Hyppää pääsisältöön

Blogit

Kuva: Shutterstock

Blogit

Lue uusimmat mielenkiintoiset blogimme.

Uusimmat blogimme

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Minea Pyykönen Tanskan malli
Blogit
Julkaistu 19.04.2024
Ikäsyrjintä on suomalaisen työelämän yleisin syrjintämuoto.
Jokirannan blogi
Blogit
Julkaistu 16.04.2024
​​​​​​​Paikallista sopimista ei pidä pitää peikkona – hyvin toimiessaan se on konkreettinen taideteos työpaikan yhteistoiminnasta.
Minea Pyykösen blogi
Blogit
Julkaistu 11.04.2024
Meidän mielestämme yli 45-vuotiaat ovat motivoituneita, osaavia ja sitoutuneita työntekijöitä, joilla on urallaan vielä paljon annettavaa. Haluamme puuttua ikäsyrjintään ja madaltaa kynnystä kokeneiden työntekijöiden työllistämiselle.
Taru Reinikaisen blogi
Blogit
Julkaistu 09.04.2024
Euroopan unionin on oltava edelläkävijä ja esimerkki muulle maailmalle vihreässä siirtymässä, joka tähtää ilmastoneutraaliuteen vuoteen 2050 mennessä.  Siirtymä tulee toteuttaa sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla sekä samalla taata kansalaisten hyvinvointi ja työllisyys.
Peter Hellbergin blogi
Blogit
Julkaistu 05.04.2024
Orpon hallitus ei ole täysin ymmärtänyt sitä, että ruotsalaisten työmarkkinaosapuolten vuosien saatossa rakentama yhteistyömalli perustuu oletukseen, että poliitikot pysyvät erossa palkanmuodostuksesta.
Minea Pyykösen blogi
Blogit
Julkaistu 03.04.2024
Mietitkö koskaan, että kun varaat AirBnB-majoitusta tai tilaat ruokaa Woltin kautta tai taksin Uberilta, että palvelu tuotetaan nimenomaan alustataloudessa eli erilaisilla virtuaalialustoilla ja niillä toimivien työntekijöiden avulla.
Suihkonen blogi
Blogit
Julkaistu 27.03.2024
Harmaan talouden hämärähommat ovat nykyään kansainvälistä bisnestä. Jotta ongelmiin voidaan puuttua ja edes yrittää lieventää seuraamuksia, tarvitaan kansainvälisiä toimia. 
Henrik Haapajärven blogi
Blogit
Julkaistu 14.03.2024
Suomesta ollaan rytinällä tekemässä pohjoismaiden palkansaajavihamielisintä yhteiskuntaa. Toiveet kohdistuvatkin Euroopan unionin parlamenttiin, josta on tullut lainsäädäntöelimenä entistä tärkeämpi myös työelämäkysymyksissä.
Ylitarkastaja Suvi Vilches
Blogit
Julkaistu 08.03.2024
Tasa-arvon eteen tulee tehdä töitä. Tasa-arvopoliittisessa selonteossa vuodelta 2022 tuodaan kattavasti esille tasa-arvo-ongelmia sekä sukupuoleen perustuvaa rakenteellista eriarvoisuutta, joiden poistamisen valtioneuvosto tunnisti edellyttävän määrätietoista tasa-arvopolitiikkaa. Tunnistamista ja tekoja vaaditaan työelämässäkin tasa-arvon edistämiseksi ja syrjinnän vähentämiseksi.
Maria Mäkysen blogi
Blogit
Julkaistu 07.03.2024
Naisten urakehitys laahaa perässä. Joka viides nuori nainen on huolissaan tulevaisuuden ura- ja työelämänäkymistään, ja raskaus- ja perhevapaasyrjinnän lisäksi työmarkkinoilla vaivaa pienten lasten äitien ”urajarru”.
Niko Simolan blogi
Blogit
Julkaistu 04.03.2024
Suomessa on harvinaisen tehokas valtionhallinto verrattuna muihin maihin.
Petteri Hyttisen blogi
Blogit
Julkaistu 14.02.2024
Suomen menestys ei ole kiinni työntekijöille tarjottavasta työsuhdeturvasta ja sen ehdoista. Se, että tällaisiin keinoihin turvaudutaan osoittaa hallituksen toimien ideologiset taustat ja johtaa yhteisen elintasomme laskuun – myös heikennysten nykyisten tukijoiden. 
