Hoppa till huvudinnehållet

ProStoori berättar om de nyaste tipsen och fenomenen i arbetslivet

ProStoori berättar om de nyaste tipsen och fenomenen i arbetslivet

Du kan kanske vara intresserad av de här

Kuvituskuva esihenkilötehtävään
Nyheter
Publicerad 21.02.2024
Då man drömmer om den första chefsuppgiften är det bra att uttrycka den egna kompetensen i ord och visa ansvarsfullhet. UP Partners karriär- och välbefinnandecoach Sanna Nylund ger tips för jobbsökningen.
Nainen hymyilee kuvassa.
Nyheter
Publicerad 20.02.2024
Harmar orättvisa i arbetslivet och på arbetsplatsen dig? Nu är det möjligt att påverka och kandidera till Pros representantskap.
Kuvituskuva: lomautukset
Nyheter
Publicerad 09.02.2024
Omställningsförhandlingarna avslutades och permitteringar väntar. Vad göra om permitteringen drabbar en själv? Fackförbundet Pros jurist Totti Brunila svarar på ofta ställda frågor om permitteringar.
kuvituskuva mutsi koulutus
Nyheter
Publicerad 08.02.2024
Mutsi-webbutbildningen hjälper vid omställningar i arbetslivet och ökar välbefinnandet. Då personerna kan leda förändring, orkar arbetstagarna bättre mitt i omställningen.
Kuvituskuva: kuormittava työyhteisö
Nyheter
Publicerad 19.01.2024
En bra och sporrande atmosfär är en stor resurs i arbetsgemenskapen. Vad ska man göra om den egna arbetsgemenskapen närmast känns belastande?
Kuvituskuvat - työn tulevaisuus
Nyheter
Publicerad 11.01.2024
Sätten att arbeta ändrar nu snabbt och stort. Artificiell intelligens (AI), grön övergång och åldrande befolkning inverkar alla samtidigt på hur arbetet för olika yrken är nästa årtionde.
Työpaikkaohjaaja Virve Rantala
Nyheter
Publicerad 05.01.2024
Arbetspraktik och läroavtalsutbildning lyckas inte utan kunniga arbetsplatshandledare som bryr sig. Också handledaren är mottagare.
kaksi palapelin palaa
Nyheter
Publicerad 15.12.2023
Vad är det fråga om i lokalt avtalande? Och vem avtalar om mina anställningsvillkor? ProStoori berättar när lokalt avtalande kan vara till nytta.
Kuvituskuva sairausloma-aiheeseen
Nyheter
Publicerad 28.11.2023
Om den första sjukledighetsdagen blir oavlönad, finns det risk för att man går sjuk till arbetet och sjuktiden förlängs. Förändringen är på många sätt oförnuftig och försvagar också arbetsmarknadsfreden.
strejk_adobestock_1200x900.jpeg
Nyheter
Publicerad 24.11.2023
Hur mycket strejkas det i Finland jämfört med övriga Europa och vilka specialdrag har strejkandet i Finland?
Kuvituskuva luottamuksen aiheeseen
Nyheter
Publicerad 21.11.2023
Förtroende byggs långsamt upp, men man kan förlora det på sekunder. Samarbete fungerar inte utan förtroende. Därför är det bra att satsa på upprätthållande av förtroende mellan organisationer.
ai _ bild_1200x900
Nyheter
Publicerad 21.11.2023
Hur kan vi alla utnyttja artificiell intelligens och hur lönar det sig att förhålla sig till den i arbetslivet?
Nuoret ja eläke
Nyheter
Publicerad 16.11.2023
Arbetspensionssystemet är en intressant uppfinning. Den är ytterst viktig, enkel att glömma, men ändå en lätt trygghet för framtiden. Visste du annars att pension intjänas också vid studier?
Työsuojeluvaltuutettu Juho Laurila, Skanska
Nyheter
Publicerad 15.11.2023
Arbetarskyddsfullmäktigen är en viktig arbetsutvecklare, men det finns fler än ett sätt att göra det på. Fullmäktigen kan forma sin roll så den är lik hen själv. Två arbetarskyddsfullmäktige berättar vad de blir inspirerade av.
Nuoret naiset ja työhyvinvointi
Nyheter
Publicerad 10.11.2023
Arbetet borde engagera, men den främsta känslan är ångest. Den egna kompetensen verkar inte räcka och också penningfrågorna stressar. Det finns inga snabba lösningar på bekymren, men Pro stöder sina medlemmar på många sätt.
Hallitusohjelman vaikutukset
Nyheter
Publicerad 02.11.2023
Vi utredde hur regeringsprogrammet konkret försämrar olika arbetstagares utkomst och rättigheter. Läs hur nedskärningarna påverkar dig.
Hallitusohjelman heikennykset työelämään
Nyheter
Publicerad 05.10.2023
Genomförande av regeringsprogrammet inverkar radikalt och långvarigt på arbetslivets spelregler.
