Hyppää pääsisältöön

ProStoori kertoo työelämän uusimmat vinkit ja ilmiöt

ProStoori kertoo työelämän uusimmat vinkit ja ilmiöt

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Nainen hymyilee kuvassa.
ProStoori
Julkaistu 19.02.2024
Kismittääkö työelämän tai työpaikan epäoikeudenmukaisuus? Nyt on mahdollisuus vaikuttaa ja asettua ehdolle Pron edustajistoon.
Kuvituskuva esihenkilötehtävään
ProStoori
Julkaistu 12.02.2024
Ensimmäistä esihenkilötehtävää havitellessa kannattaa sanallistaa oma osaaminen ja osoittaa vastuunottoa. UP Partnersin ura- ja hyvinvointivalmentaja Sanna Nylund antaa vinkkejä työnhakuun.
Kuvituskuva: lomautukset
ProStoori
Julkaistu 05.02.2024
Muutosneuvottelut päättyivät ja tiedossa on lomautus. Mitä tehdä, jos lomautus osuu omalle kohdalle? Ammattiliitto Pron juristi Totti Brunila vastaa lomautuksesta usein kysyttyihin kysymyksiin.
kuvituskuva mutsi koulutus
ProStoori
Julkaistu 26.01.2024
Mutsi-verkkokoulutus auttaa työelämän muutoksissa ja lisää työhyvinvointia. Kun henkilöt osaavat johtaa muutosta, työntekijät jaksavat paremmin muutosten keskellä.
Kuvituskuva: kuormittava työyhteisö
ProStoori
Julkaistu 18.01.2024
Hyvä ja kannustava ilmapiiri on työyhteisössä iso voimavara. Mikä neuvoksi, jos oma työyhteisö tuntuu ennemminkin kuormittavalta?
Kuvituskuvat - työn tulevaisuus
ProStoori
Julkaistu 02.01.2024
Työn tekeminen on nyt nopeassa ja isossa muutoksessa. Tekoäly, vihreä siirtymä ja väestön ikääntyminen vaikuttavat kaikki samaan aikaan siihen, millaista eri ammattien työ on ensi vuosikymmenellä.
Työpaikkaohjaaja Virve Rantala
ProStoori
Julkaistu 27.12.2023
Työharjoittelut ja oppisopimuskoulutus eivät onnistu ilman osaavia ja välittäviä työpaikkaohjaajia. Myös ohjaaja on saamapuolella.
Kuvituskuva Hyvinvointivalmennus Palautuminen
ProStoori
Julkaistu 19.12.2023
Pistä rutiinit uusiksi ja paranna jaksamistasi maksuttomassa koulutuksessa. Koko kevään kestävässä valmennuksessa Pron jäsenet saavat tietoa ja työvälineitä parempaan palautumiseen.
kaksi palapelin palaa
ProStoori
Julkaistu 11.12.2023
Mistä paikallisessa sopimisessa on kyse? Entä kuka sopii työehdoistani? ProStoori kertoo, milloin paikallisesta sopimisesta voi olla hyötyä.
Kuvituskuva sairausloma-aiheeseen
ProStoori
Julkaistu 28.11.2023
Jos ensimmäinen sairauslomapäivä muuttuu palkattomaksi, riskinä on, että töihin tullaan sairaina ja sairaudet pitkittyvät. Muutos on monella tavoin järjetön ja rapauttaa myös työmarkkinarauhaa.
Kuvituskuva myötätunto työelämässä
ProStoori
Julkaistu 20.11.2023
Myötätunto edistää hyvinvointia myös työelämässä. Tiesitkö, että myötätuntoista asennetta muita ja itseä kohtaan voi harjoitella?
Kuvituskuva lakkoja käsittelevään artikkeliin
ProStoori
Julkaistu 13.11.2023
Kuinka paljon Suomessa lakkoillaan muuhun Eurooppaan verrattuna ja mitä erityispiirteitä Suomen lakkoiluun kuuluu?
Kuvituskuva luottamuksen aiheeseen
ProStoori
Julkaistu 09.11.2023
Luottamus rakentuu hitaasti, mutta sen voi kadottaa sekunneissa. Ilman luottamusta yhteistyökään ei suju. Siksi organisaatioiden välisen luottamuksen ylläpitämiseen kannattaa panostaa.
Kuvituskuva aiheesta tekoäly työelämässä
ProStoori
Julkaistu 31.10.2023
Miten jokainen meistä voi hyödyntää tekoälyä, ja miten siihen kannattaa suhtautua työelämässä?
Nuoret ja eläke
ProStoori
Julkaistu 27.10.2023
Työeläkejärjestelmä on kiinnostava keksintö. Se on huipputärkeä, helppo unohtaa, mutta silti vaivaton tulevaisuuden turva. Tiesitkö muuten, että eläkettä kertyy myös opiskelusta?
Työsuojeluvaltuutettu Juho Laurila, Skanska
ProStoori
Julkaistu 20.10.2023
Työsuojeluvaltuutettu on tärkeä työn kehittäjä, mutta yhtä tapaa tehdä ei ole. Hän voi muokata roolistaan oman näköisensä. Kaksi työsuojeluvaltuutettua kertoo, mistä he innostuvat.
Nuoret naiset ja työhyvinvointi
ProStoori
Julkaistu 10.10.2023
Työssä pitäisi olla imua, mutta päällimmäinen tunne on ahdistus. Oma osaaminen ei tunnu riittävän ja raha-asiatkin stressaavat. Huoliin ei ole pikaratkaisua, mutta Pro tukee jäseniään monin keinoin.
Hallitusohjelman vaikutukset
ProStoori
Julkaistu 09.10.2023
Selvitimme, miten hallitusohjelma konkreettisesti heikentää erilaisten työntekijöiden toimeentuloa ja oikeuksia. Lue, miten leikkaukset vaikuttavat sinuun.
Hallitusohjelman heikennykset työelämään
ProStoori
Julkaistu 04.10.2023
Hallitusohjelma vaikuttaa toteutuessaan työelämän pelisääntöihin radikaalista ja pitkäkestoisesti.
Tietokone sekaisella pöydällä, jossa vihkoja, kyniä ja post it -lappuja.
ProStoori
Julkaistu 04.08.2023
Kaikki tietävät ne tavalliset ohjeet työpaikan vaihtoa harkitsevalle: päivitä cv, kartoita työnhakupalvelut, lähesty kiinnostavia työnantajia suoraan. Harvemmin puhutaan siitä, että työpaikan vaihtamisessa iso työ tehdään omien korvien välissä. ProStoori listasi vinkit, miten se työ tehdään.
nuori nainen katselee ulos ikkunasta ja juo kahvia
ProStoori
Julkaistu 24.07.2023
Selkeys elämässä – niin töissä kuin arjessa – tarkoittaa rauhaa omien valintojen kanssa. Työ- ja organisaatiopsykologi Liisa Uusitalo-Arola muistuttaa, että kuormitus tai uupuminen muuttavat ihmistä ja ajavat helposti paniikkiratkaisuihin.
ProStoori
Julkaistu 21.07.2023
Päätitkö kesän aikana tehdä yhden tai useamman seuraavista asioista? Jos kyllä, et ole ainut. Kesälomaan kuuluu melkein yhtä paljon katteettomia lupauksia kuin tammikuuhun.
satunnainen joukko ihmisiä kuvattuna lintuperspektiivistä
ProStoori
Julkaistu 17.07.2023
Digitalisaatio on tuonut työnantajille uusia välineitä työntekijöiden seurantaan. Kulkukorttien, tietokoneohjelmistojen ja mobiilisovellusten kautta henkilöstöstä kertyy valtavasti tietoa.
kaisa_mikkola_telttailee
ProStoori
Julkaistu 12.07.2023
Retkeilyn suosio on kasvanut jo pitkään. ProStoori kertoo parhaat retkeilyvinkit aloittelevalle eräilijälle.
hankala työkaveri - miten parempi ilmapiiri
ProStoori
Julkaistu 10.07.2023
Työkaveri tuntuu hankalalta – usein vain siksi, että hän toimii eri lailla kuin me itse.
nainen istuu puistonpenkillä selin kameraan
ProStoori
Julkaistu 07.07.2023
Kesä tulee, ihanaa! Paitsi että ei välttämättä ole. Rutiinien puute, suorituspaineet, yksinäisyys ja taloudellisen tilanteen lipsuminen ovat asioita, jotka herättävät monessa isoakin ahdistusta lämpimän vuodenajan ja lomakauden lähestyessä.
Psykoterapeutti Emilia Kujala
ProStoori
Julkaistu 04.07.2023
Suomalaisessa kulttuurissa on perinteisesti arvostettu aikaansaamista ja yksin pärjäämistä. Suorittaminenkin voi mennä yli, ja silloin riman laskeminen on paikallaan.
