Hyppää pääsisältöön

Mediatiedotteet

Jorma Malinen, Kuva: Nina Tuomainen

Mediatiedotteet

Tältä sivulta löydät Ammattiliitto Pron mediatiedoteet.

Mediatiedotteet

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Suomalainen metsä, ilmakuva. Puut.
Uutiset
Julkaistu 05.06.2023
Pro teki keväällä työehtoihin ja palkkaukseen liittyvän kyselyn UPM:llä työskenteleville jäsenilleen. Kyselyyn vastasi joka neljäs UPM:llä työskentelevä Pron jäsen. Tulokset ovat mykistäviä: neljäsosa toimihenkilöistä on jätetty ilman palkankorotusta ja työpaikoilla voidaan huonosti.
Maria Mäkynen
Uutiset
Julkaistu 28.04.2023
Eilen torstaina 27.4. hallitustunnustelija Petteri Orpo kutsui Perussuomalaiset, RKP:n ja Kristillisdemokraatit Kokoomuksen kanssa hallitusohjelmaneuvotteluihin. Hallitusohjelmaneuvottelut alkavat Säätytalolla vapun jälkeen.
Edustajisto 21.4.2023
Uutiset
Julkaistu 21.04.2023
Hallitustunnustelijapuolueen kokoomuksen kysymykset ja vastaukset aiheuttavat huolta Ammattiliitto Pron edustajiston kevätkokouksessa. Mervi Ruokolalle myönnettiin liiton kultainen ansiomerkki. Lisäksi palkittiin ansioituneita luottamusmiehiä.
Eduskuntatalo keväällä
Uutiset
Julkaistu 14.04.2023
Suomen seuraavan hallituksen kokoaminen alkoi tänään perjantaina 14.4.2023, kun Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo nimettiin hallitustunnustelijaksi ja hän lähestyi muita puolueita kysymyksillä, joilla tunnustellaan näiden valmiutta hallitusyhteistyöhön. Myös Ammattiliitto Pro tutustui kysymyksiin ja antoi vastauksensa niihin.
Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen
Uutiset
Julkaistu 30.03.2023
Ammattiliitto Pro vaatii, että seuraavalla hallituskaudella palautetaan kilpailukykysopimuksessa sovitut palkansaajille siirretyt sosiaalivakuutusmaksut (2,05 %) takaisin työnantajien maksettavaksi. Näin vahvistettaisiin palkansaajien ostovoimaa julkista taloutta kuormittamatta. Malli on valmisteltava kolmikantaisesti. 
Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen
Uutiset
Julkaistu 15.03.2023
Kokoomus tavoittelee työehtojen heikentämistä alle työehtosopimusten minimitason. Paras keino työrauhaan ovat selkeät ja yhdenvertaiset työehdot.
Seinäkello näyttää viittä.
Uutiset
Julkaistu 02.03.2023
Pro on päättänyt ylityö-, liukuma-, vuoronvaihto- ja vapaa-ajalla työasioissa matkustamisen kielloista elintarviketeollisuuteen. Kiellot alkavat maanantaina 6.3. kello 7 ja ovat voimassa toistaiseksi.
Seinäkello näyttää viittä.
Uutiset
Julkaistu 23.02.2023
Pro on päättänyt ylityökiellosta ja liukumasaldojen kerryttämiskiellosta vakuutusalalle. Ylityökielto alkaa maanantaina 27.2. kello 7 ja on voimassa siihen asti, kunnes uusi työehtosopimus solmitaan.
Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen
Uutiset
Julkaistu 08.02.2023
Toimihenkilöiden ansiokehityksen huomiotta jättäminen heikentää Suomen houkuttelevuutta. Pro kantaa huolta myös Suomen houkuttelevuudesta osaavasta työvoimasta kilpailtaessa.
Nainen käyttää UKKO.fin palvelua tietokoneella.
Uutiset
Julkaistu 06.02.2023
ProSoolo ja UKKO.fi aloittavat yhteistyön. ProSoolo on Ammattiliitto Pron monipuolinen palvelu yksin- ja kevytyrittäjille. Yhteistyön myötä palvelusta tulee erittäin kattava.
Pia Kilpeläinen  ja Minea Pyykönen ovat kehittäneet Mutsi-verkkokoulutuksen.
Uutiset
Julkaistu 30.01.2023
Ammattiliitto Pro sekä työnantajaliitot LVI-TU ja INFRA ry julkaisevat 30.1.2022 yhteisen Mutsi-nimisen muutosjohtamisen koulutuksen. Koulutus on avoin ja ilmainen kaikille suomalaisille työpaikoille. Tavoitteena on auttaa työpaikkoja viemään läpi muutoksia ilman, että ihmiset uupuvat.
