Hyppää pääsisältöön

Blogit

Kuva: Shutterstock

Blogit

Lue uusimmat mielenkiintoiset blogimme.

Uusimmat blogimme

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Maria Mäkysen bloginosto
Blogit
Julkaistu 29.12.2021
Metsäyhtiö UPM julisti joulun alla jakavansa työntekijöilleen palkankorotuksia, joilla korjataan selittämättömiä palkkaeroja sukupuolten välillä. Tiedote on osa UPM:n yritystä kiillottaa julkisuuskuvaansa. Velvoite poistaa palkkaerot on ollut tasa-arvolaissa jo vuodesta 2005. Ammattiliitto Pro on tehnyt pitkään töitä sen eteen, että yritykset tarttuvat selittämättömien palkkaerojen poistamiseen.
tietokone ja kädet
Blogit
Julkaistu 17.12.2021
Uudet teknologiat kiinnostavat tietotyöntekijöitä, mutta koulutusta kaivataan. Tietotyön kehittämisessä on oleellista hyödyntää ihmisen ja koneen parasta osaamista. Keskeisessä roolissa työn kehittämisessä ovat tukitoimintojen asiantuntijat.
Jaanan Aaaltonen blogi
Blogit
Julkaistu 15.12.2021
UPM on päättänyt testata oikeusvaltion rajoja ja sopimuksiin perustuvan työelämän sietokykyä. Yrityksen  johto toimii kuin murrosiän angstissa koheltava nuori: kyseenalaistaa yhteiskunnan pelisäännöt, alistaa heikommat valtaansa ja nauttii vastustajiensa kyykyttämisestä.  
Minea Pyykönen blogi
Blogit
Julkaistu 01.12.2021
Luin ensimmäisenä adventtina hallituksen esitystä yli 55-vuotiaiden työllistämiseksi. Valitettavaa on, että esitys painottuu siihen mitä tapahtuu, kun yli 55-vuotias irtisanotaan. Tällöin on tarjolla esimerkiksi erilaista muutosturvarahaa ja -koulutusta, jotka sinänsä ovat hyviä ja edistettäviä asioita. Mutta, onko näillä asioilla kuitenkaan aidosti yli 55-vuotiaiden osalta työllistävä vaikutus? 
Sari Jokikallaksen blogi
Blogit
Julkaistu 20.10.2021
Sitra huhuili elo-syyskuussa toimijoita osallistumaan Osaaminen näkyviin -viikoille. Kutsuun vastasi Ammattiliitto Pron ohella yli 300 toimijaa, joista monilla näytti olevan muodossa tai toisessa vahva työelämäkytkös. Silmiin pisti, että joukossa oli valtionhallinnosta lähinnä työvoima- ja elinkeinoministeriö ja sen alaisesta hallinnosta muutama ELY-keskus ja TE-toimisto.
Sari Lassilan kuva blogiin
Blogit
Julkaistu 24.09.2021
Luottamusmies, sulla on oikeus saada tietoa työnantajalta. Pidä siitä kiinni.
Liisa Halmen kirjoittama blogi
Blogit
Julkaistu 21.09.2021
Toimiessani vakuutusyhtiössä luottamusmiehenä yli 30 vuotta melko useat jäsenten yhteydenotot koskivat heidän palkkaustaan ja sen oikeellisuutta.
Sopimusalavastaava Petteri Hyttinen kirjoittaa blogissaan työehtosopimusneuvotteluista.
Blogit
Julkaistu 17.09.2021
Metsäteollisuus tekee tulosta huippuvuosien tahtiin. Pro tavoittelee ostovoimaa korottavaa palkkaratkaisua. Palkkojen ostovoimalla selätetään inflaatiopeikko
Pron hallituksen jäsenen Juha Kivistön blogikirjoitus
Blogit
Julkaistu 16.09.2021
Miksi työnantajat ja jotkut työntekijätkin karsastavat palkkatietojen avoimuutta? Miksi palkkojen avoimuus koetaan suurena mörkönä? Turha tietämättömyys työpaikan yleisestä palkkatasosta haittaa hyvän työilmapiirin muodostumista.
Maria Mäkysen blogi
Blogit
Julkaistu 14.09.2021
Tarvitsemme monipuolista osaamisen tunnistamista ja uudenlaisten työvälineiden hyödyntämistä työpaikoille ja koulutusjärjestelmän kehittämiseen. Työpaikoille tarvitaan osaamiskartoituksia, osaamispolkuja ja ohjaustyökaluja. Osaamisen kehittämisestä hyötyvät kaikki.
Jorma Malinen blogi
Blogit
Julkaistu 06.09.2021
Ilmastokriisi ja vastuukysymykset on kohdattava yhdessä. Vastakkainasettelun ja sopimisen hajauttamisen aika ei ole nyt, eikä koskaan. Hallittua vihreää siirtymää voidaan edistää työehtosopimusneuvotteluissa sopimalla, miten osaamisen kehittäminen otetaan henkilöstön arkeen kaikilla työpaikoilla.
