Pro toimii yhteiskunnan lähes joka alalla, mikä antaa meille ainutlaatuisen laajan näkymän suomalaisten työoloihin ja -hyvinvointiin. Meillä on myös pitkän aikavälin omaa tutkimusdataa jäsentemme arvoista, asenteista ja ansiokehityksestä.
Kauttamme löydät haastateltavan koski juttusi sitten tekoälyn tai etätyön vaikutuksia, kansainvälisiä työelämätrendejä ja työelämälainsäädäntöä tai vaikkapa työelämän tasa-arvon toteutumista eri aloilla.
Pro on ammattiliittokentässä edelläkävijä myös esimerkiksi dataturvallisuuteen, mielen hyvinvoinnin ja psykososiaalisen turvallisuuteen, +55-ikäisten työllistymiseen ja muutosjohtamisen kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä.
Mikä Ammattiliitto Pro on?
Pro on työelämän joukkovoima ja yksi Suomen suurimmista ammattiliitoista.
Pron jäseniä ovat koulutetut ammattilaiset, asiantuntijat ja esihenkilöt alaan katsomatta. Voimajoukkoomme kuuluu jo 120 000 jäsentä, ja neuvottelemme 150 virka- ja työehtosopimusta.
Perustehtävämme on parantaa jäsentemme ja alalle kouluttautuvien työehtoja, toimeentuloa ja kehittymismahdollisuuksia. Lisäksi pidämme huolta jäsentemme hyvinvoinnista niin työssä kuin vapaalla.
Uskomme, että inhimillinen työelämä on ihmisoikeus. Ennakoimme kansainvälisiä työelämän kehityskulkuja ja ilmiöitä, ja kehitämme uusia ratkaisuja suomalaiseen työelämään. Rakennamme sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävää, tasa-arvoista yhteiskuntaa – tai sanalla sanoen: työelämäniloa.
Johtoryhmä
Jorma Malinen on Ammattiliitto Pron puheenjohtaja ja edustaa Prota mediassa. Tämän lisäksi Malisen erityisalaa ovat ammattilittojen rooli nyky-yhteiskunnassa, nykypäivän mielenterveys- ja päihdeongelmien kohtaaminen työpaikoilla ja jatkuva oppiminen työuralla.
Malinen on koulutukseltaan automaatiosuunnittelija ja tehnyt pitkän työuran mm. telakoilla Suomessa.
Vuosina 2009–2012 Malinen toimi Ammattiliitto Pron hallituksen jäsenenä ja vuodesta 2014 asti hän on toiminut Pron puheenjohtajana.
Jani Salenius toimii Ammattiliitto Pron talous- ja hallintojohtajana. Jani Saleniuksen erityisalaa ovat vastuullinen sijoittaminen, liitto- ja järjestötyö sekä liittoa koskevat talouskysymykset.
Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti ja hallintotieteiden maisteri. Salenius siirtyi nykyiseen tehtäväänsä Julkisten ja hyvinvointialojen liitosta JHL:stä osastopäällikön ja talouspäällikön tehtävistä. Nykyisessä tehtävässään hän on toiminut vuodesta 2012.
Antti Hakala on Ammattiliitto Pron finanssisektorin ja ICT- ja viestintäsektorin edunvalvontajohtaja. Hakalan erityisalaa ovat teemat, jotka käsittelevät EU-päätöksenteon merkitystä finanssi-, ICT- ja viestintäsektorilla, ay-liikkeen toiminnan kehittämistä ja tavoitteiden muodostamista sekä palkkaus- ja palkitsemisjärjestelmiä, erityisesti rahoitus- ja vakuutusalan palkkakeskustelumallia.
Hakala pystyy antamaan haastattelun myös ruotsiksi. Hän on opiskellut kauppatieteitä Turun kauppakorkeakoulussa.
Maria Mäkynen on toiminut Pron yhteiskuntasuhdejohtajana vuodesta 2022 saakka. Mäkysen erityisalaa ovat ammattiliittojen merkitys nuorille, mielelle turvallinen työelämää ja työelämän tasa-arvo.
Koulutukseltaan Mäkynen on yhteiskuntatieteiden maisteri ja kasvatustieteiden maisteri Jyväskylän yliopistosta.
Parhaillaan Mäkynen kirjoittaa väitöskirjaansa työn murroksesta ja työmarkkinajärjestelmän muutoksista.
Minea Pyykönen on toiminut Ammattiliitto Pron palvelusektorin edunvalvontajohtajana vuodesta 2017. Pyykösen erityisalaa ovat yli 50-vuotiaiden työllistyminen, tasa-arvo ja työelämän kehittäminen, muutosjohtaminen sekä häirintä, seksuaalista häirintä ja syrjintä työpaikoilla. Pyykösen luotsaama Mutsi-muutosjohtamishanke on palkittu kansainvälisesti vuoden innovaationa ja yritysvastuutekona.
Koulutukseltaan Pyykönen on hallintotieteiden ja oikeustieteen maisteri. Hän on myös opiskellut Positive Psychology Practitioner -pätevyyden.
Niko Simola on toiminut Pron julkisen sektorin edunvalvontajohtajana vuodesta 2019 lähtien. Hänen erityisalaansa ovat toimivan valtionhallinnon merkitys sekä sopimusyhteiskuntaan ja organisaatioiden tehokkuuteen liittyvät kysymykset.
Simola on koulutukseltaan oikeustieteiden kandidaatti ja erikoistunut työoikeuteen. Julkisen sektorin edunvalvontajohtajan tehtävään Simola siirtyi 2019 Palkansaajajärjestö Pardian yhdistyttyä Prohon. Simola toimi Pardian puheenjohtajana 2013–2019.
Anssi Vuorio toimii Prossa teollisuussektorin edunvalvontajohtajana. Vuorion erityisalaa ovat työelämälainsäädäntö ja neuvottelutoiminta.
Vuorio on työskennellyt nykyisessä tehtävässään vuodesta 2017 saakka. Hän on koulutukseltaan oikeustieteiden kandidaatti ja varatuomari. Vuorio on työskennellyt työtuomioistuimen varsinaisena jäsenenä, Helsingin käräjäoikeuden oikeusneuvosmiehenä ja pitkään ammattiliittojen johtotehtävissä.
Toimittaja, etkö löytänyt haastateltavaa?
Autamme mielellämme haastateltavan löytämisessä.
Etsitkö näitä?
Kaikki logot ladattavissa logopankista. Pron logon värejä tai kuvasuhteita ei saa muuttaa, luvaton käyttö on kielletty.