Hyppää pääsisältöön

ProStoori kertoo työelämän uusimmat vinkit ja ilmiöt

ProStoori kertoo työelämän uusimmat vinkit ja ilmiöt

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Mutsi_pic
ProStoori
Julkaistu 29.01.2023
Työelämän muutosprosesseissa toistetaan jatkuvasti samoja virheitä, sanoo Pron palvelusektorin johtaja Minea Pyykönen. Pron uusi Mutsi-verkkokoulutus tarjoaa tukea muutosjohtamiseen.
sarita poldmaa
ProStoori
Julkaistu 26.01.2023
Laborantin koulutuksesta ja työstä on moneksi: Sarita Põldmaa hallitsee niin haitalliset materiaalit kuin asiakaspalvelun. Työyhteisö Kiwa Inspectassa on avoin ja joustava.
valkokypäräinen mies katsoo rakennustyömaalla avautuvaa maisemaa
ProStoori
Julkaistu 26.01.2023
Career cushioning on yksi viime aikoina otsikoihin nousseista työelämän ilmiöistä. ProStoori kertoo, mistä on kyse ja tulisiko sinullakin olla työelämän turvatyyny.
nuori nainen istuu pyörätuolissa sairaalassa ja katselee tablettia
ProStoori
Julkaistu 26.01.2023
Kun työntekijä jää pitkälle sairauslomalle, tilanne ei ole helppo. Pitkä poissaolo voi herättää työyhteisössä monenlaisia tunteita ja niin sairastunut kuin työyhteisökin voi tarvita keskusteluapua. Avoimuus tilanteessa usein auttaa – kunhan se tapahtuu lain sallimissa rajoissa.
joukko ihmisiä rakentaa isoa palapeliä
ProStoori
Julkaistu 26.01.2023
Sopimusalakohtaiset neuvottelukunnat ovat tärkeitä linkkejä työpaikkojen ja Ammattiliitto Pron toimiston väen välillä. Niiden tärkein tehtävä on tes-neuvotteluiden ohjaaminen.
haalaripukuisia opiskelijoita juhlimassa
ProStoori
Julkaistu 22.12.2022
Ammattiliitto Pron opiskelijayhdistykseen Pro-Opiskelijoihin on tämän vuoden aikana liittynyt noin 1500 uutta jäsentä. Prossa on osattu vastata nykyopiskelijoiden tarpeisiin. Miksi jäsenyys kannattaa jo opiskeluaikana, Pro-opiskelijoiden puheenjohtaja Sonja Tikkanen?
maria mäkynen
ProStoori
Julkaistu 22.12.2022
Pro haluaa laajentaa työturvallisuuden käsitettä: turvalliseen työelämään kuuluu myös mielen hyvinvointi, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus.
nainen tonttulakissa
ProStoori
Julkaistu 22.12.2022
Yrittääkö perinteinen joulustressi iskeä pintaan? Rentoutumisen maksimoinniksi päätimme listata viisi asiaa, joita ei kannata jouluna tehdä, jos ei siltä tunnu. Näitä asioita ei nimittäin kukaan muista enää joulun jälkeen.
keltainen nuppineula sinisten neulojen piirittämänä
ProStoori
Julkaistu 01.12.2022
Quiet firingista on alettu puhua työelämäpuheessa vilahdelleen quiet quitting -termin rinnalla. Hiljaisessa irtisanomisessa koetetaan työntekijä saada kokemaan olonsa niin nurkkaan työnnetyksi, että hän lopulta äänestää jaloillaan. Onko mitään tehtävissä, jos hiljainen irtisanominen osuu omalle kohdalle?
mies pitelee oikein ja väärin vaihtoehtoja käsissään
ProStoori
Julkaistu 01.12.2022
Uusi laki tarjoaa luottamuksellisen kanavan kertoa työpaikan mahdollisista väärinkäytöksistä. Ilmiannot saattavat nostaa esiin rikkomuksia, jotka muuten jäisivät piiloon.
moderni monitoimityötila
ProStoori
Julkaistu 01.12.2022
Pandemia-aika teki etätöistä monille normin. Kun työntekijät pikkuhiljaa palailevat työpaikoilleen, kaivataan monessa toimistoympäristössä yhteisten pelisääntöjen kertausta.
mari männistö
ProStoori
Julkaistu 20.10.2022
– Voin ylpeästi kertoa olevani töissä yrityksessä, joka kantaa oman vastuunsa, luottamusmies Mari Männistö sanoo. Tulevaisuudessa Suomen tekstiili- ja muotialalle voi syntyä 17 000 uutta työpaikkaa.
