Hyppää pääsisältöön

Uutiset ja ProTV

Uusimmat uutisemme ja ProTV:n videomme.

Uusimmat uutiset ja ProTV:n videot

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Asiantuntijat tutkivat yhdessä lukuja.
Julkaistu 24.09.2021
Tampereen yliopiston isot yt-neuvottelut ovat käynnissä. Yliopiston luottamusmiesten tueksi on perustettu asiantuntijoista koostuva työryhmä, joka auttaa neuvottelijoita.
Perhe sohvalla
Julkaistu 24.09.2021
Perhevapaauudistuksen käsittely on alkanut eduskunnassa. Tavoitteena on uudistuksen voimaantulo 1.8.2022. Keskeisiin perhevapaamallin uudistuksen kysymyksiin vastaa STTK:n tasa-arvoasioista vastaava juristi Anja Lahermaa.
Opiskelijat istuvat luennolla.
Julkaistu 23.09.2021
Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen on tyrmistynyt Tampereen yliopiston vähennysaikeista. Leikkaukset vaikuttavat väistämättä opetuksen ja tutkimuksen laatuun.
Aurinkoinen koivumetsä suomessa, luonto kesällä
Julkaistu 22.09.2021
Prolaiset kokevat ekologisen vastuullisuuden toteutuneen työpaikoillaan keskimäärin tyydyttävästi. Sen kehittämiseen on kuitenkin paljon avaimia.
Sankaluurit ovat pöydällä.
Julkaistu 21.09.2021
Pron jäsenpalvelun puhelinlinja on kiinni keskiviikkona 22.9. kello 13 alkaen. Syynä on henkilöstön koulutus.
Aurora Botnia -alus merellä
Julkaistu 17.09.2021
Pron uusin jäsenetu löytyy laineilta. Etu on 10 prosentin alennus Wasalinen henkilölipuista.
Studiohuone ja näyttö
Julkaistu 13.09.2021
Tampereen yliopistossa on alkamassa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat yliopiston keskitettyjen tukipalveluiden henkilöstöä. Pron julkisen sektorin johtaja Niko Simola edellyttää, että säästökohteita etsitään ensin muualta kuin henkilöstön vähentämisestä.
Antti Palola, Millariikka Rytkönen
Julkaistu 13.09.2021
Antti Palolaa on pyydetty jatkamaan STTK:n puheenjohtajana joulukuussa alkavalla edustajistokaudella. Pyynnön esitti STTK:n hallituksen kokouksessa kaikkien jäsenliittojen puolesta Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.
Työntekijät keskustelevat keskenään.
Julkaistu 13.09.2021
Kemian alat korostavat yhteistyön ja hyvän neuvottelukulttuurin merkitystä. Yhteistyö luo perustan paikalliselle sopimiselle. Paikallisen sopimisen onnistuneita käytäntöjä halutaan jakaa myös muille.
Esimies ja alainen perehtyvät yhdessä tilastoihin.
Julkaistu 13.09.2021
Luottamusmiehellä on oikeus saada työnantajalta tietoa monista työpaikkaa ja sen henkilöstöä koskevista asioista. STTK:n Henkilöstön edustaja -barometri kuitenkin paljastaa, että luottamusmiehet eivät aina saa tarvitsemiaan tietoja työnantajaltaan.  Eniten työnantajat panttaavat tietoja palkkauksesta ja sen perusteista.
MIehet tarkastelevat mittaa.
Julkaistu 07.09.2021
Määrä- ja osa-aikaisten työntekijöiden määrä on kasvanut voimakkaasti viimeisen vuoden aikana. Samaan aikaan työttömyys ei ole kuitenkaan helpottanut. Pitkäaikaistyöttömien määrä on lisääntynyt rajusti.
Puheenjohtaja Jorma Malnen
Julkaistu 04.09.2021
Pron puheenjohtaja Jorma Malisen mielestä Suomen työmarkkinoiden pahenevaan työvoimapulaan pitää löytää ratkaisuja ensisijaisesti työttömien, mutta myös työssäkäyvien osaamisen nostamisella.
osaaminen näkyviin -kampanjakuva
Julkaistu 02.09.2021
Prolaiselle palveluneuvoja Päivi Polsolle liikunta on keino virittäytyä tiukkoihin tilanteisiin.
Sankaluurit ovat pöydällä.
Julkaistu 01.09.2021
Työsuhde- ja virkaehtopäivystyksen puhelinlinja on kiinni perjantaina klo 8.30-14. Syynä on henkilöstön koulutus.
Kannettava tietokone ja tabletti metsässä.
Julkaistu 31.08.2021
Kesätyön päätyttyä kannattaa tarkastaa palkkaerittelystä, että palkkatiedot ovat kunnossa ja kaikki lisät on maksettu oikein. Muista myös pyytää työtodistus.
Nainen ja mies työskentelevät tietokoneella.
Julkaistu 31.08.2021
Oletko monipuolinen viestinnän ammattilainen ja uudesta innostuva sosiaalisen median osaaja? Tule meille viestintäasiantuntijaksi.

