Hyppää pääsisältöön

Kulutustavara-alojen neuvottelut

Kulutustavara-alojen neuvottelut

yhdessä sopien punainen
Kulutustavara-alat

Tällä sivulla kerrotaan tekstiili- ja muotialan, lasikeraamisen teollisuuden, kumiteollisuuden sekä kenkä-, nahka- ja kultaseppäteollisuuden sekä harja- ja sivellinalojen  työehtosopimusneuvotteluista. Saat tietoa myös Fiskarsin neuvotteluista.

Neuvottelutilanne

Päivitämme tälle sivulle tietoa alan työehtosopimusneuvotteluista. 

Kulutustavara-aloille on hyväksytty neljä uutta työehtosopimusta: Fiskars Finland Oy Ab:n toimihenkilöitä koskeva työehtosopimus, lasikeraamisen teollisuuden toimihenkilösopimus, kumiteollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimus, kenkä- ja nahkateollisuuden ja kultaseppäteollisuuden sekä harja- ja sivellinalan toimihenkilösopimus. Sopimuskaudet ovat kaksivuotisia ajalle 9.2.2023-31.12.2024.

Tekstiili- ja muotialan toimihenkilöiden uusi työehtosopimus sopimuskaudelle 10.3.2023−28.2.2025 on hyväksytty. 

 


Neuvottelu-uutisia

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Luvassa lankarullia
Uutiset
Julkaistu 17.03.2023
Pron hallitus on hyväksynyt neuvottelutuloksen tekstiili- ja muotialan toimihenkilöiden uudeksi työehtosopimukseksi sopimuskaudelle 10.3.2023−28.2.2025.
Tekstiili- ja muotialan neuvottelut  10.3.
Uutiset
Julkaistu 10.03.2023
Tekstiili- ja muotialan toimihenkilöiden työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin neuvottelutulos tänään perjantaina 10. maaliskuuta.
Kaksi henkilöä neuvottelee tietokoneen äärellä.
Uutiset
Julkaistu 01.03.2023
Tekstiili- ja muotialan neuvotteluissa käsiteltiin tänään 1.3. tekstikysymyksiä. Neuvottelut etenevät, ja seuraavassa neuvottelussa 8.3. käsitellään palkkaratkaisua.
Tekstiili- ja muotiala
Kenkä-, nahka- ja kultasepänteollisuus sekä harja- ja sivellinala, kumi- ja lasikeraaminen teollisuus sekä Fiskars
yhdessä sopien kiehkura
Jos neuvottelut eivät etene
yhdessä sopien kiehkura

Toisinaan neuvotteluissa voidaan tarvita painostuskeinoja niiden viemiseksi eteenpäin. Lue lisää erilaisista painostuskeinoista, esimerkiksi ylityökiellosta ja työnseisauksesta Pron verkkosivuilta.