Hyppää pääsisältöön

Jäsenmaksu

Ammattiliitto Pron jäsenmaksu on 1,25 prosenttia veronalaisesta palkkatulosta myös vuonna 2024. Maksu on enimmillään 49 euroa kuukaudessa ja sisältää Työttömyyskassa Pron jäsenmaksun.

Alle 36-vuotiaana saat Ammattiliitto Pron ja työttömyyskassan jäsenyyden nyt 99 e/vuosi, kun liityt jäseneksi vuoden 2024 aikana. Pron jäsenmaksu on siis kuukaudessa 8,25 euroa.

Jäsenmaksu on verotuksessa kokonaan vähennyskelpoista.

Usein kysyttyjä kysymyksiä jäsenmaksun maksamisesta

Helpoin tapa maksaa jäsenmaksu on sopia työnantajasi kanssa, että jäsenmaksu maksetaan suoraan palkastasi.

Täytä perintäsopimus ja toimita se palkkahallintoosi. Toimita lomake liiton jäsenpalveluun allekirjoitusten jälkeen ja lähetämme palkkahallinnollesi tarvittavat tiedot jäsenmaksun perintää varten. 

1.1.2023 alkaen liittyneet alle 36-vuotiaat maksavat 99 euron vuosijäsenmaksun itse. Sitä ei voi liittää työnantajaperintään

Jäsenmaksua ei tarvitse maksaa, jos sinulla ei ole palkkatuloja etkä saa työttömyyskassan maksamaa veronalaista etuutta. 

Jos maksat jäsenmaksun itse, tarvitset sen maksamiseksi viitenumeron. Käytössäsi on yksi viite koko vuodelle ja laskun eräpäivä on jokaisen kuukauden viimeinen päivä. Maksu kohdistuu sen kuukauden jäsenmaksuksi, jolloin maksat jäsenmaksun. 

Voit myös maksaa jäsenmaksut suoraan Proplussassa verkkopankkisi kautta tai Pron mobiilisovelluksesta (lataa sovellus Android-puhelimeen tai iOS-puhelimeen.) Voit maksaa jäsenmaksusi myös e-laskulla. 

Jäsenmaksulaskurilla lasket helposti jäsenmaksusi ja saat tarvittavat viite- ja maksutiedot hetkessä. Laskuriin pääset kirjautumalla Proplus.fi > Jäsentietoni >Jäsenmaksu- ja viitenumerolaskuri. Palveluun kirjaudut jäsennumerollasi. 

Maksamalla jäsenmaksusi ajallaan, varmistat että jäsenetusi ja työttömyysturvasi säilyvät katkeamatta. Jos maksu on jostain syystä jäänyt maksamatta, ota yhteyttä jäsenpalveluumme. 

Sääntöjemme mukaan yli kolmen kuukauden jäsenmaksurästit voivat johtaa liitosta ja työttömyyskassasta erottamiseen. 

Jos työnantaja maksaa jäsenmaksun puolestasi, tarkista palkkalaskelmastasi, että jäsenmaksu on maksettu.

Jos maksat jäsenmaksun itse, maksa jäsenmaksusi kuukausittain  kyseisen kuukauden viitteellä. 

Voit tarkistaa maksetut jäsenmaksusi Ammattiliitto Pro -sovelluksen Omat tiedot -osuudesta tai kirjautumalla  Proplus.fi > Jäsentiedot.

 

Jäsenmaksu on verotuksessa kokonaan vähennyskelpoista. Käytännössä ay-jäsenmaksun verovähennysoikeus tarkoittaa sitä, että kun maksat jäsenmaksun, se vähennetään verotuksessa veronalaisesta tulostasi.  

Ilmoitamme vuosittain verottajalle tiedot maksetuista jäsenmaksuista, olitpa työnantajaperinnässä tai itsemaksavana jäsenenä. 

Tarkasta esitäytetystä veroilmoituksestasi, että tiedot ovat oikein.

Maksetut jäsenmaksusi löydät Ammattiliitto Pro -sovelluksesta tai kirjautumalla osoitteeseen Proplus.fi > Jäsentietoni.