käsi sulkee tietokoneen kannen kun kello on viisi
ProStoori
Julkaistu 20.10.2022
Quiet quitting puhuttaa nyt työelämässä. ”Hiljaisten lopareiden” taustalla on usein halu tervehdyttää omaa työelämää. Siihen tarvitaan kuitenkin myös muuta kuin yksittäisen työntekijän ponnistelua.
Rukan laskettelurinteessä
ProStoori
Julkaistu 18.10.2022
Pron jäsenetuhintaisia lomaviikkoja kaudelle 2/2023–22/2023 voi varata 18.10. kello kymmenen alkaen. Varaukset tehdään suoraan varausjärjestelmästä ilman erillistä hakuaikaa tai arvontaa, joten kannattaa toimia nopeasti!
jari hakanen
ProStoori
Julkaistu 22.09.2022
Palveleva johtaminen voi kuulostaa esimiehen korvaan ikävältä. Ollaanko pomosta tekemässä palvelijaa, joka hoitaa kaikkien työt ja paapoo alaisiaan? Tutkimusprofessori Jari Hakanen Työterveyslaitokselta muistuttaa, että palvelevan johtamisen ytimessä on hyvinvoiva työyhteisö.
piirroskuvassa mies ojentaa pelastusrenkaan hukkuvalle
ProStoori
Julkaistu 22.09.2022
Jos on epäilyksiä kollegan huumeiden tai muiden päihteiden käytöstä, ota asia rohkeasti esiin. Päihdelääkäri Sari Leinosen mukaan avoin ja keskusteleva työyhteisö on kaikille hyväksi.
nuori nainen katselee ulos ikkunasta ja juo kahvia
ProStoori
Julkaistu 22.09.2022
Selkeys elämässä – niin töissä kuin arjessa – tarkoittaa rauhaa omien valintojen kanssa. Työ- ja organisaatiopsykologi Liisa Uusitalo-Arola muistuttaa, että kuormitus tai uupuminen muuttavat ihmistä ja ajavat helposti paniikkiratkaisuihin.
jenni janakka
ProStoori
Julkaistu 22.09.2022
Empatia on sitä, että havaitsemme toisen ihmisen tunteen, ymmärrämme mistä se tulee ja mitä sen taustalla on. Mutta miten kääntää empaattinen katse omaan itseen ja omaan uraan? Röyhkeyskoulu-kirjastaan tunnettu Jenni Janakka puhuu uudessa kirjassaan rohkeasti työelämän empatiasta. Kokosimme kolme pointtia.
mitä tapahtuu, jos irtisanoudun
ProStoori
Julkaistu 22.07.2022
Haluaisitko vaihtaa työpaikkaa tai peräti kokonaan alaa? Lue tästä jutusta, mitä kannattaa muistaa, jos irtisanoutuminen pyörii mielessä.
sauna
ProStoori
Julkaistu 25.06.2022
Saunominen laskee monilla verenpainetta, voi auttaa ihon hyvinvoinnissa ja tekee muitakin pieniä terveyspalveluksia. Mutta tärkeimmät hyödyt saadaan kesän mökkisaunoissa yleensä henkisellä puolella. Tässä neljä syytä sille, miksi kesäsaunominen kannattaa.
mies katsoo tietokoneen ruutua ja hieroo silmiään väsyneenä
ProStoori
Julkaistu 18.05.2022
Monilla työpaikoilla paiskitaan juuri nyt töitä lomaa odotellen. ProStoori kertoo, kuinka sekä työarjesta että loma-ajasta palautuu riittävästi.
satunnainen joukko ihmisiä kuvattuna lintuperspektiivistä
ProStoori
Julkaistu 18.05.2022
Digitalisaatio on tuonut työnantajille uusia välineitä työntekijöiden seurantaan. Kulkukorttien, tietokoneohjelmistojen ja mobiilisovellusten kautta henkilöstöstä kertyy valtavasti tietoa.
jaana aaltonen
ProStoori
Julkaistu 18.05.2022
Syksyllä eläkkeelle jäävä Pron viestintäjohtaja Jaana Aaltonen on innokas uuden teknologian kokeilija. Aaltosen aikana Pron viestintä on ottanut digiloikan.
nainen istuu puistonpenkillä selin kameraan
ProStoori
Julkaistu 18.05.2022
Kesä tulee, ihanaa! Paitsi että ei välttämättä ole. Rutiinien puute, suorituspaineet, yksinäisyys ja taloudellisen tilanteen lipsuminen ovat asioita, jotka herättävät monessa isoakin ahdistusta lämpimän vuodenajan ja lomakauden lähestyessä.