Hyppää pääsisältöön

Ammattiliitto Pron jäsenmaksu ja jäsenmaksun maksaminen

Nainen hymyilee raitapaidassa.

Ammattiliitto Pron jäsenmaksu ja jäsenmaksun maksaminen

Ammattiliitto Pron jäsenmaksu pysyy samana ja on 1,25 prosenttia veronalaisesta palkkatulosta myös vuonna 2024. Maksu on enimmillään 49 euroa kuukaudessa ja sisältää Työttömyyskassa Pron jäsenmaksun.

Alle 36-vuotiaana saat Ammattiliitto Pron ja työttömyyskassan jäsenyyden nyt 99 e/vuosi, kun liityt jäseneksi vuoden 2024 aikana. Pron jäsenmaksu on siis kuukaudessa 8,25 euroa.

Voit sopia työnantajasi kanssa, että työnantaja maksaa jäsenmaksun suoraan palkastasi tai voit maksaa sen itse. Jos maksat jäsenmaksun itse, tarvitset sen maksamiseksi viitteen. Voit maksaa jäsenmaksun kätevästi eLaskulla tai Proplussan kautta.

Ilmoitamme vuosittain verottajalle tiedot maksetuista jäsenmaksuista, olitpa työnantajaperinnässä tai itsemaksavana jäsenenä. Jäsenmaksu on verotuksessa kokonaan vähennyskelpoista.
Usein kysyttyjä kysymyksiä jäsenmaksun maksamisesta

Helpoin tapa maksaa jäsenmaksu on sopia työnantajasi kanssa, että jäsenmaksu maksetaan suoraan palkastasi.

Täytä viereisen linkin kautta perintäsopimus ja toimita se palkkahallintoosi.  Allekirjoitusten jälkeen toimita lomake liiton jäsenpalveluihin ja lähetämme palkkahallinnollesi tarvittavat tiedot jäsenmaksun perintää varten.

1.1.2023 alkaen liittyneet alle 36-vuotiaat maksavat 99 euron vuosijäsenmaksun itse. Sitä ei voi liittää työnantajaperintään.

Jäsenmaksua ei tarvitse maksaa, jos sinulla ei ole palkkatuloja etkä saa työttömyyskassan maksamaa veronalaista etuutta.

Ilmoita meille jäsenmaksuvapautuksesta viereisen linkin kautta.

Jos maksat jäsenmaksun itse, tarvitset sen maksamiseksi viitenumeron. Voit tilata sen viereisen linkin kautta. 

Käytössäsi on yksi viite koko vuodelle ja laskun eräpäivä on jokaisen kuukauden viimeinen päivä. Maksu kohdistuu sen kuukauden jäsenmaksuksi, jolloin maksat jäsenmaksun.

Voit myös maksaa jäsenmaksut suoraan Proplussassa verkkopankkisi kautta tai Pron mobiilisovelluksesta (lataa sovellus Android-puhelimeen tai iOS-puhelimeen.) Voit maksaa jäsenmaksusi myös e-laskulla.

Jäsenmaksulaskurilla lasket helposti jäsenmaksusi ja saat tarvittavat viite- ja maksutiedot hetkessä. Laskuriin pääset kirjautumalla Proplus.fi > Jäsentietoni >Jäsenmaksu- ja viitenumerolaskuri. Palveluun kirjaudut jäsennumerollasi.

Maksamalla jäsenmaksusi ajallaan, varmistat että jäsenetusi ja työttömyysturvasi säilyvät katkeamatta. Jos maksu on jostain syystä jäänyt maksamatta, ota yhteyttä jäsenpalveluihin.

Sääntöjemme mukaan yli kolmen kuukauden jäsenmaksurästit voivat johtaa liitosta ja työttömyyskassasta erottamiseen.

Tarkista palkkalaskelmastasi, että jäsenmaksu on maksettu.

Jos maksat jäsenmaksun itse, maksa jäsenmaksusi kuukausittain ja aina kyseisen kuukauden viitteellä.

Voit tarkistaa maksetut jäsenmaksusi Ammattiliitto Pro -sovelluksen Omat tiedot -osuudesta tai kirjautumalla  Proplus.fi > Jäsentiedot.

 

Jäsenmaksu on verotuksessa kokonaan vähennyskelpoista. Käytännössä ay-jäsenmaksun verovähennysoikeus tarkoittaa sitä, että kun maksat jäsenmaksun, se vähennetään verotuksessa veronalaisesta tulostasi. 

Ilmoitamme vuosittain verottajalle tiedot maksetuista jäsenmaksuista, olitpa työnantajaperinnässä tai itsemaksavana jäsenenä.

Tarkasta esitäytetystä veroilmoituksestasi, että tiedot ovat oikein.

Maksetut jäsenmaksusi löydät Ammattiliitto Pro -sovelluksesta tai kirjautumalla osoitteeseen Proplus.fi > Jäsentietoni.

Jäsenmaksua ei tarvitse maksaa ajalta, jolta et saa palkkaa etkä työttömyyskassan maksamaa veronalaista etuutta. Ilmoita itse palkaton aikasi jäsenpalveluihin, emme saa tietoa työnantajilta tai viranomaisilta.

