Hyppää pääsisältöön

Lausunnot

Laki ja oikeus

Lausunnot

Hoidamme jäsentemme edunvalvontaa ja kehitämme suomalaista yhteiskuntaa palkansaajille myönteisellä tavalla muun muassa antamalla lausuntoja ja ottamalla kantaa. Tältä sivulta löydät tuoreimmat lausunnot ja kannanottomme.

Lausuntopyyntöjä voi lähettää osoitteeseen [email protected].

Viimeisimmät lausunnot

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Kaksi henkilöä neuvottelee.
Lausunnot
Julkaistu 11.04.2024
Ammattiliitto Pro lausui Petteri Orpon hallituksen esityksestä paikallisen sopimisen edistämistä koskevaksi lainsäädännöksi. Pro ei kannata hallituksen esitystä vaan katsoo, että esitetty lainsäädäntö vie paikallista sopimista väärään suuntaan.
pino euron kolikoita
Lausunnot
Julkaistu 23.01.2024
Pro vastustaa hallituksen esitystä ansiopäivärahan tason porrastamisesta. Esitys johtaa
vääjäämättä verovaroilla rahoitettujen asumistuki- ja toimeentulotukimenojen kasvuun.
kontteja satamassa pinoissa
Lausunnot
Julkaistu 08.01.2024
Pro lausui Petteri Orpon hallitusohjelman kirjauksesta koskien vientivetoisen työmarkkinamallin ja sovittelujärjestelmän kehittämistä. Pro katsoo, että vientivetoinen malli voisi tietyin edellytyksin olla toteutettavissa, mutta sen tulee perustua työmarkkinaosapuolten väliseen sopimiseen eikä siitä tule säätää lailla. Mallin tulisi huomioida eri alojen mahdollisuudet tasa-arvoiseen palkkakehitykseen.
mies opiskelee
Lausunnot
Julkaistu 03.01.2024
Ammattiliitto Pro ei kannata Orpon hallituksen esitystä lakkauttaa aikuiskoulutustuki, sillä tuen lakkauttaminen hankaloittaa työelämässä olevien opiskelua, osaamisen kehittämistä ja koulutustason nostoa, vaikeuttaa alanvaihtoa ja heikentää työssä jaksamista.
Pron puheenjohtaja Jorma Malinen
Lausunnot
Julkaistu 24.11.2023
Pro antoi kielteisen lausunnon Orpon hallituksen esityksestä, joka rajoittaisi poliittisia lakkoja ja tukilakkoja, korottaisi lakkosakkoja sekä asettaisi 200 euron henkilökohtaisen sakon laittomaksi tuomitun lakon jatkamiseen osallistuneille työntekijöille. Lisäksi hallitus esittää poliittisen työtaisteluoikeuden rajoittamista 24 tuntiin.
Naisjohtaja
Lausunnot
Julkaistu 06.04.2023
Pro pitää tärkeänä, että direktiivi saatetaan viivytyksettä osaksi kansallista lainsäädäntöä.  Direktiivin täytäntöönpanon avulla on mahdollisuus vahvistaa tällä hetkellä vapaaehtoisuuteen perustuvaa velvoitetta ja kasvattaa naisten osuutta suomalaisten pörssiyhtiöiden ylimmässä johdossa.