Hoppa till huvudinnehållet

Fackförbundet som är likt dig

nuorten kamppis
Trygghet i arbetslivet för 99 euro

Under 36-åringar blir från 1.1.2024 medlemmar i Pro för 99 euro/år.

I avgiften ingår arbetslöshetskassans och alla Pros tjänster.

Pro, lämpligt för dig
Skulle Fackförbundet Pro vara lämpligt också för dig?

Oberoende om det är fråga om kollektivavtal, lönefrågor eller karriärtjänster, är Fackförbundet Pro ditt stöd i arbetslivets virvlar.

Emme hyväksy työelämäheikennyksiä (ilman Pro-logoa)
Vi godkänner inte arbetslivsförsämringar

Det nya regeringsprogrammet är en lista nedskärningar och försämringar av arbetstagarnas ställning av aldrig skådat slag. 

Politiska arbetsnedläggelser Pro varslat om 2024
Sök strejkbidrag och svar på ofta ställda frågor (på finska)

 


Pros nyheter

Du kan kanske vara intresserad av de här

Pron edustajisto syyskuu 2023
Nyheter
Publicerad 21.05.2024
207 Pro-medlemmar ställer upp i valet och 100 av dem väljs till representantskapet. Kandidaterna kommer från olika håll i landet och har en gedigen facklig erfarenhet.
Vuoden työsuojeluvaltuutettu Kalle Sallila
ProStoori
Publicerad 30.04.2024
Kalle Sallila valdes till årets arbetarskyddsfullmäktig i Fackförbundet Pro. ”För mig innebär arbetarskyddet trygghet, hälsa, meningsfullt arbete och det att människor upplever sig vara uppskattade.”
ahtaajat
Nyheter
Publicerad 17.04.2024
Pro-arbetsledare i hamnarna har idag marscherat ut från sina arbetsplatser.
Nyheter
Publicerad 17.04.2024
Telefonjourerna för medlemstjänsterna, arbetsgivarinkasseringen och anställningsrådgivningen är stängda torsdagen den 18 april på grund av personalutbildning.
Kuvituskuva työnhakuun
ProStoori
Publicerad 17.04.2024
Du har blivit uppsagd och söker nytt jobb. Får rekryteraren ringa till den tidigare arbetsgivaren? Vad får din tidigare arbetsgivare berätta om dig till en ny arbetsgivare?
Kuvituskuva työhyvinvointi ja tuottavuus aiheeseen
ProStoori
Publicerad 12.04.2024
Då arbetshälsan förbättras, möjligheterna att lära sig tillsammans utvecklas och äldre arbetstagares erfarenhet utnyttjas, förbättras arbetets produktivitet och välståndet i Finland ökar.
Förmåner och tjänster
Kaksi asiantuntijaa keskustelee
Sakkunniga som ditt stöd

Din närmaste kontakt i Pro är arbetsplatsens förtroendeman eller arbetarskyddsfullmäktig. Båda arbetar i ditt företag och sköter sina uppdrag med Pros stöd

Pros sakkunniga och jurister ger råd och förhandlar, ingår avtal och försvarar dig i sista hand rentav i rätten. 

Mies ja nainen juristin tai lakimiehen puheilla
Du får råd i juridiska ärenden

Du och hela din familj får gratis telefonrådgivning även för privatlivet eller i juridiska frågor i anslutning till ensamföretagande.

Ärendena på arbetspltasen sköts förstås också, våra sakkunniga och jurister säkerställer att dina anställningsvillkor är rejäla och i enlighet med avtalen. 

Kiipeäminen, työttömyysturva
Vi hjälper om du är arbetslös

Vem som helst kan emellan bli arbetslös. Som Pro-medlem hör du till Arbetslöshetskassan Pro och får inkomstrelaterat arbetslöshetsskydd då villkoren för det uppfylls.

Arbetslöshetskassan Pros behandlingstider hör bevisligen till de snabbaste i Finland. Du är alltså tryggad om du blir arbetslös.

Välkommen som medlem i Pro!

Pros sakkunniga hjälper dig personligen då du söker jobb, ingår arbetsavtal, under ditt anställningsförhållande och då det tar slut. Du får konkreta råd till exempel i frågor om lön, ledigheter, avancerande i karriären och om sammanjämkning av arbets- och privatliv.

Vi förhandlar kollektivavtal och tjänstekollektivavtal i vilka det bestäms till exempel om minimilöner och grunderna för dem, semesterpremier, arbetstider och ledigheter.

Du har till ditt förfogande ett enormt antal förmåner från personlig karriärcoachning till gratis resenär- och olycksfallsförsäkring för fritiden samt för att förbättra ditt välbefinnande! 

Medlemsavgiften är 1,25 % av lönen (max. 49 €/mån.), inklusive inkomstrelaterat arbetslöshetsskydd.
Ett av de största: ungefär 120 000 medlemmar
Ungefär 75 kollektivavtal och tjänstekollektivavtal