Jukka Mandelin
ProStoori
Julkaistu 21.06.2023
Kun henkilöstöohjaaja ja pääluottamusmies Jukka Mandelin jäi kesäkuussa eläkkeelle, Kemppi Oy menetti aikaansaavan toiminnan kehittäjän. Työuraa yrityksessä oli takana yli 40 vuotta, jatkossa Mandelin keskittyy lapsenlapsiin ja ystäviin.
keski-ikäinen mies opiskelee tietokoneen ja kirjojen ääressä
ProStoori
Julkaistu 21.06.2023
Opiskelu tuo vaihtelua ja uutta intoa sekä voi jopa viedä uralla eteenpäin. Tulevan hallituksen linjauksista huolimatta Pron mielestä aikuisena kannattaa lähteä opiskelemaan.
nuori äiti pitää taaperoa sylissä, kädessä puhelin ja toisessa kuumemittari
ProStoori
Julkaistu 21.06.2023
Monen työ- ja virkaehtosopimuksen mukaan vanhempi voi jää palkallisesti kotiin hoitamaan äkillisesti sairastunutta tai tapaturmaisesti loukkaantunutta lasta. Tällaiselle tilapäiselle hoitovapaalle ja palkanmaksulle on kuitenkin monia ehtoja.
minna kallioniemi ja perhe
ProStoori
Julkaistu 17.05.2023
Minna Kallioniemi nautti Pron jäsenristeilystä perheensä kanssa. Liitto sai Kallioniemeltä kiitosta ison perhetapahtuman järjestämisestä. Osallistuminen tuntui erityisen mukavalta koronan aiheuttaman tauon jälkeen.
ramandeep singh
ProStoori
Julkaistu 17.05.2023
Ulkomaalaiset asiantuntijat kohtaavat työpaikoillaan samanlaisia työehtojen loukkauksia kuin suomalaiset kollegansa. Tapaukset ovat kuitenkin tavallista räikeämpiä ja hankalampia.
lootholman uudet mökit
ProStoori
Julkaistu 17.05.2023
Pron jäsenille on tarjolla rahanarvoisia etuja moniin loma-ajan rientoihin. Mieliipä matkalle luonnon helmaan tai hotelliin, Pron jäsenenä yöpyy edullisemmin.
veera auramo vuoden prolainen luottamusmies
ProStoori
Julkaistu 20.04.2023
Vuoden prolaiseksi luottamusmieheksi on valittu marttilalainen Veera Auramo. Sinnikkääksi tituleerattu Auramo uskoo yhteistyöhön ja siihen, että useimmiten ongelmiin löytyy ratkaisu.
nainen istuu laiturilla järven rannalla
ProStoori
Julkaistu 20.04.2023
Lomakauden kunniaksi kokosimme yhteen työsuhdeneuvonnan vuosilomaan liittyvät yleisimmät kysymykset ja vastaukset.
jani kokko
ProStoori
Julkaistu 20.04.2023
Parlamentin ensikertalainen Jani Kokko (sd.) haluaa satsata työllisyysasteen nostamiseen ja huolehtia riittävistä hyvinvointipalveluista.
nainen hymyilee työpöytänsä ääressä
ProStoori
Julkaistu 16.03.2023
Samalla kun vallalla on mittava työvoimapula, Suomessa on liki 100 000 yli 50 vuotta täyttänyttä työtöntä työnhakijaa. Ikäsyrjintä on valitettavan totta, mutta siihen kannattaisi puuttua. Viisikymppinen on monin tavoin työyhteisön timantti.
kuvituskuva
ProStoori
Julkaistu 16.03.2023
Vauhdilla etenevä tekoäly vapauttaa ihmisiä rutiinitöistä ja helpottaa vihreää siirtymää, toisaalta joillakin aloilla se vienee tulevaisuudessa suuren osan ihmisten nyt tekemästä työstä ja vaikuttaa kielteisesti palkkakehitykseen.
ahdistunut nainen
ProStoori
Julkaistu 16.03.2023
Lähisuhdeväkivalta voi heijastua työpaikalle ja työyhteisössäkin voi kokea uhkaa ja vainoa. Väkivallan kokemus vaikuttaa uhrin mieleen ja jaksamiseen.
nainen tekee muistiinpanoja
ProStoori
Julkaistu 16.03.2023
Kun työelämä nykyään on lähes kaikille pätkittäistä ja aivoja kuormittavaa, olisiko ADHD-aikuisten työkalupakissa joitakin ajatuksia, joista kaikki voisivat hyötyä?
katja hyytiainen
ProStoori
Julkaistu 16.02.2023
Riskiammateissa vaarana on kohdata väkivaltaisia tai uhkaavasti käyttäytyviä asiakkaita. Stressaava tilanne vaikuttaa työhyvinvointiin. Riihimäen vankilan erityisohjaaja Katja Hyytiäisen opinnäytetyö esittelee purkukeskustelumallin, joka on osoittautunut toimivaksi.
Kuvituksessa nuori nainen istuu sohvalla kannettavan tietokoneen kanssa.
ProStoori
Julkaistu 16.02.2023
Tasapaino elämän ja työelämän välillä on ikuisuuskysymys ja lisääntyneet etätyöt eivät välttämättä helpota tasapainon löytämistä. Millä asioilla work-life balancea voi hoitaa ja parantaa?
Mies istuu yksin toimistossa ja katsoo kannettavaa tietokonetta.
ProStoori
Julkaistu 16.02.2023
Työpaikalla voi tuntua yksinäiseltä, vaikka työtä ei tekisikään yksin. Yhdessä tekemiseen ja yhteiseen tarinaan kannattaa panostaa työpaikalla, sillä siitä hyötyvät kaikki.
sarita poldmaa
ProStoori
Julkaistu 26.01.2023
Laborantin koulutuksesta ja työstä on moneksi: Sarita Põldmaa hallitsee niin haitalliset materiaalit kuin asiakaspalvelun. Työyhteisö Kiwa Inspectassa on avoin ja joustava.
valkokypäräinen mies katsoo rakennustyömaalla avautuvaa maisemaa
ProStoori
Julkaistu 26.01.2023
Career cushioning on yksi viime aikoina otsikoihin nousseista työelämän ilmiöistä. ProStoori kertoo, mistä on kyse ja tulisiko sinullakin olla työelämän turvatyyny.
nuori nainen istuu pyörätuolissa sairaalassa ja katselee tablettia
ProStoori
Julkaistu 26.01.2023
Kun työntekijä jää pitkälle sairauslomalle, tilanne ei ole helppo. Pitkä poissaolo voi herättää työyhteisössä monenlaisia tunteita ja niin sairastunut kuin työyhteisökin voi tarvita keskusteluapua. Avoimuus tilanteessa usein auttaa – kunhan se tapahtuu lain sallimissa rajoissa.
joukko ihmisiä rakentaa isoa palapeliä
ProStoori
Julkaistu 26.01.2023
Sopimusalakohtaiset neuvottelukunnat ovat tärkeitä linkkejä työpaikkojen ja Ammattiliitto Pron toimiston väen välillä. Niiden tärkein tehtävä on tes-neuvotteluiden ohjaaminen.
haalaripukuisia opiskelijoita juhlimassa
ProStoori
Julkaistu 22.12.2022
Ammattiliitto Pron opiskelijayhdistykseen Pro-Opiskelijoihin on tämän vuoden aikana liittynyt noin 1500 uutta jäsentä. Prossa on osattu vastata nykyopiskelijoiden tarpeisiin. Miksi jäsenyys kannattaa jo opiskeluaikana, Pro-opiskelijoiden puheenjohtaja Sonja Tikkanen?
maria mäkynen
ProStoori
Julkaistu 22.12.2022
Pro haluaa laajentaa työturvallisuuden käsitettä: turvalliseen työelämään kuuluu myös mielen hyvinvointi, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus.
nainen tonttulakissa
ProStoori
Julkaistu 22.12.2022
Yrittääkö perinteinen joulustressi iskeä pintaan? Rentoutumisen maksimoinniksi päätimme listata viisi asiaa, joita ei kannata jouluna tehdä, jos ei siltä tunnu. Näitä asioita ei nimittäin kukaan muista enää joulun jälkeen.
keltainen nuppineula sinisten neulojen piirittämänä
ProStoori
Julkaistu 01.12.2022
Quiet firingista on alettu puhua työelämäpuheessa vilahdelleen quiet quitting -termin rinnalla. Hiljaisessa irtisanomisessa koetetaan työntekijä saada kokemaan olonsa niin nurkkaan työnnetyksi, että hän lopulta äänestää jaloillaan. Onko mitään tehtävissä, jos hiljainen irtisanominen osuu omalle kohdalle?
mies pitelee oikein ja väärin vaihtoehtoja käsissään
ProStoori
Julkaistu 01.12.2022
Uusi laki tarjoaa luottamuksellisen kanavan kertoa työpaikan mahdollisista väärinkäytöksistä. Ilmiannot saattavat nostaa esiin rikkomuksia, jotka muuten jäisivät piiloon.
moderni monitoimityötila
ProStoori
Julkaistu 01.12.2022
Pandemia-aika teki etätöistä monille normin. Kun työntekijät pikkuhiljaa palailevat työpaikoilleen, kaivataan monessa toimistoympäristössä yhteisten pelisääntöjen kertausta.
mari männistö
ProStoori
Julkaistu 20.10.2022
– Voin ylpeästi kertoa olevani töissä yrityksessä, joka kantaa oman vastuunsa, luottamusmies Mari Männistö sanoo. Tulevaisuudessa Suomen tekstiili- ja muotialalle voi syntyä 17 000 uutta työpaikkaa.
käsi sulkee tietokoneen kannen kun kello on viisi
ProStoori
Julkaistu 20.10.2022
Quiet quitting puhuttaa nyt työelämässä. ”Hiljaisten lopareiden” taustalla on usein halu tervehdyttää omaa työelämää. Siihen tarvitaan kuitenkin myös muuta kuin yksittäisen työntekijän ponnistelua.