Anssi Vuorio
Blogit
Julkaistu 31.01.2024
Viimepäivinä julkisuudessa on keskusteltu paljon poliittisista lakoista, työnseisauksista ja mielenilmauksista. Tässä blogissa avataan niiden eroja. 
Petri Palmun blogi
Blogit
Julkaistu 17.01.2024
Pron suuri arvojen, ihanteiden ja asenteiden tutkimus toistettiin syksyllä 2023. Tutkimus on tehty joka neljäs vuosi vuodesta 2011 lähtien. Tällä kertaa laajaan arvokyselyyn vastasi 4 300 Pron jäsentä. Näin he vastasivat.
Pro ei kannata aikuiskoulutustuen lakkauttamista
Blogit
Julkaistu 10.01.2024
Aikuiskoulutustuen lakkauttaminen ei pelasta julkista taloutta, sillä tuen rahoittavat valtion sijaan työnantajat ja työntekijät. Lakkauttamisen sijaan tukea pitäisi uudistaa sen tavoitteita ja ehtoja kehittämällä, jotta työntekijöiden mahdollisuus osaamisen kehittämiseen ja jatkuvaan oppimiseen olisi turvattu jatkossakin tulotasosta riippumatta.
Mielipidekirjoitus
Blogit
Julkaistu 03.01.2024
Generatiivisesta tekoälystä tarvitaan yhteistä keskustelua.
Taru Reinikaisen blogi
Blogit
Julkaistu 08.12.2023
Oppisopimus ei ole uusi keksintö. Oppisopimuksen alkuhistoria voidaan nähdä olevan perintöä yritysten mestari-kisällimalleista. Aikuiskoulutustuen mahdollisen lakkauttamisen ja työurien pidentämisen näkökulmasta oppisopimus on nyt kuitenkin ajankohtaisempi kuin koskaan aikaisemmin.
Maria Mäkysen blogi
Blogit
Julkaistu 07.12.2023
Pohjoismaiden työministerit, työntekijä- ja työnantajaedustajat kokoontuivat kolmikantaiseen keskusteluun Green Transition on the Nordic Labour Market -konferenssiin. Yhteiselle keskustelulle oikeudenmukaisesta vihreästä siirtymästä ja ilmastonmuutoksesta on kriittinen tarve. Konferenssi oli ensimmäinen laatuaan. 
Liisa Halmeen blogi
Blogit
Julkaistu 05.12.2023
Finanssiala vaihtoi vastakkainasettelun vuoropuheluun 10 vuotta sitten. Miksi oivalsimme vuoropuhelun voiman vasta silloin?
Petri Jokiranta
Blogit
Julkaistu 06.11.2023
Sanotaan, että on lottovoitto syntyä Suomeen. Toisaalta on myös lottovoitto olla isänä Suomessa.
Johtaja Antti Hakalan blogi
Blogit
Julkaistu 24.10.2023
Kuluneen viikon aikana olen saanut olla mukana kahdessa tapahtumassa, jotka ovat hyviä esimerkkejä suomalaisen työmarkkinajärjestelmän parhaista puolista.  
Jari Uschanovin blogi
Blogit
Julkaistu 19.10.2023
 Mihin hallituksen heikennyksillä ja leikkauksilla oikeasti pyritään? Ne eivät luo uusia työpaikkoja, vaan kurjistavat työttömien asemaa ja lisäävät työelämän epävarmuutta. 
Tanja Luukkasen blogi
Blogit
Julkaistu 13.10.2023
​​​​​​​Tänään vietetään kansallista tapaturmapäivää, jonka aiheena ovat kotona ja mökillä tapahtuvat tapaturmat. Mutta kuka korvaa etätyötapaturman?
Minea Pyykösen blogi
Blogit
Julkaistu 10.10.2023
Jos ihmettelet, miksi pukeudun tänään vihreään tai laitan vihreän kynttilän ikkunalle, se johtuu siitä, että tänään vietetään maailman mielenterveyspäivää.
Mietitkö vielä, miten edetä?

Jäsenenä käytössäsi ovat kaikki asiantuntijamme.

Ota meihin yhteyttä, autamme mielellämme!

Liity jäseneksemme jo tänään!

Saat kaikki edut ja palvelut käyttöösi.

Jäsenyys sisältää ansiosidonnaisen työttömyysturvan.