Hyppää pääsisältöön

ProStoori kertoo työelämän uusimmat vinkit ja ilmiöt

ProStoori kertoo työelämän uusimmat vinkit ja ilmiöt

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

mari männistö
ProStoori
Julkaistu 20.10.2022
– Voin ylpeästi kertoa olevani töissä yrityksessä, joka kantaa oman vastuunsa, luottamusmies Mari Männistö sanoo. Tulevaisuudessa Suomen tekstiili- ja muotialalle voi syntyä 17 000 uutta työpaikkaa.
käsi sulkee tietokoneen kannen kun kello on viisi
ProStoori
Julkaistu 20.10.2022
Quiet quitting puhuttaa nyt työelämässä. ”Hiljaisten lopareiden” taustalla on usein halu tervehdyttää omaa työelämää. Siihen tarvitaan kuitenkin myös muuta kuin yksittäisen työntekijän ponnistelua.
Rukan laskettelurinteessä
ProStoori
Julkaistu 18.10.2022
Pron jäsenetuhintaisia lomaviikkoja kaudelle 2/2023–22/2023 voi varata 18.10. kello kymmenen alkaen. Varaukset tehdään suoraan varausjärjestelmästä ilman erillistä hakuaikaa tai arvontaa, joten kannattaa toimia nopeasti!
jari hakanen
ProStoori
Julkaistu 22.09.2022
Palveleva johtaminen voi kuulostaa esimiehen korvaan ikävältä. Ollaanko pomosta tekemässä palvelijaa, joka hoitaa kaikkien työt ja paapoo alaisiaan? Tutkimusprofessori Jari Hakanen Työterveyslaitokselta muistuttaa, että palvelevan johtamisen ytimessä on hyvinvoiva työyhteisö.
piirroskuvassa mies ojentaa pelastusrenkaan hukkuvalle
ProStoori
Julkaistu 22.09.2022
Jos on epäilyksiä kollegan huumeiden tai muiden päihteiden käytöstä, ota asia rohkeasti esiin. Päihdelääkäri Sari Leinosen mukaan avoin ja keskusteleva työyhteisö on kaikille hyväksi.
nuori nainen katselee ulos ikkunasta ja juo kahvia
ProStoori
Julkaistu 22.09.2022
Selkeys elämässä – niin töissä kuin arjessa – tarkoittaa rauhaa omien valintojen kanssa. Työ- ja organisaatiopsykologi Liisa Uusitalo-Arola muistuttaa, että kuormitus tai uupuminen muuttavat ihmistä ja ajavat helposti paniikkiratkaisuihin.
jenni janakka
ProStoori
Julkaistu 22.09.2022
Empatia on sitä, että havaitsemme toisen ihmisen tunteen, ymmärrämme mistä se tulee ja mitä sen taustalla on. Mutta miten kääntää empaattinen katse omaan itseen ja omaan uraan? Röyhkeyskoulu-kirjastaan tunnettu Jenni Janakka puhuu uudessa kirjassaan rohkeasti työelämän empatiasta. Kokosimme kolme pointtia.
mitä tapahtuu, jos irtisanoudun
ProStoori
Julkaistu 22.07.2022
Haluaisitko vaihtaa työpaikkaa tai peräti kokonaan alaa? Lue tästä jutusta, mitä kannattaa muistaa, jos irtisanoutuminen pyörii mielessä.
sauna
ProStoori
Julkaistu 25.06.2022
Saunominen laskee monilla verenpainetta, voi auttaa ihon hyvinvoinnissa ja tekee muitakin pieniä terveyspalveluksia. Mutta tärkeimmät hyödyt saadaan kesän mökkisaunoissa yleensä henkisellä puolella. Tässä neljä syytä sille, miksi kesäsaunominen kannattaa.
mies katsoo tietokoneen ruutua ja hieroo silmiään väsyneenä
ProStoori
Julkaistu 18.05.2022
Monilla työpaikoilla paiskitaan juuri nyt töitä lomaa odotellen. ProStoori kertoo, kuinka sekä työarjesta että loma-ajasta palautuu riittävästi.
satunnainen joukko ihmisiä kuvattuna lintuperspektiivistä
ProStoori
Julkaistu 18.05.2022
Digitalisaatio on tuonut työnantajille uusia välineitä työntekijöiden seurantaan. Kulkukorttien, tietokoneohjelmistojen ja mobiilisovellusten kautta henkilöstöstä kertyy valtavasti tietoa.
jaana aaltonen
ProStoori
Julkaistu 18.05.2022
Syksyllä eläkkeelle jäävä Pron viestintäjohtaja Jaana Aaltonen on innokas uuden teknologian kokeilija. Aaltosen aikana Pron viestintä on ottanut digiloikan.