Rukan laskettelurinteessä
ProStoori
Julkaistu 18.10.2022
Pron jäsenetuhintaisia lomaviikkoja kaudelle 2/2023–22/2023 voi varata 18.10. kello kymmenen alkaen. Varaukset tehdään suoraan varausjärjestelmästä ilman erillistä hakuaikaa tai arvontaa, joten kannattaa toimia nopeasti!
jari hakanen
ProStoori
Julkaistu 22.09.2022
Palveleva johtaminen voi kuulostaa esimiehen korvaan ikävältä. Ollaanko pomosta tekemässä palvelijaa, joka hoitaa kaikkien työt ja paapoo alaisiaan? Tutkimusprofessori Jari Hakanen Työterveyslaitokselta muistuttaa, että palvelevan johtamisen ytimessä on hyvinvoiva työyhteisö.
piirroskuvassa mies ojentaa pelastusrenkaan hukkuvalle
ProStoori
Julkaistu 22.09.2022
Jos on epäilyksiä kollegan huumeiden tai muiden päihteiden käytöstä, ota asia rohkeasti esiin. Päihdelääkäri Sari Leinosen mukaan avoin ja keskusteleva työyhteisö on kaikille hyväksi.
jenni janakka
ProStoori
Julkaistu 22.09.2022
Empatia on sitä, että havaitsemme toisen ihmisen tunteen, ymmärrämme mistä se tulee ja mitä sen taustalla on. Mutta miten kääntää empaattinen katse omaan itseen ja omaan uraan? Röyhkeyskoulu-kirjastaan tunnettu Jenni Janakka puhuu uudessa kirjassaan rohkeasti työelämän empatiasta. Kokosimme kolme pointtia.
mitä tapahtuu, jos irtisanoudun
ProStoori
Julkaistu 22.07.2022
Haluaisitko vaihtaa työpaikkaa tai peräti kokonaan alaa? Lue tästä jutusta, mitä kannattaa muistaa, jos irtisanoutuminen pyörii mielessä.
sauna
ProStoori
Julkaistu 25.06.2022
Saunominen laskee monilla verenpainetta, voi auttaa ihon hyvinvoinnissa ja tekee muitakin pieniä terveyspalveluksia. Mutta tärkeimmät hyödyt saadaan kesän mökkisaunoissa yleensä henkisellä puolella. Tässä neljä syytä sille, miksi kesäsaunominen kannattaa.
mies katsoo tietokoneen ruutua ja hieroo silmiään väsyneenä
ProStoori
Julkaistu 18.05.2022
Monilla työpaikoilla paiskitaan juuri nyt töitä lomaa odotellen. ProStoori kertoo, kuinka sekä työarjesta että loma-ajasta palautuu riittävästi.
jaana aaltonen
ProStoori
Julkaistu 18.05.2022
Syksyllä eläkkeelle jäävä Pron viestintäjohtaja Jaana Aaltonen on innokas uuden teknologian kokeilija. Aaltosen aikana Pron viestintä on ottanut digiloikan.
silta kesäisen järvimaiseman yllä
ProStoori
Julkaistu 12.05.2022
Saariston rengastien on monelle tuttu, mutta oletko harkinnut pyöräilyä Pulkkilanharjulla, pistäytymistä alpakkakahvilassa tai polkemista pitkin Oulun siltoja kohti upeaa hiekkarantaa? Esittelyssä kolme vähemmän tunnettua pyöräretkeä, joista voi nauttia joko päiväretkenä tai vaikkapa osana pitempää kesäloman pyöräreissua.
nainen lukee kirjaa riippumatossa auringonlaskun valossa
ProStoori
Julkaistu 12.05.2022
Kesä tulee ja lomalla on aika kaivaa lukuharrastus naftaliinista. Tiedossa voi myös olla niin mökkikyläilyä kuin rippijuhlakutsua – mikä olisi sopiva kirjatuliainen tai lahja? ProStoori listasi parhaat kirjatärpit eri kesätilanteisiin.
nainen kipuaa vuoren huipulle
ProStoori
Julkaistu 20.04.2022
Hyvien osaajien sitoutuminen tiettyyn työpaikkaan ei ole itsestään selvää. Tutkija Minna Leinonen muistuttaa, että sitouttaminen vaatii työtä ja vuorovaikutusta.
nainen tähystää paperista rullatun kaukoputken läpi
ProStoori
Julkaistu 19.04.2022
Yhä useampi avoin työpaikka ei koskaan tule julkiseen hakuun. Aktiivinen työnhakija etsii piilotyöpaikkoja ja tekee omasta LinkedIn-profiilistaan houkuttelevan.
ryhmä hymyileviä ihmisiä neuvottelupöydän ääressä
ProStoori
Julkaistu 19.04.2022
Miksi työyhteisössä kannattaa panostaa psykologiseen turvallisuuteen? No vaikka siksi, että uuden matkalaskuohjelman opetteleminen on sen jälkeen kaikille helpompaa.
ukrainan lippu piikkilanka-aidan takana
ProStoori
Julkaistu 23.03.2022
Sota Ukrainassa on saanut aikaan valtavan humanitäärisen kriisin. Ammattiliitto Pro lahjoitti ukrainalaisten tukemiseksi 120 000 euroa. Minkälaista apua tuolla summalla saadaan ukrainalaisille?
nainen katselee parvekkeelta aurinkoon
ProStoori
Julkaistu 23.03.2022
Kevätaurinko hellii pimeän pandemiatalven jälkeen. Moni meistä tuntee virkistyvänsä, kun valon määrä lisääntyy. Onko tunteella tieteellistä perustaa?
naantalin kirkko ja venesatama
ProStoori
Julkaistu 23.03.2022
Maailma on avautumassa, ja moni mielii nyt matkalle. Olipa suunnitelmissa löytöretki tai paluu vanhaan tuttuun suosikkikohteeseen, Pron jäsenet lomailevat edullisesti jäsenetuhintaan.
marjukka rintamaki
ProStoori
Julkaistu 23.03.2022
Kun kahden vuoden pandemia-ajan jälkeen Euroopassa puhkesi sota, tuntee moni vaikutukset omassa jaksamisessaan. Työnohjaaja Marjukka Rintamäki kehottaa ottamaan aikaa mieltä rauhoittaville asioille ja kiinnittämään huomiota siihen, kantaako sisällään menneiden sukupolvien ahdistusta.
sydämenmuotoisia punaisia ilmapalloja
ProStoori
Julkaistu 16.02.2022
Somevaikuttaja Maiju Voutilainen, onnellisuusfilosofi ja tutkija Frank Martela sekä presidentti Tarja Halonen keskustelivat teemasta ystävyys, työhyvinvointi ja työelämä Pron yhteiskuntavaikuttamisen asiantuntija Maria Mäkysen moderoimana.
kaksi miestä kättelee työmaalla
ProStoori
Julkaistu 16.02.2022
Luottamuksen rakentaminen työyhteisössä on pitkäjänteistä työtä, joka lähtee yhteisistä pelisäännöistä. Luottamuksen puute taas voi näkyä monissa pienissä asioissa ja tuntua ilmapiirissä, vaikka asiasta vaiettaisiin tarkasti.
kolme nuorta naista juttelee ja juovat kahvia sohvalla istuen
ProStoori
Julkaistu 16.02.2022
Ystävät ovat tärkeitä jokaiselle. Silti yksinäisyyttä kokee Suomessa hälyttävän moni. Vuorovaikutusta ja toisiin tutustumisen taitoja voi onneksi harjoitella myös aikuisiällä.
minea pyykonen
ProStoori
Julkaistu 16.02.2022
Pron palvelusektorin johtaja Minea Pyykönen kokee nyt 55-vuotiaana pystyvänsä hyödyntämään kaikkea osaamistaan. Moni Pyykösen ikätoveri sen sijaan saa työmarkkinoilla tuta ikäsyrjinnästä.
kirsi kettunen merja tontti
ProStoori
Julkaistu 16.02.2022
Kiittäminen ja kehut ovat jokaiselle tärkeitä, myös työelämässä. ProStoori nostaa esiin kiitoksen arvoisia ihmisiä. Tällä kertaa kiitokset saa Pron henkilöstöassistentti Merja Tontti.
sari nordström
ProStoori
Julkaistu 19.01.2022
Pron jäsenet pääsevät nauttimaan kattavista urapalveluista vain jäsenmaksun hinnalla – jokaisen tarpeisiin ja mielenkiinnon kohteisiin löytyy koulutusta ja sparrausapua. Sari Nordström sai vahvistusta urahaaveisiinsa valmennuksesta.
hanna poskiparta
ProStoori
Julkaistu 19.01.2022
Päätöksenteko ei ole niin järkiperäistä kuin haluamme luulla. Jopa isoissa bisnespäätöksissä intuitio ja tunne ovat vahvasti mukana. Parasta päätöksentekoa syntyy, kun osataan ottaa huomioon sekä tietoinen että intuitiivinen ajattelu.
mies hoitaa viherkasveja
ProStoori
Julkaistu 19.01.2022
Mitä tarvitaan, jotta ihminen palautuu töistään parhaalla mahdollisella tavalla? Eri ihmisillä palautumisessa toimivat eri asiat. Tutkija Anniina Virtanen muistuttaa, että palautumista voi tapahtua myös työpäivän aikana, jos sille osataan luoda sopivat olosuhteet.
Ihmiset osoittavat kannatatustaa peukalot pystyssä.
ProStoori
Julkaistu 19.01.2022
Onko sinun työpaikallasi asiantunteva ja tomera työsuojeluvaltuutettu? Jos vastasit kyllä, kerro hänestä meille lisää. Ehkä juuri hänet palkitaan tänä vuonna vuoden prolaisena työsuojeluvaltuutettuna.
mies miettii tietokoneen ruudun ääressä
ProStoori
Julkaistu 19.01.2022
Kirjoittamisesta on tullut monelle keskeinen osa työtehtäviä – ja kirjoittamisen taidoista edellytys sille, että työssään menestyy. Kirjoittaminen voi olla ennen kaikkea kätevä, helppokäyttöinen ja tehokas työkalu, parhaimmillaan työmotivaation lähde.
yhdessä sopien
ProStoori
Julkaistu 15.12.2021
Pro käy tällä hetkellä työehtosopimusneuvotteluja monella alalla. Pysy ajan tasalla ja seuraa neuvottelujen etenemistä verkkosivuillamme.
paivi haanpaa
ProStoori
Julkaistu 15.12.2021
Maltatko pysähtyä jouluna ja olla hetken tekemättä mitään? Lue ProStoorista, mitä seurasi puolen vuoden pysähtymiskokeesta, jossa joutui pohtimaan myös lorvailun luvattomuutta.
katja_lehto_komulainen
ProStoori
Julkaistu 15.12.2021
FinUnions valvoo Brysselissä suomalaisten palkansaajien etua ja välittää suomalaiselle ammattiyhdistysliikkeelle kuulumisia Euroopan unionista. SAK:n ja STTK:n EU-edustusto on lobannut Brysselissä jo vuodesta 1995 lähtien.
kotihoitaja tukee kävelykepin kanssa kävelevää vanhusta
ProStoori
Julkaistu 15.12.2021
Tammikuussa 2022 pidettävissä ensimmäisissä aluevaaleissa päätetään, miten terveydenhuolto, sosiaalihuolto ja pelastustoiminta Suomessa järjestetään. Vaaliuurnilla valitaan aluevaltuustot hyvinvointialueille.