Jäsenmaksua ei tarvitse maksaa ajalta, jolta et saa palkkaa etkä työttömyyskassan maksamaa veronalaista etuutta. Ilmoita itse palkaton aikasi jäsenpalveluumme, emme saa tietoa työnantajilta tai viranomaisilta. 

Jäsenmaksua ei tarvitse maksaa, jos 

  • olet sairauslomalla (palkaton aika) 
  • olet äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla (palkaton aika) 
  • olet adoptio-, hoito- tai vastaavalla vapaalla 
  • olet varusmiespalveluksessa, siviilipalveluksessa tai naisten vapaaehtoisessa asepalvelussa 
  • opiskelet päätoimisesti (ei palkkaa) 
  • olet työtön (saat Kelan työmarkkinatukea) 
  • sinulla on muu työttömyysturvalain mukainen syy. 

Saatko ansiopäivärahaa tai muuta korvausta Työttömyyskassa Prosta? Silloin palkatonta aikaa ei tarvitse ilmoittaa meille, sillä saamme tiedot työttömyyskassasta. 

Opiskelijajäsenyys on sinulle maksuton. Jos liityit myös Työttömyyskassa Prohon, maksat kassan jäsenmaksua vain työssäolokuukausilta. Jäsenmaksu on kokonaan verovähennyskelpoinen.

Maksa jäsenmaksua siihen saakka, kun olet Suomen sosiaaliturvan piirissä. Näin työttömyysturvasi säilyy.

Kelasta voit selvittää minkä maan sosiaaliturvan piiriin kuulut ulkomailla työskennellessäsi. 

Varmista työttömyysturvasi ja ole työttömyyskassaan yhteydessä hyvissä ajoin ennen ulkomaille siirtymistä. 

Erositko YTK:sta kesken vuoden? Silloin haet loppuvuoden jäsenmaksuhyvityksen suoraan heiltä. 

Siirryitkö Prohon kesken vuoden muusta vuosijäsenmaksua perivästä kassasta ja kassa ei ole hyvittänyt vuosijäsenmaksua? Ota yhteyttä jäsenpalveluumme ja hyvitämme loppuvuoden kassamaksun sinulle. 

Saat hyvityksen liittymistä seuraavan kuukauden alusta vuoden loppuun saakka. 

Jäsenmaksua maksetaan kaikesta veronalaisesta palkkatulosta, joista maksetaan eläke- ja sosiaaliturvamaksut ja se on suuruudeltaan 1,25 prosenttia em. palkkatulosta. Ennakkoveron alaista palkkatuloa ovat myös luontoisedut, lomarahat ja lomakorvaukset sekä irtisanomisajan palkat. 

Jäsenmaksu 1,25 prosenttia maksetaan myös liiton hoitaman työsuhderiidan tuloksena maksetuista saatavista tai korvauksista, perinnässä ei noudateta maksukattoa. 

Työttömyyskassa Pron maksamista etuuksista peritään työttömyyskassan jäsenmaksu automaattisesti. 

Kokonaisjäsenmaksu sisältää liiton, työttömyyskassan ja yhdistyksen osuuden. Liikaa maksettua jäsenmaksua ei palauteta. 

Jos liityt kesken kuukauden, jäsenmaksu lasketaan seuraavasti: kuukausipalkka jaettuna kuukauden todellisilla työpäivillä (21 tai 22) ja kerrotaan loppukuukauden työpäivillä.

Ammattiliitto Pro Seniorit ry päättää eläkeläisjäsenten jäsenmaksun vuosikokouksessaan. Jäsenenä saat jäsenmaksulaskun automaattisesti vuoden loppuun mennessä. 

Maksamalla jäsenmaksun senioriyhdistyksen jäsenedut ovat käytössäsi vuoden kerrallaan. 

Jos jätät laskun maksamatta, jäsenyytesi senioriyhdistyksessä päättyy. 

120 000
Suomen suurimpia ammattiliittoja – 120 000 jäsentä
150
Vahva neuvotteluvoima – 150 työ- ja virkaehtosopimusta
1,25 %
Jäsenmaksu 1.25 % palkasta – enintään 49 €/kk