nainen istuu puistonpenkillä selin kameraan
ProStoori
Julkaistu 18.05.2022
Kesä tulee, ihanaa! Paitsi että ei välttämättä ole. Rutiinien puute, suorituspaineet, yksinäisyys ja taloudellisen tilanteen lipsuminen ovat asioita, jotka herättävät monessa isoakin ahdistusta lämpimän vuodenajan ja lomakauden lähestyessä.
silta kesäisen järvimaiseman yllä
ProStoori
Julkaistu 12.05.2022
Saariston rengastien on monelle tuttu, mutta oletko harkinnut pyöräilyä Pulkkilanharjulla, pistäytymistä alpakkakahvilassa tai polkemista pitkin Oulun siltoja kohti upeaa hiekkarantaa? Esittelyssä kolme vähemmän tunnettua pyöräretkeä, joista voi nauttia joko päiväretkenä tai vaikkapa osana pitempää kesäloman pyöräreissua.
nainen lukee kirjaa riippumatossa auringonlaskun valossa
ProStoori
Julkaistu 12.05.2022
Kesä tulee ja lomalla on aika kaivaa lukuharrastus naftaliinista. Tiedossa voi myös olla niin mökkikyläilyä kuin rippijuhlakutsua – mikä olisi sopiva kirjatuliainen tai lahja? ProStoori listasi parhaat kirjatärpit eri kesätilanteisiin.
nainen kipuaa vuoren huipulle
ProStoori
Julkaistu 20.04.2022
Hyvien osaajien sitoutuminen tiettyyn työpaikkaan ei ole itsestään selvää. Tutkija Minna Leinonen muistuttaa, että sitouttaminen vaatii työtä ja vuorovaikutusta.
kaisa_mikkola_telttailee
ProStoori
Julkaistu 20.04.2022
Retkeilyn suosio on kasvanut jo pitkään, ja koronapandemia vahvisti suosiota entisestään. ProStoori kertoo parhaat retkeilyvinkit aloittelevalle eräilijälle.
nainen tähystää paperista rullatun kaukoputken läpi
ProStoori
Julkaistu 19.04.2022
Yhä useampi avoin työpaikka ei koskaan tule julkiseen hakuun. Aktiivinen työnhakija etsii piilotyöpaikkoja ja tekee omasta LinkedIn-profiilistaan houkuttelevan.
ryhmä hymyileviä ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
ProStoori
Julkaistu 19.04.2022
Miksi työyhteisössä kannattaa panostaa psykologiseen turvallisuuteen? No vaikka siksi, että uuden matkalaskuohjelman opetteleminen on sen jälkeen kaikille helpompaa.
ukrainan lippu piikkilanka-aidan takana
ProStoori
Julkaistu 23.03.2022
Sota Ukrainassa on saanut aikaan valtavan humanitäärisen kriisin. Ammattiliitto Pro lahjoitti ukrainalaisten tukemiseksi 120 000 euroa. Minkälaista apua tuolla summalla saadaan ukrainalaisille?
nainen katselee parvekkeelta aurinkoon
ProStoori
Julkaistu 23.03.2022
Kevätaurinko hellii pimeän pandemiatalven jälkeen. Moni meistä tuntee virkistyvänsä, kun valon määrä lisääntyy. Onko tunteella tieteellistä perustaa?
naantalin kirkko ja venesatama
ProStoori
Julkaistu 23.03.2022
Maailma on avautumassa, ja moni mielii nyt matkalle. Olipa suunnitelmissa löytöretki tai paluu vanhaan tuttuun suosikkikohteeseen, Pron jäsenet lomailevat edullisesti jäsenetuhintaan.
marjukka rintamaki
ProStoori
Julkaistu 23.03.2022
Kun kahden vuoden pandemia-ajan jälkeen Euroopassa puhkesi sota, tuntee moni vaikutukset omassa jaksamisessaan. Työnohjaaja Marjukka Rintamäki kehottaa ottamaan aikaa mieltä rauhoittaville asioille ja kiinnittämään huomiota siihen, kantaako sisällään menneiden sukupolvien ahdistusta.
sydämenmuotoisia punaisia ilmapalloja
ProStoori
Julkaistu 16.02.2022
Somevaikuttaja Maiju Voutilainen, onnellisuusfilosofi ja tutkija Frank Martela sekä presidentti Tarja Halonen keskustelivat teemasta ystävyys, työhyvinvointi ja työelämä Pron yhteiskuntavaikuttamisen asiantuntija Maria Mäkysen moderoimana.