Hyvää Joulua ProStoorin lukijoille
ProStoori
Julkaistu 15.12.2021
ProStoori toivottaa kaikille lukijoilleen oikein ihanaa joulua ja iloista uutta vuotta! Uusien juttujen pariin ProStoori palaa taas tammikuussa.
miika lahteenmaki
ProStoori
Julkaistu 14.12.2021
Tulevat prolaiset toivovat uudelta liitoltaan voimaa palkkaneuvotteluihin sekä kohtaamisia muissa pankeissa työskentelevien kollegoidensa kanssa.
pauliina valtasaari
ProStoori
Julkaistu 10.11.2021
Joogaa, avoimen yliopistojen kursseja, hapanleivän leipomista. Tietotyöläisten jano itsensä kehittämiselle tuntuu olevan loputon, vaikka osaamisen kehittämistä tehdään töissäkin paljon.
marko tallinen
ProStoori
Julkaistu 10.11.2021
Työsuojeluvaaleja käydään taas Suomen työpaikoilla. Työsuojeluvaltuutettuna pääsee vaikuttamaan työpaikan työhyvinvointiin ja turvallisuuteen sekä kehittämään työympäristöä ja työyhteisöä. ProStoori julkaisee kokeneen työsuojeluvaltuutetun mietteitä tehtävästään.
mies ja nainen rakentavat kädenpuristusta
ProStoori
Julkaistu 10.11.2021
Pron kemianalan sopimusalavastaava Taru Reinikainen paljastaa työehtosopimusneuvottelujen kiemurat. Minkälaisia myyttejä neuvotteluihin liittyy ja miten neuvottelupöydässä menestytään?
isä ja lapsi  katsovat ikkunasta ulos
ProStoori
Julkaistu 10.11.2021
Isä, isi, iskä, äijä, faija, ukko… Rakkaalla isällä on monta nimeä. Marraskuun toinen sunnuntai juhlitaan isänpäivää. ProStoori onnittelee kaikkia isejä.
nainen tekee läppärillä töitä lattialla istuen
ProStoori
Julkaistu 10.11.2021
Etätyöläisen ja toimistolla ahkeroivan oikeudet ja velvollisuudet ovat samat. Käytännössä kuitenkin etätyöläisen vakuutusturva on heikompi kuin työpaikalla työskentelevän.
Surullinen nainen miettii asioita yksikseen.
ProStoori
Julkaistu 13.10.2021
Huumeiden käyttäjiä ja heidän läheisiään on yhä useammalla työpaikalla. Silti aihe on tabu. Ihmisarvoista elämää -seminaarissa puhutaan avoimesti huumeita käyttävien läheisten hyvinvoinnista.
satu berlin
ProStoori
Julkaistu 13.10.2021
Palkitsevassa työssä kohdallaan ovat sisältö, syy, suhde ja suunta. Työelämätarpeet ovat eri ihmisillä erilaisia, mutta mitä paremmin työ näihin tarpeisiin vastaa, sitä palkitsevampana työ koetaan.
tee parempi cv
ProStoori
Julkaistu 13.10.2021
CV voi olla hyvinkin erilaisessa muodossa. Se voi olla visuaalisesti muotoiltu,  video tai osaamispohjainen. Selkeys on kuitenkin tärkeintä, sillä rekrytoija käyttää siihen alle minuutin.
Meteorologi Kerttu Kotakorpi on kirjoittanut kirjan Suomen luonnosta.
ProStoori
Julkaistu 13.10.2021
Keväällä kirjan julkaissut tv-meteorologi Kerttu Kotakorpi haluaa jakaa tietoa ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista Suomen luonnolle ja ihmisille. Suomen luonto 2100 – Tutkimusmatka tulevaisuuteen on myös Pron webinaarin otsikkona lokakuun lopussa.
Tommi Sihvo nautti isyysvapaalla olemista.
ProStoori
Julkaistu 13.10.2021
Satamassa tuotannonohjaajana työskentelevä Tommi Sihvo on ollut jo kahdesti isyysvapaalla. Miesvaltaisella alalla se ei ole herättänyt ihmetystä. Työnantajan suhtautuminen on ollut myönteistä.
hanna siefen
ProStoori
Julkaistu 13.10.2021
Uteliaisuus tukee työssä kehittymistä ja lisää työhyvinvointia. Psykologi Hanna Siefen kannustaa herättelemään omaa uteliaisuutta pienillä teoilla.
Puheenjohtaja Jorma Malnen
ProStoori
Julkaistu 14.09.2021
Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kehuu valtaosan prolaisista aloista lähtevän työehtosopimusneuvotteluihin hyvässä taloudellisessa tilanteessa. Syksyn neuvotteluissa eniten hiertää sopiminen metsäjätti UPM:n kanssa.
marjo nykänen
ProStoori
Julkaistu 14.09.2021
Kiittäminen ja kehut ovat jokaiselle tärkeitä, myös työelämässä. ProStoori nostaa esiin kiitoksen arvoisia ihmisiä.
Nainen riemuitsee
ProStoori
Julkaistu 14.09.2021
Työhakemusten tekeminen voi välillä käydä työstä, mutta oikea asenne ratkaisee. Jos työpaikan todella haluaa, sen tulisi näkyä myös hakemuksessa.
taimi jota kädet pitelevät
ProStoori
Julkaistu 14.09.2021
Miten yhdistyksen toiminnan saa pidettyä korona-aikana aktiivisena ja jäsenmäärän nousuun? Neljä puheenjohtajaa kertoo omat vinkkinsä.
punaiset tikkaat ja lyhyempiä valkoisia tikkaita
ProStoori
Julkaistu 14.09.2021
Työehtosopimusneuvottelut alkavat taas monilla aloilla. Miksi niiden pitäisi kiinnostaa ja mitä hyötyä työehtosopimuksesta ja virkaehtosopimuksesta oikein on?
camilla tuominen
ProStoori
Julkaistu 14.09.2021
Miten työpaikalla puhutaan kollegoista? Entä miten puhutaan töistä tai asiakkaista? Tunnejohtamisen asiantuntija Camilla Tuominen muistuttaa, että sanoilla on merkitystä ja toivoo, että tunteista puhuttaisiin työpaikalla yhtä luontevasti kuin kvartaaleistakin.
Hymyilevä nainen puntaroi vaihtoehtojaan.
ProStoori
Julkaistu 10.08.2021
Oman osaamisen tunnistaminen voi olla hankalaa. Pron jäsenenä voit maksutta keskustella uravalmentajan kanssa tai osallistua monipuolisiin webinaareihin, joissa annetaan erinomaisia vinkkejä oman osaamisen tunnistamiseen.
eetu karjunen
ProStoori
Julkaistu 10.08.2021
Eetu Karjusen perehdytys kesätyöhön Yaralla vei peräti kaksi kuukautta, koska tehtävän vaikeusaste sitä edellyttää. Kaivoksen ja rikastamon tuotannossa turvallisuus on taattava kaikkina aikoina.
jaana kaura
ProStoori
Julkaistu 10.08.2021
Entistä useampi suorittaa uuden tutkinnon aikuisiällä. Ammattikorkeakoulut ovat räätälöineet opintoja aikuisopiskelijoille sopiviksi.
Veneitä Kopparön saaristolaismaisemassa.
ProStoori
Julkaistu 09.06.2021
Pron jäsenenä matkailet ja majoitut mukavasti kotimaassa. Tarjolla on tuntuvia alennuksia kotimaan kohteisiin. Majoitusta löytyy moneen makuun sviiteistä, lomahuoneistoihin ja jopa jurttiin.
naisen kädet pitelevät sateenkaaren väristä sydäntä
ProStoori
Julkaistu 08.06.2021
Ammattiliitto Pro on ensimmäistä kertaa Helsinki Priden yhteisökumppani. Pro haluaa osallistumisellaan viestiä, että se seisoo syrjimättömästi ihmisoikeuksien puolella ja haluaa edistää sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia suomalaisessa työelämässä.
keskiyön aurinko järven yllä Sodankylässä
ProStoori
Julkaistu 08.06.2021
Sodankylän elokuvajuhlat järjestetään 36. kerran 17.–21.6. Virtuaalitapahtumana toteutettava festivaali tuo laajan valikoiman elokuvataivaan kirkkaimpia uutuuksia ja harvoin nähtyjä klassikkoelokuvia kotikatsomoihin.
janne lindström
ProStoori
Julkaistu 08.06.2021
Nokian Oulun-toimipisteen toimihenkilöiden luottamusmies Janne Lindström on nähnyt aitiopaikalta niin teknologiayrityksen buumit kuin laskusuhdanteetkin.
arto rauhala
ProStoori
Julkaistu 05.05.2021
Työ tuo eri sukupolvet yhteen. Työkavereina voi olla niin vastavalmistuneita, nelikymppisiä kuin pian eläköityviä. Mitä eri-ikäiset ajattelevat työelämästä?
kynä ja sopimuspaperi
ProStoori
Julkaistu 05.05.2021
Pron työsuhdeneuvonnasta tiedustellaan kaikenlaisia asioita, jotka herättävät epätietoisuutta. Yksi eniten askarruttavista on, mitkä asiat työsopimuksessa täytyy olla. ProStoori kertoo juttusarjassaan vastaukset kuuteen yleisimpään työsuhdeneuvonnan kysymykseen.
mies rakentaa terassia
ProStoori
Julkaistu 05.05.2021
Jos rokotekattavuus ei nouse tarpeeksi nopeasti, koko Suomi peittyy uusiin terasseihin ja kukkaistutuksiin jo ennen juhannusta.
