Hyppää pääsisältöön

ProStoori kertoo työelämän uusimmat vinkit ja ilmiöt

ProStoori kertoo työelämän uusimmat vinkit ja ilmiöt

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

mies katsoo tietokoneen ruutua ja hieroo silmiään väsyneenä
ProStoori
Julkaistu 18.05.2022
Monilla työpaikoilla paiskitaan juuri nyt töitä lomaa odotellen. ProStoori kertoo, kuinka sekä työarjesta että loma-ajasta palautuu riittävästi.
satunnainen joukko ihmisiä kuvattuna lintuperspektiivistä
ProStoori
Julkaistu 18.05.2022
Digitalisaatio on tuonut työnantajille uusia välineitä työntekijöiden seurantaan. Kulkukorttien, tietokoneohjelmistojen ja mobiilisovellusten kautta henkilöstöstä kertyy valtavasti tietoa.
jaana aaltonen
ProStoori
Julkaistu 18.05.2022
Syksyllä eläkkeelle jäävä Pron viestintäjohtaja Jaana Aaltonen on innokas uuden teknologian kokeilija. Aaltosen aikana Pron viestintä on ottanut digiloikan.
nainen istuu puistonpenkillä selin kameraan
ProStoori
Julkaistu 18.05.2022
Kesä tulee, ihanaa! Paitsi että ei välttämättä ole. Rutiinien puute, suorituspaineet, yksinäisyys ja taloudellisen tilanteen lipsuminen ovat asioita, jotka herättävät monessa isoakin ahdistusta lämpimän vuodenajan ja lomakauden lähestyessä.
silta kesäisen järvimaiseman yllä
ProStoori
Julkaistu 12.05.2022
Saariston rengastien on monelle tuttu, mutta oletko harkinnut pyöräilyä Pulkkilanharjulla, pistäytymistä alpakkakahvilassa tai polkemista pitkin Oulun siltoja kohti upeaa hiekkarantaa? Esittelyssä kolme vähemmän tunnettua pyöräretkeä, joista voi nauttia joko päiväretkenä tai vaikkapa osana pitempää kesäloman pyöräreissua.
nainen lukee kirjaa riippumatossa auringonlaskun valossa
ProStoori
Julkaistu 12.05.2022
Kesä tulee ja lomalla on aika kaivaa lukuharrastus naftaliinista. Tiedossa voi myös olla niin mökkikyläilyä kuin rippijuhlakutsua – mikä olisi sopiva kirjatuliainen tai lahja? ProStoori listasi parhaat kirjatärpit eri kesätilanteisiin.
nainen kipuaa vuoren huipulle
ProStoori
Julkaistu 20.04.2022
Hyvien osaajien sitoutuminen tiettyyn työpaikkaan ei ole itsestään selvää. Tutkija Minna Leinonen muistuttaa, että sitouttaminen vaatii työtä ja vuorovaikutusta.
kaisa_mikkola_telttailee
ProStoori
Julkaistu 20.04.2022
Retkeilyn suosio on kasvanut jo pitkään, ja koronapandemia vahvisti suosiota entisestään. ProStoori kertoo parhaat retkeilyvinkit aloittelevalle eräilijälle.
nainen tähystää paperista rullatun kaukoputken läpi
ProStoori
Julkaistu 19.04.2022
Yhä useampi avoin työpaikka ei koskaan tule julkiseen hakuun. Aktiivinen työnhakija etsii piilotyöpaikkoja ja tekee omasta LinkedIn-profiilistaan houkuttelevan.
ryhmä hymyileviä ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
ProStoori
Julkaistu 19.04.2022
Miksi työyhteisössä kannattaa panostaa psykologiseen turvallisuuteen? No vaikka siksi, että uuden matkalaskuohjelman opetteleminen on sen jälkeen kaikille helpompaa.
ukrainan lippu piikkilanka-aidan takana
ProStoori
Julkaistu 23.03.2022
Sota Ukrainassa on saanut aikaan valtavan humanitäärisen kriisin. Ammattiliitto Pro lahjoitti ukrainalaisten tukemiseksi 120 000 euroa. Minkälaista apua tuolla summalla saadaan ukrainalaisille?
nainen katselee parvekkeelta aurinkoon
ProStoori
Julkaistu 23.03.2022
Kevätaurinko hellii pimeän pandemiatalven jälkeen. Moni meistä tuntee virkistyvänsä, kun valon määrä lisääntyy. Onko tunteella tieteellistä perustaa?
naantalin kirkko ja venesatama
