Hyppää pääsisältöön

Blogit

Kuva: Shutterstock

Blogit

Lue uusimmat mielenkiintoiset blogimme.

Uusimmat blogimme

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Terveiset budjettiriiheen
Blogit
Julkaistu 18.09.2023
Työntekijöiden kannalta budjettineuvotteluiden lähtökohdissa ei ole kehumista. Ammattiliitto Pro kokosi terveiset budjettineuvottelijoille ja toivoo heille viisautta harkita päätöksiään.  
Pron lakiasiainpäällikön blogi
Blogit
Julkaistu 11.09.2023
Suomi ottaa lainsäädäntöhankkeissaan usein mallia Ruotsista, mikä yleensä onkin järkevää, sillä länsinaapurissa tehdään asioita oikein. Valtaosa Orpon hallituksen työmarkkinauudistuksista on nekin kopioitu Ruotsista – mutta vain ja ainoastaan työnantajille mieluisia uudistuksia valikoiden.
Tanja Lehtorannan blogi
Blogit
Julkaistu 05.09.2023
Palkkatasa-arvon toteutuminen riippuu paljon siitä, miten neuvotteluja suunniteltaessa ja neuvotteluja käytäessä pidetään mielessä naisten ja miesten samapalkkaisuuden edistäminen. Vaikka tasa-arvolaki ei velvoita liittoja edistämään tasa-arvoa, EU:n oikeuskäytännön mukainen sama palkka samasta ja samanarvoisesta työstä -periaate koskee myös työ- ja virkaehtosopimuksia.
Sonja Raitamäen blogi
Blogit
Julkaistu 04.09.2023
Ammattiliitto Pro seuraa aktiivisesti puolueiden keskustelua työelämästä syksyn puoluekokouksissa. SDP:n puoluekokouksessa Orpon hallitusohjelma kirvoitti keskustelua, mutta yhteistyön kättä tarjottiin myös elinkeinoelämän suuntaan.  
Blogi kristillisdemokraattien puoluekokouksesta
Blogit
Julkaistu 28.08.2023
Ammattiliitto Pro seuraa aktiivisesti puolueiden keskustelua työelämästä syksyn puoluekokouksissa. Kristillisdemokraattien puoluekokouksessa hallitusohjelma ja ensi kuun budjettiriihi jäivät keskustelussa paitsioon Sari Essayahin presidenttiehdokkuuden ja puolueen sääntömuutosten ollessa kokouksen ykköspuheenaiheita.
Maria Mäkysen blogi
Blogit
Julkaistu 18.08.2023
Ammattiliitto Pro seuraa aktiivisesti puolueiden keskustelua työelämästä. Perussuomalaisten puoluekokouksessa oli hyvä henki, mutta työelämäkysymyksiin asti ei päästy.
Anne Mähösen blogi
Blogit
Julkaistu 05.07.2023
Olemmeko omassa kuplassa sen takia, ettemme näe tai halua nähdä mitä ympärillämme on?
Kuvassa on Pron persoonapronominirintanappeja
Blogit
Julkaistu 26.06.2023
Olet saattanut nähdä pronomineja käytettävän sähköpostien allekirjoituksissa, sosiaalisen median sovelluksissa, ihmisten profiileissa tai konferenssien nimikorteissa. Mistä on kyse?
Minea Pyykösen blogi
Blogit
Julkaistu 22.06.2023
Työnantaja vaati, että perhevapaauudistuksen kulut maksaa kokonaan palkansaajapuoli.
Sami Hännisen blogi
Blogit
Julkaistu 15.05.2023
​​​​​​​”Meidän luottamusmies on ihan työnantajan kätyri!”
”En halua keskustella mun asiasta meidän luottamusmiehen kanssa.”
”Ei meidän luottamusmieheen voi luottaa alkuunkaan."
Patrik Stenholmin blogi
Blogit
Julkaistu 08.05.2023
Työsuhteen päättymisen syynä on usein luottamuksen puute.
Petteri Hyttisen blogi
Blogit
Julkaistu 02.05.2023