punaisia palikoita joiden keskellä yksi keltainen
ProStoori
Julkaistu 05.05.2021
Työtuomioistuimen kanta oli selkeä: siviilipalvelukseen kuuluva täydennyspalvelus oikeuttaa palkkaan kyseisen poissaolon ajalta. Riita-asiasta saatiin samalla ennakkopäätös.
mies katsoo tietokoneen ruutua
ProStoori
Julkaistu 05.05.2021
Jos työkaverin käytös tuntuu epäasialliselta, se kannattaa aina ottaa puheeksi. Muutoin asia voi jäädä vaivaamaan ja aiheuttaa henkistä painetta.
opiskelijat, työn juhla
ProStoori
Julkaistu 29.04.2021
Vappu on työläisten juhla, johon pahimmillaan kiteytyy koko elämänvaiheen muutoskriisi.
seppo lundgren
ProStoori
Julkaistu 15.04.2021
Ict-alan sopimusala-asiamiehen kapula vaihtuu lennossa toukokuussa: Seppo Lundgren jää eläkkeelle ja Elli Ravantti käärii hihansa. Työ jatkuu.
oikeuden vaaka symboli
ProStoori
Julkaistu 15.04.2021
Voiko työnantaja tarjota sadoille irtisanotuille ja irtisanomisuhan alla oleville työntekijöilleen työtä massasähköpostilla, jossa on tarjolla kaikkea siistijän tehtävistä aluejohtajan pestiin? Tähän kysymykseen korkein oikeus antaa ennen pitkää vastauksensa.
opiskelija tekee muistiinpanoja tietokoneen näytöllä opettaja
ProStoori
Julkaistu 15.04.2021
Kaipaatko työmarkkina-arvon korotusta? Harkitseko uranvaihtoa tai haluatko vain oppia uutta? Olipa tavoitteesi mikä tahansa, Pron jäsenenä avoimen yliopiston tai ammattikorkeakoulun monipuolinen kurssitarjonta on ulottuvillasi edullisesti.
nainen pitelee kylttiä jossa teksti tes
ProStoori
Julkaistu 14.04.2021
Kahden ison työnantajaliiton viime aikoina tekemät ulostulot paikallisesta sopimisesta ovat aiheuttaneet epätietoisuutta ja hämmennystä palkansaajien keskuudessa. Mitä puhe oikein tarkoittaa Pron jäsenien kannalta?
Pron jäsenetuhintaiset lomaviikot
ProStoori
Julkaistu 17.03.2021
Pron jäsenetuhintaiset lomaviikot kaudelle 23/2021–01/2022 voi varata 17.3.2021 kello kymmenen alkaen. Varaukset tehdään suoraan varausjärjestyksessä ilman erillistä hakuaikaa tai arvontaa. Nyt jos koskaan kannattaa toimia!
webinaari
ProStoori
Julkaistu 10.03.2021
Kun korona perui kasvokkain tapahtuvat koulutukset, tarvittiin uusia tapoja kouluttaa. Pro järjestää keväällä viisi luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen peruskurssia, tällä kertaa verkossa.
erkki aronen
ProStoori
Julkaistu 10.03.2021
Rakennusalalla työskennellyt työnjohtaja ja luottamusmies Erkki Aronen aloitti sairaanhoitajaopinnot Laurean monimuotokoulutuksessa elokuussa 2020.
naisten ja miesten palkat
ProStoori
Julkaistu 10.03.2021
Tuore tutkimushanke selvitti sukupuolten tuloeroja kolmella teollisuuden alalla. Erojen suuruus yllätti tutkijankin.
netta brandt
ProStoori
Julkaistu 08.03.2021
Vaikka sairastuisi vakavasti, työnteko on mahdollista omien voimavarojen mukaan. Työnantajan tehtävä on mukauttaa työtä, mutta todellisuus ei aina mene pykälien mukaan.
osmo paakki
ProStoori
Julkaistu 08.03.2021
Yli 52 vuotta samassa työpaikassa, saman aiheen parissa. Puisevaa? Osmo Paakin tarina kertoo, että sitä se ei ainakaan ole. Työn sisältö, oman osaamisen kehittäminen ja hyvä porukka pitävät kiinni työn imussa – jopa puoli vuosisataa. Ikävää tarinassa on vain työuran viimeinen tehtävä.
tasa-arvotietäjä
ProStoori
Julkaistu 08.03.2021
Onko tasa-arvotietämyksesi paikallaan ja onko se muutakin kuin pelkkiä sanoja?
pauliina hätönen ja virpi ylönen
ProStoori
Julkaistu 10.02.2021
Työkaverinsa kanssa voi ystävystyä aikuisiälläkin niin, että myös vapaa-aikaa vietetään yhdessä. Keskinäinen luottamus ja yhteinen huumorintaju kantavat.
mari kähkönen ja ulla turunen
ProStoori
Julkaistu 10.02.2021
Töissä monilla on se yksi kollega, jonka kanssa hommat sujuvat muita paremmin ja huumori on herkässä. Työkaveruus voi parhaimmillaan kasvaa ystävyydeksi, joka kantaa läpi elämän. ProStoori kertoo työn kautta tutustuneiden ystävien tarinan.
nainen hyppää ilmaan aurinkoisessa talvimaisemassa
ProStoori
Julkaistu 10.02.2021
Luontoäiti on hemmotellut kaikkia talven ystäviä vuonna 2021. On lunta, pakkasta, auringonpaistetta ja mitä parhain sää talviaktiviteetteihin. Testaa ProStoorin kanssa, mikä on sinun talvilajisi.
Mies mietiskelee kannettavan tietokoneen ääressä.
ProStoori
Julkaistu 10.02.2021
Pron työsuhdeneuvonnasta tiedustellaan kaikenlaisia asioita, jotka herättävät epätietoisuutta. Yksi eniten askarruttavista asioista on, mitä varoituksen saaminen merkitsee. ProStoori kertoo juttusarjassaan vastaukset kuuteen yleisimpään työsuhdeneuvonnan kysymykseen.
Nälkä kasvaa syödessä, kertoo Päivi Polso kouluttautumisesta. Hän on suorittanut kaikki luottamusmieskoulutukset, ay-tutkinnon sekä Pron yhdistystoiminnan kurssit. Hän on tutustunut myös uraportaalin webinaareihin sekä yksilövalmennuksiin.
ProStoori
Julkaistu 13.01.2021
Mahtavia sosiaalisia kontakteja ja esiintymiskykyä alkoi löytyä, kun energia-alalla asiakaspalvelutehtävissä työskentelevä Polso lähti Pron koulutuksiin. Verkko-opiskelija on lisäksi saanut paljon uutta potkua työelämään.
Neuvontapuhelin
ProStoori
Julkaistu 13.01.2021
Pron työsuhdeneuvonnasta tiedustellaan kaikenlaisia asioita, jotka herättävät epätietoisuutta. Yksi yleisimmistä kysymyksistä on, miten irtisanoudutaan itse. ProStoori kertoo juttusarjassaan vastaukset kuuteen yleisimpään työsuhdeneuvonnan kysymykseen.
hyvä uni, kuinka nukun paremmin, unen määrä
ProStoori
Julkaistu 13.01.2021
Myös ensi yönä moni meistä heräilee, nukkuu kevyesti tai valvoo aamuyön suden hetkellä. Unen määrä ja laatu vaikuttavat elämänlaatuun ja töissä jaksamiseen.
joulusauna
ProStoori
Julkaistu 17.12.2020
Saunoja ja saunomistyylejä on monia, mutta joulunpyhinä kiuas lämpiää suurimmassa osassa Suomen saunoja. ProStoori sai vinkit joulusaunaan kiuasvalmistaja Harvian toimihenkilöiden varaluottamusmies Jari Äijäseltä.
irtisanominen
ProStoori
Julkaistu 17.12.2020
Pron työsuhdeneuvonnasta tiedustellaan kaikenlaisia asioita, jotka herättävät epätietoisuutta. Yleisin kysymys on tämä: Irtisanominen tai lomautus alkoi, mitä asioita teen ensiksi? ProStoori kertoo juttusarjassaan vastaukset kuuteen yleisimpään kysymykseen.
minna huotilainen
ProStoori
Julkaistu 17.12.2020
Teams-viesti siellä, puhelu täällä, sähköposti tietokoneen ruudulla, lapsen viesti whatsappissa: tätä on nykyajan työelämä.
nainen tietokone ja joulukuusi
ProStoori
Julkaistu 15.12.2020
Joka vuosi ne pulpahtavat esiin. Hyvät vinkit joulusiivoukseen. Ja joka kerran niitä lukiessaan suurin osa syksyn työrupeaman uuvuttamista ihmisistä ahdistuu, kun ei jaksa noudattaa niitä. Joten listasimme tässä tulevan joulun kunniaksi viisi siivousvinkkiä, joita kukaan ei koskaan noudata – ja hyvä niin.
Minna Pitkänen opry
ProStoori
Julkaistu 09.12.2020
Työpaikkayhdistys neuvottelee paikallisesti työnantajan kanssa ja vie työehtosopimuksen kirjauksia käytäntöön.