ProStoori
Julkaistu 23.03.2022
Maailma on avautumassa, ja moni mielii nyt matkalle. Olipa suunnitelmissa löytöretki tai paluu vanhaan tuttuun suosikkikohteeseen, Pron jäsenet lomailevat edullisesti jäsenetuhintaan.
marjukka rintamaki
ProStoori
Julkaistu 23.03.2022
Kun kahden vuoden pandemia-ajan jälkeen Euroopassa puhkesi sota, tuntee moni vaikutukset omassa jaksamisessaan. Työnohjaaja Marjukka Rintamäki kehottaa ottamaan aikaa mieltä rauhoittaville asioille ja kiinnittämään huomiota siihen, kantaako sisällään menneiden sukupolvien ahdistusta.
sydämenmuotoisia punaisia ilmapalloja
ProStoori
Julkaistu 16.02.2022
Somevaikuttaja Maiju Voutilainen, onnellisuusfilosofi ja tutkija Frank Martela sekä presidentti Tarja Halonen keskustelivat teemasta ystävyys, työhyvinvointi ja työelämä Pron yhteiskuntavaikuttamisen asiantuntija Maria Mäkysen moderoimana.
kaksi miestä kättelee työmaalla
ProStoori
Julkaistu 16.02.2022
Luottamuksen rakentaminen työyhteisössä on pitkäjänteistä työtä, joka lähtee yhteisistä pelisäännöistä. Luottamuksen puute taas voi näkyä monissa pienissä asioissa ja tuntua ilmapiirissä, vaikka asiasta vaiettaisiin tarkasti.
kolme nuorta naista juttelee ja juovat kahvia sohvalla istuen
ProStoori
Julkaistu 16.02.2022
Ystävät ovat tärkeitä jokaiselle. Silti yksinäisyyttä kokee Suomessa hälyttävän moni. Vuorovaikutusta ja toisiin tutustumisen taitoja voi onneksi harjoitella myös aikuisiällä.
minea pyykonen
ProStoori
Julkaistu 16.02.2022
Pron palvelusektorin johtaja Minea Pyykönen kokee nyt 55-vuotiaana pystyvänsä hyödyntämään kaikkea osaamistaan. Moni Pyykösen ikätoveri sen sijaan saa työmarkkinoilla tuta ikäsyrjinnästä.
kirsi kettunen merja tontti
ProStoori
Julkaistu 16.02.2022
Kiittäminen ja kehut ovat jokaiselle tärkeitä, myös työelämässä. ProStoori nostaa esiin kiitoksen arvoisia ihmisiä. Tällä kertaa kiitokset saa Pron henkilöstöassistentti Merja Tontti.
sari nordström
ProStoori
Julkaistu 19.01.2022
Pron jäsenet pääsevät nauttimaan kattavista urapalveluista vain jäsenmaksun hinnalla – jokaisen tarpeisiin ja mielenkiinnon kohteisiin löytyy koulutusta ja sparrausapua. Sari Nordström sai vahvistusta urahaaveisiinsa valmennuksesta.
hanna poskiparta
ProStoori
Julkaistu 19.01.2022
Päätöksenteko ei ole niin järkiperäistä kuin haluamme luulla. Jopa isoissa bisnespäätöksissä intuitio ja tunne ovat vahvasti mukana. Parasta päätöksentekoa syntyy, kun osataan ottaa huomioon sekä tietoinen että intuitiivinen ajattelu.
mies hoitaa viherkasveja
ProStoori
Julkaistu 19.01.2022
Mitä tarvitaan, jotta ihminen palautuu töistään parhaalla mahdollisella tavalla? Eri ihmisillä palautumisessa toimivat eri asiat. Tutkija Anniina Virtanen muistuttaa, että palautumista voi tapahtua myös työpäivän aikana, jos sille osataan luoda sopivat olosuhteet.
Ihmiset osoittavat kannatatustaa peukalot pystyssä.
ProStoori
Julkaistu 19.01.2022
Onko sinun työpaikallasi asiantunteva ja tomera työsuojeluvaltuutettu? Jos vastasit kyllä, kerro hänestä meille lisää. Ehkä juuri hänet palkitaan tänä vuonna vuoden prolaisena työsuojeluvaltuutettuna.
mies miettii tietokoneen ruudun ääressä
ProStoori
Julkaistu 19.01.2022
Kirjoittamisesta on tullut monelle keskeinen osa työtehtäviä – ja kirjoittamisen taidoista edellytys sille, että työssään menestyy. Kirjoittaminen voi olla ennen kaikkea kätevä, helppokäyttöinen ja tehokas työkalu, parhaimmillaan työmotivaation lähde.