Jäsenmaksua ei tarvitse maksaa, jos olet

 • sairauslomalla (palkaton aika)
 • äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla (palkaton aika)
 • adoptio-, hoito- tai vastaavalla vapaalla
 • varusmiespalveluksessa, siviilipalveluksessa tai naisten vapaaehtoisessa asepalvelussa
 • opiskelet päätoimisesti  (ei palkkaa)
 • työtön (saat Kelan työmarkkinatukea)
 • muu työttömyysturvalain mukainen syy

Saatko ansiopäivärahaa tai muuta korvausta Työttömyyskassa Prosta? Silloin palkatonta aikaa ei tarvitse ilmoittaa meille, sillä saamme tiedot työttömyyskassasta.

Opiskelijajäsenyys on sinulle maksuton. Jos liityit myös Työttömyyskassa Prohon, maksat kassan jäsenmaksua vain työssäolokuukausilta. Jäsenmaksu on kokonaan verovähennyskelpoinen.

Maksa jäsenmaksua siihen saakka, kun olet Suomen sosiaaliturvan piirissä. Näin työttömyysturvasi säilyy.

Kelasta voit selvittää minkä maan sosiaaliturvan piiriin kuulut ulkomailla työskennellessäsi. 

Varmista työttömyysturvasi ja ole työttömyyskassaan yhteydessä hyvissä ajoin ennen ulkomaille siirtymistä. 

Erositko YTK:sta kesken vuoden? Silloin haet loppuvuoden jäsenmaksuhyvityksen suoraan heiltä.

Siirryitkö Prohon kesken vuoden muusta vuosijäsenmaksua perivästä kassasta ja kassa ei ole hyvittänyt vuosijäsenmaksua? Ota yhteyttä jäsenpalveluumme ja hyvitämme loppuvuoden kassamaksun sinulle.

Saat hyvityksen liittymistä seuraavan kuukauden alusta vuoden loppuun saakka.

 • Jäsenmaksua maksetaan kaikesta veronalaisesta palkkatulosta, joista maksetaan eläke- ja sosiaaliturvamaksut ja on suuruudeltaan 1,25 prosenttia em. palkkatulosta. Ennakkoveron alaista palkkatuloa ovat myös luontoisedut, lomarahat ja lomakorvaukset sekä irtisanomisajan palkat.  
 • Jäsenmaksu 1,25 prosenttia maksetaan myös liiton hoitaman työsuhderiidan tuloksena maksetuista saatavista tai korvauksista, perinnässä ei noudateta maksukattoa.
 • Työttömyyskassa Pron maksamista etuuksista peritään työttömyyskassan jäsenmaksu automaattisesti.
 • Kokonaisjäsenmaksu sisältää liiton, työttömyyskassan ja yhdistyksen osuuden. Liikaa maksettua jäsenmaksua ei palauteta.
 • Jos liityt kesken kuukauden, jäsenmaksu lasketaan seuraavasti: kuukausipalkka jaettuna kuukauden todellisilla työpäivillä (21 tai 22) ja kerrotaan loppukuukauden työpäivillä.

Ammattiliitto Pro Seniorit ry päättää eläkeläisjäsenten jäsenmaksun vuosikokouksessaan. Jäsenenä saat jäsenmaksulaskun automaattisesti vuoden loppuun mennessä.

Maksamalla jäsenmaksun senioriyhdistyksen jäsenedut ovat käytössäsi vuoden kerrallaan.

Jos jätät laskun maksamatta, jäsenyytesi päättyy senioriyhdistyksessä.

Jäsenmaksu
1,25 %
palkasta (maks. 49 €/kk)
Suomen suurimpia ammattiliittoja
120 000
jäsentä
Vahva neuvotteluvoima
75
työ- ja virkaehtosopimusta
99 e/v
Alle 36-vuotiaille Pron jäsenyys 99 e/vuosi
99 e/v

Alle 36-vuotiaana saat Ammattiliitto Pron ja työttömyyskassan jäsenyyden nyt 99 e/vuosi, kun liityt jäseneksi vuoden 2024 aikana. Pron jäsenmaksu on siis kuukaudessa 8,25 euroa.

Maksu sisältää työttömyyskassan ja kaikki Pron palvelut.

Ota meihin yhteyttä
Aikuinen mies, puhelin
Perintä, tilitys ja jäsenmaksuselvitykset

Lisää tietoa työnantajaperinnästä työnantajille ja palkanlaskijoille.

Iloinen, hyvinvoiva nainen
Mitä etuja jäsenmaksulla saa?

Ammattiliitto Pron jäsenenä saat aina apuja ja neuvoja, parempaa työttömyysturvaa ja monia uralla eteenpäin vieviä etuja ja palveluita.

Nainen, puhelin
Haluatko muuttaa omia tietojasi?

Voit päivittää jäsentietojasi kätevästi täyttämällä omaan tilanteeseesi sopivan lomakkeen.