Hannu Penna pron pikkujoulu 2020
ProStoori
Julkaistu 26.11.2020
Lappeenrantalaista Hannu Pennaa onnisti pikkujouluun ilmoittautuneiden arvonnassa, ja hän pääsi puolisonsa kanssa kuuntelemaan Eppu Normaalin Pro pikkujoulut -keikkaa livenä.
anna björklund
ProStoori
Julkaistu 26.11.2020
Monipuoliset työajan joustot ovat käytetyin keino sovittaa yhteen työtä ja perhe-elämää.
antti mykkänen
ProStoori
Julkaistu 26.11.2020
Vaihtelevaa työtä tekevistä vakuutusmyyjistä tulee prolaisia vuoden 2021 alussa. Oma ja hyväksi havaittu työehtosopimus säilyy.
etätöissä sotkuinen koti
ProStoori
Julkaistu 26.11.2020
Muistatko vielä aikaa, jolloin palaverit pidettiin livenä ja työpaikalla oli muitakin vastassa kuin kaiku, joka vastasi tyhjien huoneiden seinistä? Tee ProStoorin testi ja kokeile, ovatko etätyöt jatkuneet jo liian pitkään.
juha käkelä
ProStoori
Julkaistu 26.11.2020
Haaveista tulee totta. Sen osoittaa Pron jäsen ja moottorisahataiteilija Juha Käkelä, jonka entisen ammatin materiaali lasi vaihtui kunnon pölleiksi.
maaret kallio
ProStoori
Julkaistu 22.10.2020
Nykyajan työelämä vaatii paljon. Erityisesti asiantuntijatyössä on osattava johtaa itseään ja luovia omien sekä ympäristön luomien paineiden aallokossa. Ei kuitenkaan tarvitse olla superihminen selvitäkseen, vaan hyväksymällä vaikeatkin tunteet mieli pysyy ehjänä ja työ mielekkäänä.
merja koistinen
ProStoori
Julkaistu 22.10.2020
Vakuutusväen Liitto fuusioituu vuodenvaihteessa Ammattiliitto Prohon. Yhdistymiseen vaikuttivat muun muassa edunvalvonta, laajemmat palvelut, edut ja resurssit.
somekanavat rekrytoinnissa
ProStoori
Julkaistu 22.10.2020
Tänään sosiaalisessa mediassa liikkuvat niin työnantajat kuin työnhakijatkin. Somessa on onneksi helppoa olla täydellinen rekrytoitava, ihminen, jonka elämänhallinta ei petä koskaan. Näillä vihjeillä pääset alkuun.
pyssysepänkaari 4
ProStoori
Julkaistu 22.10.2020
Kirkkonummelle puusta rakennetut vuokrakerrostalot viitoittavat tietä ekologiseen ja kohtuuhintaiseen asumiseen. Sen takana on asuntorahasto, jonka sijoittajiin myös Ammattiliitto Pro kuuluu.
marika englud pron edustajisto
ProStoori
Julkaistu 24.09.2020
Prolaiset valitsivat elo-syyskuussa sata varsinaista jäsentä ja varajäsentä edustajistoon. Neljälle äänikuningattarelle ja yhdelle äänikuninkaalle ay-toiminta on sydämen asia.
imatrankoski
ProStoori
Julkaistu 24.09.2020
Ole paikalla 6.10. kello kymmenen, jos mielit varata haluamasi Pron jäsenetuloman Holiday Clubin kohteisiin alkuvuodelle 2021. Nyt varattaviksi tulevat viikot 2–22.
webinaari pitää huolta työmarkkinakunnosta
ProStoori
Julkaistu 24.09.2020
ProNoste -urapalvelu pitää huolta Pron jäsenten urasta, työnhausta ja hyvinvoinnista etänäkin.
viisi vinkkiä kasvomaski
ProStoori
Julkaistu 24.09.2020
Ostitko paketillisen kasvomaskeja ja aloitkin sen jälkeen kulkea työmatkat pyörällä? Eipä hätää, maskeista on moneksi. ProStoori tarjoaa viisi vinkkiä maskien kotikäyttöön. Poimi näistä suosikkisi!
työttömyys on identiteettikriisi
ProStoori
Julkaistu 22.09.2020
Julkisuudessa puhe työttömistä on usein leimaavaa ja stereotyyppistä, vaikka työttömien joukko on todellisuudessa varsin moninainen.
vuoden prolainen työsuojelvaltuutettu Pirkko Haglund
ProStoori
Julkaistu 28.05.2020
Vuoden 2020 prolaiseksi työsuojeluvaltuutetuksi valittu Pirkko Haglund työskentelee asiantuntijana Pohjanmaan TE-toimistossa. Hän viihtyy työssään ja luottamustoimessaan.
hallittu töihin paluu
ProStoori
Julkaistu 28.05.2020
Moni palannee etätöistä toimistolle kesälomien jälkeen. Työpaikoilla turvallista paluuta töihin pitäisi alkaa suunnitella jo nyt.
sini partinen
ProStoori
Julkaistu 28.05.2020
Nopealla aikataululla rakennusmestariksi valmistunut Sini Partinen onnistui yhdistämään opinnot, työn ja ay-toiminnan.
Pron jäsenedut kulkevat mobiilisti mukana
ProStoori
Julkaistu 28.05.2020
Ammattilitto Pron jäsenenä nautit monista eduista. Kätevimmin pääset tarkistamaan ne Pron mobiilisovelluksesta. Jäsenedut saa käyttöön näyttämällä jäsenkorttia – muista hyödyntää jäsenyyttä.
mene luontoon
ProStoori
Julkaistu 28.05.2020
Nyt kesällä on aika mennä luontoon liikkumaan, virkistäytymään ja pitämään turvallinen etäisyys toisiin metsässä liikkujiin! ProStoori esittelee omat suosikkikohteensa.
henkinen hyvinvointi on koetuksella poikkeusaikana
ProStoori
Julkaistu 22.04.2020
Epidemia-aika on pistänyt työtavat ja ajattelumallit uusiksi. Huolten keskellä on hyvä muistaa, että poikkeustilanne on väliaikaista.
ProStoori
Julkaistu 22.04.2020
Testaa, tunnetko oikeutesi vuosiloman antamiseen ja pitämiseen liittyvistä määräyksistä. Kysymykset on laadittu vuosilomalain määräysten perusteella. Omassa työehtosopimuksessa voi olla asiaan liittyviä tarkentavia määräyksiä.
koronavirus on saanut yritykset muuttamaan tuotantoaan
ProStoori
Julkaistu 22.04.2020
Kiilto ja Image Wear ovat suomalaisyrityksiä, jotka ovat tehneet nopeassa tahdissa muutoksia tuotantoonsa vastatakseen koronan aiheuttamaan kysyntäpiikkiin.
lomautus edessä - mitä tehdä
ProStoori
Julkaistu 22.04.2020
Korona kurittaa: kymmenet tuhannet Pron jäsenet ovat parhaillaan yt-neuvottelujen piirissä. Jos lomautusilmoitus osuu kohdalle, kannattaa toimia heti.
korona jättänyt jälkensä tes-neuvotteluihin
ProStoori
Julkaistu 22.04.2020
Viimeiset työehtosopimukset syntyvät etäneuvotteluissa. Koronakriisi ei kuitenkaan näytä vaikuttaneen palkankorotusten suuruuteen.
jorma malinen
ProStoori
Julkaistu 25.03.2020
Koronavirusepidemia on mullistanut meistä jokaisen arjen. Tuntemattoman edessä tilannekuva muuttuu jatkuvasti. Se, mikä eilen piti paikkaansa, on tänään jo vanhaa tietoa. Epidemia kuitenkin etenee Suomessa lähiviikkoina. On siis syytä varautua.
mona-lisa näreaho
ProStoori
Julkaistu 25.03.2020
Pro Noste on monipuolinen ja hyväksi arvioitu jäsenetu. Mona-Lisa Näreaho on tyytyväinen palvelun käyttäjä. Hän on käyttänyt erityisesti työnhakuun liittyviä palveluita ja ollut erittäin tyytyväinen saamaansa valmennukseen ja neuvoihin.
tes-neuvottelut
ProStoori
Julkaistu 25.03.2020
Moni prolainen ala on jo työehtosopimuksensa saanut, joillakin aloilla neuvotellaan yhä.
Rukan laskettelurinteessä
ProStoori
Julkaistu 27.02.2020
Pron jäsenille tarjolla olevien Holiday Club -kohteiden varaus syksylle ja talvelle 2020 aukeaa vasta keskiviikkona 15.4.2020 klo 10.
nyt on aika vaikuttaa
ProStoori
Julkaistu 27.02.2020
Pron edustajistovaalien ehdokkaat valitaan nyt. Uudesta edustajistosta toivotaan ennen kaikkea Pron jäsenistön näköistä.
työhyvinvointikysely
ProStoori
Julkaistu 27.02.2020
Viisas työnantaja ottaa kyselyn tuloksista vaarin ja puuttuu esiin tulleisiin ongelmiin yhdessä henkilöstön kanssa.
seniori
ProStoori
Julkaistu 27.02.2020
Työntekijät siirtyvät joko vaativiin asiantuntijatehtäviin tai matalapalkkaisiin palveluammatteihin.
arto häkkinen, anni hallila
ProStoori
Julkaistu 30.01.2020
Pohjoismaiden nopeimmin kasvavan yrityksen, Frameryn, tärkein tavoite on onnelliset työntekijät.
nainen katsoo kalenteria
ProStoori
Julkaistu 28.01.2020
Työaikalaki uudistui 1.1. 2020 alkaen. Keskeisiä uudistuksia ovat joustotyöaikaan ja työaikapankkiin liittyvät asiat.
tiina kiuru
ProStoori
Julkaistu 28.01.2020
Ammattiliitto Pron jäsenillä on käytössään arvokas jäsenetu: kaikki liiton järjestämät koulutukset ovat maksuttomia.
lakkojen kustannuksia liioitellaan
ProStoori
Julkaistu 19.12.2019
Työnantajien arviot lakkojen kustannuksista voivat ylittää jopa kymmenkertaisesti todelliset tappiot. STTK:n ekonomisti Antti Koskela haluaa julkiseen keskusteluun realistisempia lukuja.
näin liittokierros etenee
ProStoori
Julkaistu 19.12.2019
Nyt on taas se aika, kun työntekijöiden ja työnantajien edustajat istuvat neuvottelemaan palkoista ja työehdoista. ProStoorin kaaviokuva kertoo, mitä kaikkea tapahtuu ennen kuin tessi on hyväksytty.
hyvä paha stressi
ProStoori
Julkaistu 19.12.2019
Stressi on sopivassa määrin hyvä tsemppari, mutta liiallisena terveysriski.
joululahjan palauttaminen
ProStoori
Julkaistu 19.12.2019
Mitä läheiselle lahjaksi, miettii moni juuri nyt. Jos olet epävarma lahjaostoksesi onnistumisesta, kannattaa varmistaa etukäteen, että vaihtaminen tai palauttaminen on mahdollista. Tarkista myös käyttöohjeet ja takuu.