Väitän, että työpaikoilla sopimustoiminta on välttämätöntä yhteisöllisyyden säilyttämiseksi.
Jonna Poikkeuksen blogi
Blogit
Julkaistu 02.05.2023
Työehtosopimuksen puuttuminen vähensi työpaikalla yhteisöllisyyttä, avoimuutta ja oikeudenmukaisuutta ja lisäsi eriarvoisuutta ja kilpailua. Vaikutusta oli niin yksilön työhyvinvointiin kuin organisaatioiden tuottavuuteen, selviää Jonna Poikkeuksen opinnäytetyöstä.
Tanja Luukkasen blogi
Blogit
Julkaistu 28.04.2023
Työturvallisuuspäivä muistuttaa meitä työturvallisuuskulttuurista, joka kunnioittaa kaikkien työntekijöiden oikeutta terveelliseen ja turvalliseen työhön. Työturvallisuuden tulisi olla merkittävä osa strategista johtamista ja arjen toimintaa. 
Tanja Luukkasen blogi
Blogit
Julkaistu 17.04.2023
Yhä useampi työikäinen joutuu työkyvyttömyyseläkkeelle mielenterveysongelmien vuoksi. Siksi lainsäädäntöä pitää muuttaa.
Johtaja Niko Simolan blogi
Blogit
Julkaistu 11.04.2023
Arvostuksilla ja arvovalinnoilla on merkitystä työehtosopimusratkaisuja tehtäessä.
Petteri Hyttinen blogi
Blogit
Julkaistu 05.04.2023
​​​​​​​Yksikään työehtosopimus ei synny ilman ammattiliittojen jäseniä. Sopiminen ja vähimmäisehtojen saavuttaminen työelämässä vaatii aina yksituumaisuutta, jos sitä ei löydy, ei huonoistakaan vähimmäisehdoista tarvitse neuvotella.
Blogi
Blogit
Julkaistu 29.03.2023
Viimeistään nyt on hyvä hetki pysähtyä punnitsemaan, mitä vaalit merkitsevät työntekijän ja työelämän kehittämisen kannalta. Pro penkoi kolmen suurimman puolueen vaaliohjelmat työelämän näkökulmasta. 
Jorma Malisen blogi
Blogit
Julkaistu 27.03.2023
Olisiko suomalaisilla opittavaa Ruotsin työmarkkinamallista, jossa työnantajat ja työntekijät valmistautuvat neuvotteluihin yhdessä hyvissä ajoin ja myös diskuteeraavat neuvotteluiden välissä? 
Lasse Leipolan blogi
Blogit
Julkaistu 24.03.2023
Suomi on päästövähennysten osalta hyvässä vauhdissa maailman ensimmäiseksi hiilineutraaliksi hyvinvointivaltioksi, vaikka metsien hiilinielujen pieneneminen vaatiikin vielä päättäväisiä toimenpiteitä.
Minean blogi
Blogit
Julkaistu 22.03.2023
Osaajapulaan ei pystytä vastaamaan ilman koko väestön osaamisen valjastamista ja osaamisen kehittämistä.
Tapio Rissasen blogi
Blogit
Julkaistu 17.03.2023
Koronakriisin helpottaessa Suomen työllisyys on kasvanut ennätysmäisesti. Viimeksi vastaavia työllisyysasteita mitattiin yli 30 vuotta sitten. Viimeaikaisessa kehityksessä on paljon muutakin, joka muistuttaa menneestä, vaikka paljon on myös muuttunut.
Tutkijan blogi
Blogit
Julkaistu 16.03.2023
Työntekoa voidaan tarkastella objektiivisesti mitattavan työpanoksen tai subjektiivisemmin käyttö- ja hyötyarvon kautta. Mutta kumpi on enemmän oikeassa?
Tanjan blogi
Blogit
Julkaistu 08.03.2023
Murretaan palkkamyyttejä kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi.
Mietitkö vielä, miten edetä?

Jäsenenä käytössäsi ovat kaikki asiantuntijamme.

Ota meihin yhteyttä, autamme mielellämme!

Liity jäseneksemme jo tänään!

Saat kaikki edut ja palvelut käyttöösi.

Jäsenyys sisältää ansiosidonnaisen työttömyysturvan.