Hyppää pääsisältöön

Blogit

Kuva: Shutterstock

Blogit

Lue uusimmat mielenkiintoiset blogimme.

Uusimmat blogimme

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Lasse Leipolan blogi
Blogit
Julkaistu 24.03.2023
Suomi on päästövähennysten osalta hyvässä vauhdissa maailman ensimmäiseksi hiilineutraaliksi hyvinvointivaltioksi, vaikka metsien hiilinielujen pieneneminen vaatiikin vielä päättäväisiä toimenpiteitä.
Minean blogi
Blogit
Julkaistu 22.03.2023
Osaajapulaan ei pystytä vastaamaan ilman koko väestön osaamisen valjastamista ja osaamisen kehittämistä.
Tapio Rissasen blogi
Blogit
Julkaistu 17.03.2023
Koronakriisin helpottaessa Suomen työllisyys on kasvanut ennätysmäisesti. Viimeksi vastaavia työllisyysasteita mitattiin yli 30 vuotta sitten. Viimeaikaisessa kehityksessä on paljon muutakin, joka muistuttaa menneestä, vaikka paljon on myös muuttunut.
Tutkijan blogi
Blogit
Julkaistu 16.03.2023
Työntekoa voidaan tarkastella objektiivisesti mitattavan työpanoksen tai subjektiivisemmin käyttö- ja hyötyarvon kautta. Mutta kumpi on enemmän oikeassa?
Tanjan blogi
Blogit
Julkaistu 08.03.2023
Murretaan palkkamyyttejä kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi.
Maria Mäkysen blogi
Blogit
Julkaistu 07.03.2023
Provosoiko sinua ajatus siitä, että sinulla olisi oikeus työaikasi jälkeen palautua ja elää elämääsi ilman, että sinua häiritään jatkuvasti erilaisilla työasioilla ja metatyöjärjestelyillä työtäsi koskien?
Matti Koskisen blogi
Blogit
Julkaistu 27.02.2023
Miten saamme maahamme ehdottomasti tarvitsemaamme osaavaa työvoimaa, jos työaikajärjestelmämme eivät seuraa kehitystä Euroopassa ja maailmalla? 
Maria Mäkynen blogi
Blogit
Julkaistu 23.02.2023
"Tänään ehkä utopiaa, tulevaisuudessa voi olla totta" visioi pääministeri Sanna Marin 4-päiväisestä työviikosta vuonna 2019 SDP:n 120-vuotisjuhlassa pidetyssä tulevaisuuspaneelissa. Avaus sai paljon kiinnostunutta huomiota kansainvälisessä mediassa. Suomessa keskusteluavaus tyrmättiin ja talouseliitti twitteröi ajatuksen huonoudesta.
Minea Pyykösen blogi
Blogit
Julkaistu 07.02.2023
Voi ei, taas joku uusi projekti käynnissä. Wau, vihdoinkin alkaa tapahtua! Apua, mä en tule selviämään tästä… Yes, nyt mennään oikeaan suuntaan!
Maria Mäkysen blogi
Blogit
Julkaistu 06.02.2023
Suomalaisen työelämän keskeisimmät ongelmat liittyvät työssä jaksamiseen ja mielenhyvinvoinnin haasteisiin: työn kuormittavuuden, työilmapiiriin ja johtamiseen sekä työn ja vapaa-ajan yhteensovittamisen. Tämä on työelämän rakenteellinen kysymys.
Sari Jokikallas blogi
Blogit
Julkaistu 31.01.2023
Aineksia kevään eduskuntavaalien jälkeiseen hallitusohjelmaan on koottu eri tahoilla jo tovi.
Maria Mäkysen blogi
Blogit
Julkaistu 30.01.2023
Tulevaisuuden työpaikat syntyvät korkeakoulutetuille.
Tanja Luukkanen blogi
Blogit
Julkaistu 13.01.2023
Tänään vietetään perinteistä tapaturmapäivää, jolloin muistutetaan mieliin sekä kotona että työpaikoilla tapahtuvien tapaturmien ennalta ehkäisemisen tärkeyttä.
Taru Reinikaisen kirjoittama blogi
Blogit
Julkaistu 09.01.2023