Pron tasa-arvopalkinto
ProStoori
Julkaistu 20.11.2019
Ammattiliitto Pro antaa vuosittain tunnustuksen tasa-arvoa parantavalle työelämäteolle.
digi- ja väestötietovirasto aloittaa
ProStoori
Julkaistu 20.11.2019
Digi- ja väestötietovirasto (DVV) yhdistää maistraatit ja Väestörekisterikeskuksen vuoden 2020 alussa.
työelämässä tarvitaan monipuolista kielitaitoa
ProStoori
Julkaistu 19.11.2019
Englannin asema työkielenä suomalaisilla työpaikoilla on vain vahvistunut viime vuosina. Nykyisin hyvä englannin taito on olennainen osa ammatillista osaamista.
tee vähemmän marraskuussa
ProStoori
Julkaistu 19.11.2019
Juokse, tehosta, tartu asioihin, ehdi enemmän, taklaa. Tästä on työelämä tehty. Mutta entä jos päättäisitkin tehdä vähemmän jotain asioita? ProStoori suosittelee seuraavien asioiden vähentämistä työlistalta.
näin liittokierros etenee
ProStoori
Julkaistu 31.10.2019
Jos sopua ei synny, sopimukseton aika alkaa marraskuun ensimmäisenä päivänä.
Kaamos rasittaa: Näin selätät oireet
ProStoori
Julkaistu 30.10.2019
Talvi tulee, luonnonvalo vähenee ja moni meistä haluaisi seurata karhujen esimerkkiä: syödä vatsansa täyteen ja ryömiä pieneen koloon talviunille. Miten pimeyden kanssa voi pärjätä ja kuinka pitää omasta hyvinvoinnista huolta, kun valo ei ole antamassa energiaa?
Järjestäytymisaste on ay-liikkeen kohtalonkysymys
ProStoori
Julkaistu 30.10.2019
Työelämän ehdot vaihtelevat Euroopan sisällä. Yksi asia meitä kuitenkin yhdistää: sopimustoiminta jatkuu sujuvana vain, jos työntekijöiden järjestäytymisaste pysyy riittävän korkeana.
Irtisanominen johti mittaviin korvauksiin
ProStoori
Julkaistu 30.10.2019
Moitittava, mutta jokseenkin vähäinen laiminlyönti johti irtisanomiseen pitkän työuran jälkeen.
jaakko heikkilä työsuojeluvaltuutettu
ProStoori
Julkaistu 19.09.2019
Työsuojeluvaalit käydään taas monella työpaikalla 1.11.–31.12.2019. Vaaleissa valittavien työsuojeluvaltuutettujen tehtävänä on valvoa työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin toteutumista työpaikoilla yhteistyössä työnantajan kanssa.
työsuhteen päättäminen, Pron lakimies, Pron oikeusapu, ay-jäsenyys
ProStoori
Julkaistu 18.09.2019
Ammattiliitosta saa apua tarjotun sopimuksen korvausten ja ehtojen kohtuullisuuden arviointiin. Liitto auttaa myös riitatilanteissa.
uravalmennus
ProStoori
Julkaistu 18.09.2019
Pro Nosteen kautta saatava maksuton ja oman työhyvinvoinnin parantamiseen tähtäävä valmennus on hyvä keino miettiä omaa uraa ja löytää keinoja tehdä työstä ja elämästä enemmän itsen näköistä.
Jarkko Laine. Päivi Salminen
ProStoori
Julkaistu 18.09.2019
Ammattiliitto Pron Varsinais-Suomen ja Satakunnan aluejohtokunnat herättivät henkiin muutaman vuoden tauolla olleen perhetapahtuman Naantalin Muumimaailmassa. Koko Muumimaailma hahmoineen ja ravintoloineen oli varattu elokuun viimeisen päivän kunniaksi yksinoikeudella prolaisten käyttöön.
työelämä, työssä kehittyminen, downshiftaus
ProStoori
Julkaistu 17.09.2019
Kaipaatko kevyttä viihdettä tai omaa ammattitaitoa kehittävää työelämäkirjallisuutta? Syksyn kirjakattauksesta löytyy jokaiselle jotakin.
calahonda costa del sol
ProStoori
Julkaistu 29.08.2019
Pron jäsenille tarjolla olevien Holiday Club -kohteiden varaus keväälle ja kesälle 2020 aukeaa tiistaina 1.10.2019 kello kymmeneltä. Nyt varattavaksi tulevat viikot 2–22. Lomaviikkojen varaukset tehdään suoraan varausjärjestyksessä ilman erillistä hakuaikaa tai arvontaa. Kannattaa siis olla ajoissa paikalla!
mies tekee toita padilla
ProStoori
Julkaistu 28.08.2019
Nilsiäläinen Tomi Ikonen vaihtoi yrittäjyyden palkkatyöhön. Enää työ ei vie 24/7.
heikki tuominen
ProStoori
Julkaistu 28.08.2019
Ammattiliitto Pro on pro muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla. Eri puolilla Suomea edunvalvonta, vaikuttamistyö ja yhteistoiminta ovat voimissaan.
someton syksy
ProStoori
Julkaistu 27.08.2019
Vähensitkö kesällä ruutuaikaa? Mitä jos jatkaisit samalla linjalla syksyyn? Somen käyttöä voi koettaa rajoittaa, ja käyttöön liittyvästä turhasta syyllisyydestä voi päästä eroon. Kokeile vaikka näitä.
ProStoori
Julkaistu 19.07.2019
Pron puheenjohtaja Jorma Malinen ja koulutuspoliittinen asiantuntija Petteri Hyttinen keskustelevat Pron podcastissa työuran aikana hankitun osaamisen tunnistamisesta.
ProStoori
Julkaistu 18.07.2019
Minkälaisia ovat työelämään astuvien nuorten työelämätaidot ja miten niitä voi kehittää? Podcastissa tutustutaan Työelämän ajokorttiin toiselle ja kolmannelle asteelle.
sanna_törrönen
ProStoori
Julkaistu 20.06.2019
Ammattikorkeakoulusta toukokuussa valmistuneet insinöörit Eetu Kahelin ja Sanna Törrönen tekivät poikkeuksellisen erinomaiset opinnäytetyöt. Molemmat ovat jo työelämässä.
fintech
ProStoori
Julkaistu 20.06.2019
Finanssiala ei ole entisensä, sillä teknologinen ja digitaalinen kehitys muuttaa liiketoimintamalleja merkittävästi. Uusia innovaatioita kehittelevä fintech-ala ei kuitenkaan ole vakiintuneille toimijoille uhka, vaan uudenlaisen yhteistyön mahdollisuus.
suora ja mutkainen reitti
ProStoori
Julkaistu 18.06.2019
Koulutuspolku ei aina ole se kaikkein suoraviivaisin tai selkein. Mutkainen polku ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö se voisi viedä perille – huipulle saakka. Peruskoulun tai lukion arvosanoilla on todennäköisesti luultua vähemmän arvoa ajatellen työtehtäviä.
kesäinen tie
ProStoori
Julkaistu 23.05.2019
Kesä on täällä! Suuntaatpa sitten kylpylään, mökkeilemään tai vaikkapa metropolin sykkeeseen Pietariin, Pron jäsenenä hotelli- ja kylpyläalennukset ovat käytössäsi Suomessa ja lähialueilla. Varausta tehdessäsi muista mainita Pron jäsenyys ja ota jäsenkortti mukaan majoittuessasi. Lisätietoja eduista löydät Pro-sovelluksesta.
oikeusapu
ProStoori
Julkaistu 22.05.2019
Työriidan melskeissä ammattiliitto on työntekijälle kullan arvoinen. Tyypillisen työriidan oikeudenkäyntikulut kipuavat noin 10 000–20 000 euroon, jos riitaa puidaan vain käräjäoikeudessa. Hovioikeuteen valittaminen lisää kustannuksia entisestään.

palkkalaskelma
ProStoori
Julkaistu 22.05.2019
Oman palkanmuodostuksen perusteisiin tutustumalla voi tarkistaa, onko oma palkka oikealla tasolla.
karuselli
ProStoori
Julkaistu 22.05.2019
Kun ajatus lomalla rentoutumisesta aiheuttaa jo valmiiksi stressiä, voisiko vain suosiolla päättää olla rentoutumatta?
nuori nainen kuuntelee äänikirjaa
ProStoori
Julkaistu 22.05.2019
Äänikirjat ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina, ja niiden myötä kirjallisuuden maailma on auennut monille, jotka eivät kirja kädessä viihtyneet. Kuulokkeet korvilla kädet vapautuvat muihin puuhiin, ja esimerkiksi kotiaskareet sujuvat kuin itsestään mielikirjaa kuunnellen. ProStoori kokosi vinkit erilaisille kesälukijoille.
tuula sipilä
ProStoori
Julkaistu 25.04.2019
Tamperelainen Tuula Sipilä kokeili Pron uudehkoa palvelua ja yllättyi: työpaikka löytyi nopeasti. Pirkanmaan ELY-keskuksen uusi asiakasneuvoja on tyytyväinen.
anssi riihijärvi työsuojelutarkastaja
ProStoori
Julkaistu 25.04.2019
Lakisääteisten velvoitteiden hoitaminen ei ole hankalaa. Työnantajan kannattaa tehdä velvoitteista rutiini, sanoo työsuojelutarkastaja Anssi Riihijärvi.
ProStoori
Julkaistu 25.04.2019
Alkoon ja sen asiakaspalveluun liittyy monenlaisia mielikuvia. ”Pitkäripaisten” lisäksi monopoliyhtiö palvelee asiakkaitaan myös digitaalisissa kanavissa.