Työntekijät keskustelevat keskenään.
Julkaistu 31.08.2021
Etsimme uusia tekijöitä edunvalvontaan. Haussa on sopimusalavastaava Helsinkiin sekä sopimusasiantuntijat Itä-Suomen alueelle ja pääkaupunkiseudulle.
Työntekijät keskustelevat työtehtävistä.
Julkaistu 25.08.2021
Pohjoismaiden teollisuustyöntekijöiden yhteenliittymä Nordic IN pitää suomalaisten teollisuustyönantajien työmarkkinakäyttäytymistä vastuuttomana. Pohjoismainen malli toimii, eikä sitä ei pidä romuttaa.
Kuva: Shutterstock
Julkaistu 25.08.2021
Korona-aika on kääntänyt Pron jäsenten sairaspäivien määrän laskuun. Pron tutkijan Petri Palmun mukaan sairastuvuuteen vaikuttaa myös tyytyväisyys omiin työoloihin.
Ihmiset työskentelevät mikroskoopeilla.
Julkaistu 24.08.2021
Työllisyys kasvaa Suomessa nyt vauhdikkaasti, mutta työttömyys ei vähene samaa tahtia. Kehityksessä on toimialojen välillä isoja eroja. Pron jäsenten lomautukset ovat selvästi vähentyneet vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna.
Nainen katselee maskin takaa.
Julkaistu 22.08.2021
Turvallisen työskentelyn varmistamiseksi työpaikoilla on hyvä keskustella aktiivisesti koronasta työntekijöiden ja työnantajien kesken. Koronarokotukset takaavat, että pääsemme nopeammin avaamaan yhteiskuntaa ja turvaamme näin työpaikat.
Proviikkojen tunnus
Julkaistu 20.08.2021
ProViikot on Pron tempaus, joka toteutetaan 20.9.–10.10.2021. Tarjoamme tuolloin jäsenillemme upeita etuja ja virtuaalitilaisuuksia!
nurin mennyt lasi
Julkaistu 13.08.2021
Päihteiden käyttö ei ole yksityisasia silloin, kun sen seuraukset näkyvät työssä ja työpaikalla.
Mies kantaa tavaroita pois työpaikaltaan.
Julkaistu 12.08.2021
Veikkaus suunnittelee kovia henkilöstövähennyksiä. 200 henkilöä voi menettää työnsä. Henkilöstön jaksaminen huolestuttaa.
Mietitkö vielä, miten edetä?

Jäsenenä käytössäsi ovat kaikki asiantuntijamme.

Ota meihin yhteyttä, autamme mielellämme!

Liity jäseneksemme jo tänään!

Saat kaikki edut ja palvelut käyttöösi.

Jäsenyys sisältää ansiosidonnaisen työttömyysturvan.