Henkilöstön edustuksesta yrityksessä puhuttaessa tarkoitetaan yleensä luottamusmiehen ja työnantajan edustajan – usein henkilöstöpäällikön – välistä vuoropuhelua. Totuus on kuitenkin toinen, sillä yrityksissä pitää käydä vuoropuhelua työnantajan ja henkilöstön edustajien kanssa oman työpaikan tasolta EU-tasolle.
Petteri Hyttinen Luottamus syntyy sopimisesta.png
Blogit
Julkaistu 03.01.2023
Luottamuksen syntyminen yhteiskunnassa on merkki yhteisestä onnistumisesta. Sen takana on aina sopimista – käytännössä siis erilaisten tavoitteiden yhdistämistä yhteiseksi päämääräksi.
Taru Reinikaisen blogikuva
Blogit
Julkaistu 20.12.2022
Kädentaitojen osaamista tulee vahvistaa nykyisestä, sillä se luo nuorille valmiuksia siirtyä niin ammatilliseen koulutukseen kuin lukiokoulutuksen jälkeisiin insinööri- ja kädentaitoja vaativiin korkeakouluopintoihin.
Petri Palmun blogi
Blogit
Julkaistu 12.12.2022
Enemmistö Pron jäsenistä uskoo, että työpaikoilla tuottavuus syntyy yhteistyötä tekemällä ja auttamalla toisia, kertoo Pron tutkimus. Tällä logiikalla tuloerot ovat luonnostaan pienemmät, koska yhden työn tulos riippuu muiden töiden tuloksesta.
Petteri Hyttisen blogi
Blogit
Julkaistu 02.12.2022
Alkanut neuvottelukierros on ollut totuttuun tapaan vaikea. Neuvottelupöydät liikkuvat hitaasti ja konkreettisia esityksiä palkankorotuksista ei työnantajilta ole saatu.
Mika Mäkelän blogi
Blogit
Julkaistu 18.10.2022
Olen ollut Ammattiliitto Prossa töissä 11,5 vuoden ajan. Monta kertaa olen pohtinut, kuinka omilla toimillani voin auttaa suomalaisia palkansaajia ja erityisesti Pron jäseniä. Kansainvälinen edunvalvonta on siihen mielestäni yksi vaikuttavimpia tapoja.
Aikuinen nainen puhuu videopuhelua, koulutus tai tapaaminen, skype
Blogit
Julkaistu 19.09.2022
​​​​​​​Hyvä työn sisältö on Pron jäsenille työllistymisen, työyhteisössä oikeudenmukaisen aseman ja palkkauksen ohella eniten työelämän kokonaistyytyväisyyttä lisäävä tekijä. Tämä selviää Pron jäsenten työmarkkinatutkimuksesta.
Nainen hymyilee ja pitää cv:tä edessään.
Blogit
Julkaistu 06.09.2022
Harrastustoiminta antaa arvokasta osaamista myös työelämään. Kirjaa tämä osaaminen ylös ja ylläty, mitä kaikkea osaatkaan.
Ihminen säätää lämpöpatteria.
Blogit
Julkaistu 29.08.2022
Sähkön hinnan nousu tuntuu jo nyt monen kukkarossa. Vaihtoehdot hinnan hillitsemiseksi ovat kinkkisiä. Pron sopimuspäällikkö Petteri Hyttinen kannustaa kaikkia energiansäästötalkoisiin.
Palkkasyrjintää epäilevän henkilön on erittäin vaikea arvioida, onko hänen palkkansa oikeudenmukainen.
Blogit
Julkaistu 18.08.2022
Hallitus jätti palkka-avoimuuden uudistamisen hyllylle. Tämä on isku palkkojen oikeudenmukaisuudelle. Jos palkkaus on oikeudenmukaista, miksi se ei voi olla myös avointa?
Kuvassa Pron sopimusalavastaava Taru Reinikainen
Blogit
Julkaistu 27.06.2022
Uskalletaanko sinun työpaikallasi avoimesti kertoa erilaisuudesta? ”Puolisoni on nainen.” ”Minulla on liikuntavamma.” ”Olen biseksuaali.” ”Olen uskonnoltani islaminuskoinen.” Jos kerrotaan, onko vastaanotto kuulijoilta hyväksyvä?
Mietitkö vielä, miten edetä?

Jäsenenä käytössäsi ovat kaikki asiantuntijamme.

Ota meihin yhteyttä, autamme mielellämme!

Liity jäseneksemme jo tänään!

Saat kaikki edut ja palvelut käyttöösi.

Jäsenyys sisältää ansiosidonnaisen työttömyysturvan.