Hoppa till huvudinnehållet

Fackförbundet som är likt dig

avtalsbanner grön
Vi bygger ett bättre arbetsliv genom att avtala tillsammans

Vi vill att arbetslivet är jämlikt, du mår bra och din lön är rättvis. Med rejäla anställningsvillkor bygger vi en hållbar framtid.

Arbetskonflikt-banner-forsta-sidan
Då förhandlingarna inte framskrider

Ibland behövs det påtryckningsåtgärder för att förhandlingarna ska framskrida. Mera information om Pros påtryckningsåtgärder, till exempel övertidsförbud, få du bakom länken nedan.


Pros nyheter

Du kan kanske vara intresserad av de här

Kenkä- ja nahkateollisuuden ja kultaseppäteollisuuden sekä harja- ja sivellinalan toimihenkilösopimuksiin on saatu neuvottelutulos.
Nyheter
Publicerad 19.01.2022
Förhandlingsresultat har uppnåtts om tjänstemannaavtal för Fiskars Finland Oy, gummiindustrin, glaskeramiska industrin, sko-och läderindustrin och guldsmedsindustrin samt borst- och penselbranschen.
Autoalalle on syntynyt neuvottelutulos
Nyheter
Publicerad 18.01.2022
I förhandlingarna mellan Fackförbundet Pro och Bilbranschens centralförbund uppnåddes förhandlingsresultat om kollektivavtal för tjänstemännen idag 18.1.2022.
Neuvottelijat_tesneuvotteluissa
Nyheter
Publicerad 18.01.2022
I förhandlingarna mellan Fackförbundet Pro och Kemiindustrin rf uppnåddes igår på kvällen ett förhandlingsresultat om nytt kollektivavtal för tjänstemännen. Pros förhandlingsdelegation för kemiska branschen behandlar förhandlingsresultatet på onsdag 19.1 och Pros styrelse på torsdag 20.1.
kokouspöytä
Nyheter
Publicerad 17.01.2022
Statens huvudavtalsorganisationer Pro, FOSU och JHL träffade idag företrädarna för Statens arbetsmarknadsverk. På detta andra möte under förhandlingarna om statens arbets- och tjänstekollektivavtal presenterade arbetstagar- och arbetsgivarsidan sina centrala avtalsmålsättningar.
Hymyilevä nainen työskentelee tietokoneella.
Nyheter
Publicerad 17.01.2022
Om arbetsgivaren inte inkasserar medlemsavgiften direkt från din lön, behöver du referensnummer för att betala avgiften. Referensnumret för medlemsavgiften kommer i dagarna per e-post till dem som betalar medlemsavgiften själv.
neuvottelutilanne
Nyheter
Publicerad 15.01.2022
Förhandlingarna mellan Fackförbundet Pro och Kemiindustrin rf om nytt kollektivavtal för kemiska branschen avbröts sent på fredag kväll.
Pros evenemang och utbildningar
Förmåner och tjänster
Kaksi asiantuntijaa keskustelee
Sakkunniga som ditt stöd

Din närmaste kontakt i Pro är arbetsplatsens förtroendeman eller arbetarskyddsfullmäktig. Båda arbetar i ditt företag och sköter sina uppdrag med Pros stöd

Pros sakkunniga och jurister ger råd och förhandlar, ingår avtal och försvarar dig i sista hand rentav i rätten. 

Mies ja nainen juristin tai lakimiehen puheilla
Du får råd i juridiska ärenden

Du och hela din familj får gratis telefonrådgivning även för privatlivet eller i juridiska frågor i anslutning till ensamföretagande.

Ärendena på arbetspltasen sköts förstås också, våra sakkunniga och jurister säkerställer att dina anställningsvillkor är rejäla och i enlighet med avtalen. 

Kiipeäminen, työttömyysturva
Vi hjälper om du är arbetslös

Vem som helst kan emellan bli arbetslös. Som Pro-medlem hör du till Arbetslöshetskassan Pro och får inkomstrelaterat arbetslöshetsskydd då villkoren för det uppfylls.

Arbetslöshetskassan Pros behandlingstider hör bevisligen till de snabbaste i Finland. Du är alltså tryggad om du blir arbetslös.

Välkommen som medlem i Pro!

Pros sakkunniga hjälper dig personligen då du söker jobb, ingår arbetsavtal, under ditt anställningsförhållande och då det tar slut. Du får konkreta råd till exempel i frågor om lön, ledigheter, avancerande i karriären och om sammanjämkning av arbets- och privatliv.

Vi förhandlar kollektivavtal och tjänstekollektivavtal i vilka det bestäms till exempel om minimilöner och grunderna för dem, semesterpremier, arbetstider och ledigheter.

Du har till ditt förfogande ett enormt antal förmåner från personlig karriärcoachning till gratis resenär- och olycksfallsförsäkring för fritiden samt för att förbättra ditt välbefinnande! 

Medlemsavgiften är 1,25 % av lönen (max. 49 €/mån.), inklusive inkomstrelaterat arbetslöshetsskydd.
Ett av de största: ungefär 120 000 medlemmar
Ungefär 75 kollektivavtal och tjänstekollektivavtal
Funderar du ännu på hur du ska gå vidare?

Som medlem har du alla våra sakkunniga till ditt förfogande.

Kontakta oss, vi hjälper gärna!

Bli vår medlem redan i dag!

Du får alla förmåner och tjänster till ditt förfogande.

I medlemskapet ingår inkomstrelaterat arbetslöshetsskydd.