Sari Lassilan blogi 8.2021
Blogit
Julkaistu 27.08.2021
Valtaosa uusista taidoista opitaan työtä tekemällä työpaikalla. Tiukat tavoitteet syövät aikaa uuden oppimiselta. Vähemmän on enemmän myös työelämässä.
Matti Koskinen, blogi
Blogit
Julkaistu 18.08.2021
On meidän kaikkien etu saada rokotuskattavuutta parannettua maailmanlaajuisesti. Pandemian jatkuminen on suuri taloudellinen ja terveydellinen riski. Nyt on tärkeää pohtia sitä, miten aalloista päästään eroon maailmanlaajuisesti.
kädet muodostavat sydämen sinistä taivasta vasten.
Blogit
Julkaistu 01.07.2021
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvia henkilöitä tai heidän perheenjäseniään on jokaisella työpaikalla, ellei työntekijänä niin asiakkaana tai yhteistyökumppanina.
Henkilöt pelaavat kuvassa shakkia.
Blogit
Julkaistu 22.06.2021
Pro neuvottelee ja sopii vakuutusalaa koskevan valtakunnallisen työehtosopimuksen. Pron luottamusmiehet ja jäsenyhdistykset hoitavat edunvalvontatehtävät eikä luottamusvaltuutetuille ole minkäänlaista tarvetta.
Nainen metsässä, hyvinvointi ja luonto
Blogit
Julkaistu 14.06.2021
Pron jäsenet toimivat pääosin tietotyötehtävissä. Heidän kuormitustekijänsä liittyvät usein psykososiaalisiin tekijöihin, kuten esimerkiksi tiedon käsittelyyn ja analysointiin, tiukkoihin aikatauluihin ja työyhteisössä esiintyviin haasteisiin. Stressiä voidaan lievittää kehittämällä työtä ja työympäristöä, mutta kokonaan siltä emme kuitenkaan voi välttyä. Avainasemassa onkin riittävä palautuminen.
Nainen hymyilee kuvaajalle.
Blogit
Julkaistu 02.06.2021
Olen viime aikoina pohdiskellut tunneälytaitojen yhdistämistä syksyllä alkaviin työehtosopimusneuvotteluihin. Löytyisikö tunneälyn avulla avain uudenlaiseen, positiiviseen neuvottelukulttuuriin?
tutkimus tilasto
Blogit
Julkaistu 24.05.2021
Työmarkkinatutkimus löysi palkkatasoon kytkeytyvän vaikutusketjun.
Valokuituoptiikka lähikuva, moderni tietoliikennetekniikka, tausta
Blogit
Julkaistu 19.05.2021
Tekoäly on jo ollut pitkään ihmisten työkaverina. Ensimmäisistä peloista on selvitty, koska tekoäly ei vienytkään kaikkia työpaikkoja. Digitalisaatio on tuonut mukanaan uusia mielekkäitä työtehtäviä.  
Avoimet paikat pysäyttivät opiskelijat Kemian kesätyöpäivässä Turussa. Kuva:Suvi Elo.
Blogit
Julkaistu 10.05.2021
Tänä kesänä on erityisen tärkeää suoda nuorille kesä- ja harjoittelupaikkoja.
Kulutuskriittisen What a nice day to consume -teoksen toteutti Plan B Espoossa Keran halleilla.
Blogit
Julkaistu 29.04.2021
Osta tavaroita, jotka on tehty surkeissa oloissa nälkäpalkalla, niin voit kuluttaa entistä enemmän!
Blogit
Julkaistu 26.04.2021
Olet menossa keskustelemaan palkasta esimiehesi kanssa. Pää on tyhjä, jännittää ja sanat juuttuvat kurkkuun. Alla kuuden kohdan vinkkilista, joka avulla saat ajatuksen kulkemaan ja pystyt puhumaan palkasta.
Työehtosopimus takaa lakia paremmat edut
Blogit
Julkaistu 29.03.2021
Mitä tarkoittaa työehtosopimusten yleissitovuus ja miksi se on ammattiliitoille niin tärkeää?
Kuva: Shutterstock
Blogit
Julkaistu 25.03.2021
Nopeasti vaikuttaisi, että Teknologiateollisuus ja Metsäteollisuus lopettavat molemmat valtakunnallisten työehtosopimusten tekemisen seinään. Näin ei kuitenkaan ole.  
Mietitkö vielä, miten edetä?

Jäsenenä käytössäsi ovat kaikki asiantuntijamme.

Ota meihin yhteyttä, autamme mielellämme!

Liity jäseneksemme jo tänään!

Saat kaikki edut ja palvelut käyttöösi.

Jäsenyys sisältää ansiosidonnaisen työttömyysturvan.