ProStoori
Julkaistu 24.04.2019
Uutena eduskuntaan noussut Vilhelm Junnila (ps.) esittää, että kolmikantaisesti pohdittaisiin työmarkkinoiden varautumista suhdannevaihteluihin.
Pron jäsenetuhintaiset lomaviikot
ProStoori
Julkaistu 25.03.2019
Pron jäsenetuhintaiset lomaviikot kaudelle 23/2019–01/2020 tulevat varattaviksi 26.3.2019 kello kymmenen alkaen. Aiemmasta poiketen varaukset tehdään suoraan varausjärjestyksessä ilman erillistä hakuaikaa tai arvontaa. Nyt jos koskaan kannattaa olla ajoissa paikalla!
Aikuisena opintielle? Saat uusia taitoja ja näkökulmia
ProStoori
Julkaistu 21.03.2019
Jos opiskeluvuosista on vierähtänyt vuosikymmeniä, kannattaa aivan ensin ottaa uudet opiskelumenetelmät haltuun, Pron koulutuspäällikkö Tiina Kiuru sanoo.
miapetra kumpula-natri, tietovuotajan suoja
ProStoori
Julkaistu 20.03.2019
Yritysten ja julkisten organisaatioiden väärinkäytöksistä raportoivien tietovuotajien suojelua vahvistava direktiivi on etenemässä EU:ssa. Vielä on kuitenkin epäselvää, täyttääkö uusi lainsäädäntö lopulta sille asetetut kunnianhimoiset tavoitteet.
joustaako työelämä
ProStoori
Julkaistu 20.03.2019
Jos työelämä ei jousta, kotielämän on pakko joustaa. Ja lapsen paidankauluksen olisi syytä joustaa joka tapauksessa.
samapalkkaisuus
ProStoori
Julkaistu 27.02.2019
Pidätkö sinäkin palkkasi omana tietonasi? Pelkäätkö, että huonompipalkkainen kollegasi tulee katkeraksi tai häpeätkö oman palkkasi pienuutta? Palkkahäpeä on kokemuksena tavallinen hyvissäkin työyhteisöissä.
erilaiset työsuhteet vertailussa
ProStoori
Julkaistu 27.02.2019
Jatkuvat, kokoaikaiset työsuhteet eivät enää ole normi ja epätyypillisestä on tullut tyypillistä. Esimerkiksi opiskelijalle keikkatyö saattaa sopia muuta paremmin.
ProStoori
Julkaistu 27.02.2019
Tasa-arvo kuuluu kaikille. Sillä on työelämässä monia ulottuvuuksia: palkkatasa-arvo, uramahdollisuudet, syrjinnän ja häirinnän ehkäisy, työn ja perheen yhteensovittaminen. Tasa-arvo on myös ihmisoikeuskysymys, sen avulla saavutetaan taloudellista ja sosiaalista hyvinvointia.
talvilajit
ProStoori
Julkaistu 27.02.2019
Talviloma on täällä, jee! Tiedossa mahtavia urheilulajeja, joissa kalorit palavat sihisten ja lihaskunto kasvaa! Tai sitten niitä toisenlaisia lajeja, joissa kasvaa lähinnä ketutus. ProStoori listaa sinulle talvilajit ja vaihtoehtolajit lomakautta varten.
iäkkään läheisen hoiva
ProStoori
Julkaistu 27.02.2019
Osa töissä käyvistä lyhentää työaikaansa ehtiäkseen huolehtia omista iäkkäistä vanhemmistaan. Palkansaajalle hoivavastuu voi merkitä tulojen laskua.
työehtosopimus, virkaehtosopimus
ProStoori
Julkaistu 31.01.2019
Vuoden 2019 alussa Pron jäseniksi siirtyi noin 20 000 valtiolla, yliopistoissa ja valtiota lähellä olevissa yrityksissä työskentelevää henkilöä. Heistä noin kaksi kolmasosaa työskentelee virkasuhteessa, yksi kolmasosa työsuhteisena. Minkälaisia ehtoja eri palvelussuhteissa on? Laitoimme palvelussuhteet vertailuun.
trendit 2019
ProStoori
Julkaistu 30.01.2019
Haluatko olla trenditietoinen mutta aika ei vain tahdo riittää uusien tuulten haistelemiseen? Eipä hätää, kokosimme sinulle kattavan paketin asioista, jotka ovat pinnalla vuonna 2019, sekä ruohonjuuritason ideat siihen, miten ilmiöön pääsee mukaan.
Iiris Schiewek, työhyvinvointikorttikoulutus
ProStoori
Julkaistu 29.01.2019
Ammattiliitto Pro ja Kemianteollisuus kouluttavat nyt yhdessä Työhyvinvointikorttia. Tarkoitus on, että koulutuspäivän jälkeen työ hyvinvoinnin eteen yrityksissä jatkuu.
elisa hyytiäinen, yliopistojen palkkausjärjestelmä
ProStoori
Julkaistu 29.01.2019
Vuodenvaihteessa 2018 palkansaajajärjestö Pardia liittyi Prohon. Samaan aikaan uudistui myös yliopistojen palkkausjärjestelmä. Merkittävimmät muutokset liittyvät henkilökohtaisen suoriutumisen arviointiin sekä tehtävien vaativuuden määrittelyyn.
SASK, Nenäpäivä, Mosambik, kansainvälinen Pro, kansainvälisyys
ProStoori
Julkaistu 12.12.2018
Ammattiliitto Pro toimii maailmanlaajuisesti erilaisissa työelämää ja työntekijöiden olosuhteita kehittävissä hankkeissa.
työelämän ajokortti, ammttikoulu, nuoret ja työelämä
ProStoori
Julkaistu 12.12.2018
Työelämän ajokortti on suunniteltu yhteistyössä ammattioppilaitosten opiskelijoiden kanssa. Kolmiosainen verkkomateriaali sopii myös lähiopetuksen tueksi.
joonas uskali, jorma malinen
ProStoori
Julkaistu 11.12.2018
Opiskelija Joonas Uskali seurasi päivän Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malisen työtä Helsingissä. Lokakuisen tiistain aikana eteen tuli monenlaisia tilanteita, jotka opettivat paljon johtajan tärkeimmistä taidoista.
katariina salmela-aho
ProStoori
Julkaistu 08.11.2018
Professori kannustaa vanhempia juttelemaan lapsiensa kanssa työstä. Arkinen kuulumisten vaihto voi valaa teini-ikäiseen positiivista asennetta työhön ja luottamusta omaan pärjäämiseen.
matti näätsaari
ProStoori
Julkaistu 07.11.2018
Pohjoisen pallonpuoliskon suurin puuta jalostava laitos, Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehdas, käynnistettiin vuosi sitten kesällä. Se tuottaa vuositasolla 1,3 miljoonaa tonnia sellua ja monia muita biotuotteita. Tehdas esimerkiksi tuottaa 2,5 prosenttia Suomen koko sähköntuotannosta.
minna simola
ProStoori
Julkaistu 07.11.2018
Maanmittauslaitoksella maisemat vaihtuvat jatkuvasti: työssä viihtymisen salaisuus on monipuolisuus. Osaamistakin voi hyödyntää kaikin tavoin.
miten haen vuorotteluvapaata?
ProStoori
Julkaistu 07.11.2018
Onko työvuosia mittarissa reilusti? Kiinnostaisiko pieni tauko? Tarkista nämä ehdot, jos mielit vuorotteluvapaalle.
rakennusalan eperehdytys
ProStoori
Julkaistu 07.11.2018
Vuoden käytössä olleesta rakennusalan verkkopohjaisesta perehdytyksestä, eli ePerehdytyksestä, on vauhdilla tulossa alan standardi.
palaveriin osallistujat
ProStoori
Julkaistu 06.11.2018
Palaveri kuin palaveri, jokaisen neuvottelupöydän ympärillä istuvat lopulta samat tyypit. ProStoori tarjoaa lyhyen esittelyn palaveerauksen roolihahmoihin.
juho iivanainen
ProStoori
Julkaistu 10.10.2018
ELY-keskuksen virkamiehen ja pitkän linjan pardialaisen mukaan järjestötoiminta antaa vaikuttamismahdollisuuksia, mutta muutoin ay-liikkeen pitäisi uudistua.
jari lievonen
ProStoori
Julkaistu 10.10.2018
Infra-alan pardialainen ammattimies on yli 30-vuotisella työurallaan kuulunut aina liittoon. Puheenjohtajana hän haluaa vaalia jäsenistön hyvinvointia.
onko työkaverisi uupunut
ProStoori
Julkaistu 10.10.2018
Joskus käy niinkin, että työkaverit alkavat epäillä kollegan työuupumusta jo ennen kuin tilanne on valjennut uupuneelle itselleen. ProStoori listasi viisi kovaa koota, jotka voivat olla merkki siitä, että työkaverilla ei ole kaikki kunnossa.
tasa-arvosuunnitelma, palkka-avoimuus
ProStoori
Julkaistu 10.10.2018
Entä jos työpaikoilla olisi pakollisena tehtävänä laatia raportti tasa-arvoasioista ja sisällyttää siihen myös palkkakartoitus? Kuulostaisiko hyvältä? Entäpä, jos kuulisit, että tällaisen raportin laatiminen on ollut pakollista jo vuodesta 1995?
Paula Koivuniemi
ProStoori
Julkaistu 09.10.2018
Olethan jo varmistanut paikkasi ainutlaatuiseen jäsentapahtumaan? Pro On Stage on ilta huippuviihteen, hyvän ruoan ja juoman parissa. Samalla pääset tekemään hyvää osana YLE TV2:n Nenäpäivä Show'ta.
Anne Hämeenkorpi
ProStoori
Julkaistu 13.09.2018
Hyvin toteutettu ikäjohtaminen lisää kaikkien työviihtyvyyttä ja työtehoa.