Hoppa till huvudinnehållet

Fackförbundet som är likt dig

Vi är en kollektiv styrka i arbetslivet – förbundet för experter och chefer
Ihmisvilinää
risteys2

Ett vitt papper – arbetslivet förnyas ett kollektivavtal i taget

Vi har många tjänster, men bara en huvudprodukt. Den är i praktiken bara ett vitt papper. Ett papper där det vi kan bäst kristalliseras: förhandlingsförmåga och förnyande av arbetslivet. Ett papper som inverkar på hundratusentals finländares vardag.

Kollektivavtalet. Ibland går det smidigt, ibland kräver det långa kvällar att få det förhandlat. Alltid tillsammans. Alltid för hela gruppen.

Pros nyheter
Förmåner och tjänster
Pron asiantuntija ja juristit auttavat jäseniä.

Sakkunniga som ditt stöd

Din närmaste kontakt i Pro är arbetsplatsens förtroendeman eller arbetarskyddsfullmäktig. Båda arbetar i ditt företag och sköter sina uppdrag med Pros stöd

Pros sakkunniga och jurister ger råd och förhandlar, ingår avtal och försvarar dig i sista hand rentav i rätten. 

Läs mer
Voit maksaa jäsenmaksun kätevästi eLaskulla tai Proplussan kautta.

Du får råd i juridiska ärenden

Du och hela din familj får gratis telefonrådgivning även för privatlivet eller i juridiska frågor i anslutning till ensamföretagande.

Ärendena på arbetspltasen sköts förstås också, våra sakkunniga och jurister säkerställer att dina anställningsvillkor är rejäla och i enlighet med avtalen. 

Läs mer
Pron asiantuntijat auttavat jäseniä.

Vi hjälper om du är arbetslös

Vem som helst kan emellan bli arbetslös. Som Pro-medlem hör du till Arbetslöshetskassan Pro och får inkomstrelaterat arbetslöshetsskydd då villkoren för det uppfylls.

Arbetslöshetskassan Pros behandlingstider hör bevisligen till de snabbaste i Finland. Du är alltså tryggad om du blir arbetslös.

Läs mer
Luottamusmiehemme tukevat sinua työpaikalla, ja tarjoamme turvaa myös työelämän muutostilanteisiin.

Varför bli medlem i Pro?

Vi koncentrerar hela vår kollektiva styrka för att trygga branschens bästa anställningsvillkor och löneutveckling för våra medlemmar. Våra experter hjälper dig personligen då du ingår ett arbetsavtal och under anställningsförhållandet.

Du får konkreta råd i anslutning till frågor om exempelvis lön, ledigheter, karriär och kombinerande av arbets- och privatliv. Vi erbjuder mångsidig utbildning, benhårda juridiska tjänster och många förmåner för arbete och fritid. Våra förtroendemän stöder dig på arbetsplatsen och vi erbjuder också trygghet vid omställningar i arbetslivet. 

Det är lätt att bli medlem

Du kan ansluta dig som medlem i Pro genom att fylla i anslutningsblanketten på webben. I medlemskapet ingår inkomstrelaterat arbetslöshetsskydd och förbundets alla tjänster.

Våra medlemmar arbetar i nästan alla sektorer i samhället: i finansieringsbranscherna, industrin, laboratorier, flygtrafiken, byggbranschen, service för affärslivet, ict- och kommunikationsbranscherna samt inom staten och på universiteten. 

120 000
Ett av de största förbunden – ungefär 120 000 medlemmar
150
Vi förhandlar ungefär 150 kollektiv-, arbetskollektiv- och tjänstekollektivavtal
1,25 %
Medlemsavgiften är 1,25 % av lönen (max. 49 €/mån.), inklusive inkomstrelaterat arbetslöshetsskydd