helatorstai onko se vapaapäivä
Nyheter
Publicerad 17.05.2023
Kristi himmelsfärdsdagen randas och ger många huvudbry. Är det en ledig dag? Och varför firar man den nu igen? ProStoori berättar vad det är fråga om.
nainen istuu laiturilla järven rannalla
Nyheter
Publicerad 16.05.2023
Sommarsemestern väntar redan bakom hörnet. Till den annalkande semesterperiodens ära sammanställde vi de vanligaste frågorna anställningsjouren får om semester och svaren på dem.
Kuvituksessa nuori nainen istuu sohvalla kannettavan tietokoneen kanssa.
Nyheter
Publicerad 13.03.2023
Balansen mellan arbetslivet och övriga livet är en evighetsfråga och det ökade distansarbetet underlättar inte nödvändigtvis finnandet av balans. Med hur kan man sköta och vårda ens work–life balance?
keltainen nuppineula sinisten neulojen piirittämänä
Nyheter
Publicerad 07.12.2022
Vid sidan av termen quiet quitting har quiet firing börjat dyka upp i arbetslivsdiskussioner. Vid tyst uppsägning försöker man få arbetstagaren att känna sig så inmotad i ett hörn att hen till sist röstar med fötterna. Finns det något att göra om tyst uppsägning drabbar en själv?
moderni monitoimityötila
Nyheter
Publicerad 07.12.2022
Pandemitiden gjorde att distansarbete blev norm för många. Då arbetstagarna småningom återvänder till sina arbetsplatser, behöver de gemensamma spelreglerna repeteras i många kontorsmiljöer.
nuori nainen katselee ulos ikkunasta ja juo kahvia
Nyheter
Publicerad 27.09.2022
Klarhet i livet – såväl på jobbet som i vardagen – innebär ro med de egna valen. Arbets- och organisationspsykolog Liisa Uusitalo-Arola påminner att belastning eller utmattning förändrar människan och driver lätt till paniklösningar.
nainen istuu puistonpenkillä selin kameraan
Nyheter
Publicerad 31.05.2022
Sommaren kommer, härligt! Utom att det inte nödvändigtvis är det. Bristen på rutiner, prestationskrav, ensamhet och tummande på ekonomin är sådant som väcker till och med stor ångest hos många då den varma årstiden och semesterperioden närmar sig.
mies katsoo tietokoneen ruutua ja hieroo silmiään väsyneenä
Nyheter
Publicerad 30.05.2022
På många arbetsplatser jobbas det just nu intensivt i väntan på semestern. ProStoori berättar hur man kan återhämta sig tillräckligt från jobbvardagen och semestern.
minea pyykonen
Nyheter
Publicerad 08.03.2022
Pros direktör för servicesektorn Minea Pyykönen upplever att hon nu som 55-åring kan utnyttja all sin kompetens. Många i samma ålder som Pyykönen får däremot känna av diskriminering på arbetsmarknaden.
sydämenmuotoisia punaisia ilmapalloja
Nyheter
Publicerad 17.02.2022
Influencern Maiju Voutilainen, lyckofilosofen och forskaren Frank Martela samt president Tarja Halonen diskuterade om temat vänskap, arbetshälsa och arbetsliv under ledning av Pros expert i samhällspåverkan Maria Mäkynen.
kolme nuorta naista juttelee ja juovat kahvia sohvalla istuen
Nyheter
Publicerad 17.02.2022
Vänner är viktiga för alla. Ändå är det alarmerande många i Finland som upplever ensamhet. Interaktion och förmåga att lära känna andra kan man som tur öva även i vuxenåldern.
nainen tekee läppärillä töitä lattialla istuen
Nyheter
Publicerad 01.12.2021
Rättigheterna och skyldigheterna för den som distansarbetar och den som är på kontoret är desamma. I praktiken är försäkringsskyddet svagare för den som arbetar på distans än för den som arbetar på arbetsplatsen.
liikunta pitää aivosi  kunnossa
ProStoori
Publicerad 27.05.2021
Distansarbete belastar hjärnan – speciellt om man sitter i möten dagarna i ända. Arbetshälsopsykolog Mona Moisala tipsar om hur man kan bygga upp sina arbetsdagar på ett mer hållbart sätt.
rådgivning för ungt par
ProStoori
Publicerad 16.03.2021
Det lönar sig att se över sina försäkringar med jämna mellanrum. På det sättet kan man försäkra sig om att man har rätt försäkringar med tillräckligt bra skydd ifall något händer. Man ska inte heller dra sig för att kontakta försäkringsbolaget, personalen finns till för kunderna intygar försäkringsrådgivare Mia Holmberg.