyille työpaikoille. Tämä tarkoittaa, että kyseisiin yrityksiin tehtävät työt suunnittelu- ja konsulttialalla ovat lakonalaisia. Lakon piirissä olevat työpaikat on listattu erikseen liitteissä.

Läs nyhetsbrevet på svenska.

Read the newsletter in English here.

yhdessä sopien
17.1.2023 | Pro ilmoitti suunnittelu- ja konsulttialan työnsaarrosta ja ylityökiellosta

Ammattiliitto Pro on tänään jättänyt lakkovaroituksen teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksen soveltamisalan erikseen nimetyille työpaikoille. Suunnittelu- ja konsulttialan työt, joita tehdään teknologiateollisuuden lakon piirissä oleville työpaikoille ovat työnsaarrossa. Tämä tarkoittaa, että kyseisiin yrityksiin tehtävät työt suunnittelu- ja konsulttialalla ovat myös lakonalaisia.

Read the newsletter in English here.

yhdessä sopien kiehkura
Jos neuvottelut eivät etene
yhdessä sopien kiehkura

Toisinaan neuvotteluissa voidaan tarvita painostuskeinoja niiden viemiseksi eteenpäin. Lue lisää erilaisista painostuskeinoista, esimerkiksi ylityökiellosta ja työnseisauksesta, Pron verkkosivuilta

Ammattiliittoon kuulumisen hyödyt