suvi_forssell
Uutiset
Julkaistu 29.01.2023
Yhteiskuntatieteen maisteri Suvi Forssell aloittaa Pron henkilöstöpäällikkönä 1.2.2023.
Uutiset
Julkaistu 27.01.2023
Pro ilmoitti kolmen päivän työnseisauksesta kemianteollisuuden erikseen nimetyissä yrityksissä 13.–15. helmikuuta 2023. Lisäksi kaikkia aloilla työskenteleviä toimihenkilöitä koskeva ylityökielto alkaa 30. tammikuuta pois lukien tekstiilihuoltoalalla työskentelevät toimihenkilöt.
Uutiset
Julkaistu 17.01.2023
Ammattiliitto Pro on tänään jättänyt lakkovaroituksen teknologiateollisuuteen sekä suunnittelu- ja konsulttialalle. Suunnittelu- ja konsulttialan lakko koskee työtä, jota tehdään teknologiateollisuuden lakon piirissä olevaan työpaikkaan. Lakon piirissä olevat työpaikat on listattu liitteessä.
Kädet kokoavat palapeliä.
Uutiset
Julkaistu 12.12.2022
Ammattiliitto Pro tukee SAK:laisten ammattiliittojen päätöstä tiivistää yhteistyötään työehtosopimusneuvottelukierroksella neuvottelujumin avaamiseksi.
jorma malinen
Uutiset
Julkaistu 16.09.2022
Pro ei hyväksy lakko-oikeuden rajaamista lainsäädännöllä.
Suomalainen metsä, ilmakuva. Puut.
Uutiset
Julkaistu 27.06.2022
Pro teki kesäkuussa UPM:llä työskenteleville jäsenilleen kyselyn työsuhteen ehtojen kehittymisestä sopimuksettomana aikana. Kyselyyn vastasi joka kolmas UPM:llä työskentelevä Pron jäsen. Tulokset ovat hälyttäviä – työehtosopimuksen puuttuminen on johtanut ansionmenetyksiin ja jopa 71 prosenttia on harkinnut alan vaihtoa.
Uutiset
Julkaistu 07.06.2022
- Kiitän kaikkia tuhansia ict-alan jäseniä, jotka ovat sitkeästi pitkällä lakolla jaksaneet puolustaa alan työehtoja ja turvata pienempipalkkaisten ansiokehitystä, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.
Helpdesk-kuulokkeet, call center asiakaspalvelu
Uutiset
Julkaistu 20.05.2022
Pron Jorma Malisen mielestä ict-alan sovittelu on kääntynyt farssin puolelle, kun vastapuolen kommentti lähes kaikkeen on “en tiedä” tai “en tunne asiaa”.
Salla Matilainen on valittu Pron viestintäpäälliköksi.
Uutiset
Julkaistu 18.05.2022
Filosofian maisteri Salla Matilainen on valittu Ammattiliitto Pron viestintäpäälliköksi 16.6.2022 alkaen.
Vihreä siirtymä tulee odotettua nopeammin
Uutiset
Julkaistu 13.05.2022
Työelämän ratkaisuja tulee rakentaa yhdessä työntekijöiden ja heitä edustavien ammattiliittojen kanssa – ei ainoastaan elinkeinoelämän ehdoilla. Näin linjasi Pron edustajisto kevätkokouksessaan Kirkkonummella.
Uutiset
Julkaistu 24.04.2022
Sunnuntain sovittelu ei tuonut tulosta ict-alalle. Maanantaina 25.4. alkaa ict-alan kahden viikon lakko. Pro jätti myös uuden lakkovaroituksen ajalle 9.5.-22.5.2022.
Kädet puristavat toisiaan talouslukujen vilistessä taustalla.
Uutiset
Julkaistu 21.04.2022
Ammattiliitto Pron hallitus edellyttää, että palkansaajien ostovoiman parantaminen sovitaan neuvotteluosapuolten yhteiseksi tavoitteeksi syksyn palkkaneuvotteluissa. Elinkeinoelämän pitää arvioida prioriteettejaan uudelleen ennen syksyä. Ideologiset tavoitteet kollektiivisen sopimisen murtamiseksi ja järjestäytymisen rapauttamiseksi ovat isänmaan edun vastaisia.  
Valtakunnansovittelijan toimisto Bulevardilla
Uutiset
Julkaistu 20.04.2022
Ammattiliitto Pro on hylännyt ict-alan sovintoesityksen. Pro haluaa kehittää ict-alan työehtosopimusta alan omista lähtökohdista. Sovintoesityksestä ei tällaisia elementtejä löytynyt. Lisäksi sovintoesitys sisältää merkittävän rakenteellisen muutoksen työehtosopimuksen heikentämiseksi.