Hyppää pääsisältöön

Työnantajaperintä työnantajalle

Aikuinen mies, puhelin

Työnantajaperintä työnantajalle

Työnantaja ja Pron jäsen sopivat jäsenmaksujen perinnästä kirjallisesti perintäsopimuslomakkeella.

Pro ilmoittaa työnantajalle kunkin vuoden joulukuun alussa jäsenmaksun määrän kalenterivuodeksi kerrallaan. Työnantajaperinnän palvelunumero 09 1727 3390 palvelee klo 9–12.

Jos tiedoissanne on korjattavaa, voitte ilmoittaa korjaukset sähköpostitse [email protected] tai ottamalla yhteyttä lomakkeella.

Perintä, tilitys ja jäsenmaksuselvitykset

 

Jäsenmaksujen perintä

Työnantaja perii jäsenmaksun palkanlaskentakausittain ja tilittää sen eräpäivään mennessä Ammattiliitto Pron pankkitilille.

 • FI76 1521 3000 1039 47
 • FI58 5780 0710 0208 48
 • FI38 8000 1601 5016 05
 
Selvitysten aikataulu

Yrityskohtaisilla viitteillä tilitettyjen jäsenmaksujen jäsenkohtaiset selvitykset toimitetaan liittoon kuukausittain tai neljännesvuosittain aina selvitettävää kautta seuraavan kuukauden 15 päivään mennessä.

 

Selvitykseen merkitään
 • Ammattiliitto Pron tunnus 022
 • työnantajan nimi
 • työnantajan tilittäjätunnus (työnantajan y-tunnus ilman väliviivaa tai muu tilittäjätunniste)
 • jäsenen henkilötunnus ja nimi
 • ay-maksun määrä ja aika, jolta maksu on peritty.

Työsuhteen päättyessä täytetään perinnän päättymisilmoitus.

 

Näin toimitat selvityksen liittoon

TYVI-tiedostona

 • TYVI, eli tietovirrat yritysten ja viranomaisten välillä, toimii selaimen kautta. Ohjelmaa tarjoavat operaattorit Aditro, Posti, CGI ja Futunio.
 • Prolla on edellä mainittujen operaattorien kanssa sopimus ay-jäsenmaksutietojen lähettämisestä sähköisessä muodossa TYVI-mallin mukaisesti. TYVI = tietovirrat yritysten ja viranomaisten välillä. 
 • Lisätietoa sähköisen aineiston lähettämisestä saa omalta TYVI-operaattorilta.
 • Selvitykset voi toimittaa myös Futunion ilmaisella Selvitys + -palvelulla (www.selvitysplus.fi). Palvelun käyttäminen edellyttää rekisteröitymistä yrityksen y-tunnuksella sekä omalla sähköpostiosoitteella, jonka jälkeen tiedot voi lähettää suojatulla yhteydellä. Rekisteröityminen on maksutonta eikä velvoita mihinkään.

 Sähköpostilla

 • Tiedoston on oltava palkkahallinnon tekemä ASCII- tai ANSI-tekstitiedosto.
 • Tiedoston sisällön on noudettava vakioitua tietuekuvausta.
 • Liitto ei ota vastaan taulukkolaskenta- tai tekstinkäsittelymuodossa lähetettyjä tiedostoja.
 • YAP-järjestelmä: Kun työnantaja ilmoittaa tiedostomuodossa myös muiden ammattiliittojen jäsenmaksuja YAP-järjestelmään, tiedostoon voi liittää Pron selvitystiedot numerolla 022. YAP välittää tiedot kaikille liitoille, myös Prolle.

Paperilistalla

Toimitusosoite on Ammattiliitto Pro, Työnantajaperintä, PL 183, 00581 Helsinki.

Jäsenkohtaiset viitteet

 • Jäsenkohtaisiin viitteisiin sisältyy tieto jäsenmaksua perivästä työnantajasta, jäsenestä ja palkkakaudesta, joten erillistä selvitystä ei tarvitse tehdä.
 • Jäsenkohtaiset viitteet soveltuvat 1–5 henkilön jäsenmaksuperintään. Jokaisen jäsenen jäsenmaksu maksetaan kuukausittain omalla viitteellään.

Pro lähettää tiedon ay-maksusta verottajalle

 • Toimitamme jäsentemme jäsenmaksutiedot verottajalle 31.1. mennessä, jotta ne ehtivät jäsenille lähetettäviin veroehdotuksiin.
 • Verottajalle toimitettavat jäsenmaksutiedot perustuvat työnantajilta 15.1. mennessä saatuihin jäsenkohtaisiin selvitystietoihin.
Rahoitus, talous, palkanlaskenta, raha ja talous
Ohjeita jäsenmaksutilitykseen
Rahoitus, talous, palkanlaskenta, raha ja talous

Käytä oikeaa viitettä, kun tilität jäsenmaksuja Prolle.

Käytä aina jäsenmaksujen tilityksissä sen kuukauden viitettä, johon palkka kohdistuu riippumatta siitä, milloin palkka maksetaan. Viite on tärkeä palkan ansaitsemisajan mukaisten selvitysten kohdistamiseksi oikein.

Jos palkka maksetaan useammin kuin kerran kuukaudessa (sama palkkakausi/kuukausi), käytä samaa viitettä kaikissa jäsenmaksujen tilityksissä.

Kun palkanmaksu keskeytyy tai päättyy

Jäsenmaksua ei peritä esimerkiksi perhevapaan, opiskelun tai palkattoman sairausloman ajalta. Palkansaajan tulee itse ilmoittaa palkanmaksun keskeytymisestä liiton jäsenrekisteriin, jotta jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää.

Kun jäsenmaksuperintä päättyy, jäsenen pitää ilmoittaa siitä työnantajalleen, sillä me Prossa emme voi tehdä sitä jäsenen puolesta. Ilmoituksessa tulee olla jäsenen nimi ja mistä päivästä alkaen jäsenmaksuperintä Prolle päättyy.

Jos yritystoiminta päättyy

Ilmoita yritystoiminnan päättymisestä tai omistajan vaihtumisesta liittoon. Näin saamme tiedon uudesta työnantajasta/tilittäjästä, eikä vanhalta työnantajalta odoteta enää jäsenmaksutilityksiä.

Yritysfuusio

Jos fuusio koskee useita jäseniä, jäsenmaksuperinnästä voidaan sopia ilman perintäsopimusten uusimista. Usein työsuhteen ehtojen sovitaan jatkuvan entisellään, näin voidaan toimia myös perinnässä. Liitolle toimitetaan tiedot jäsenistä, joita muutos koskee. Ilmoituksessa/ryhmävaltakirjassa tulee olla; jäsenten nimet, henkilötunnukset, entisen ja uuden työnantajan nimi-, osoite ja Y-tunnustiedot sekä firman yhteyshenkilön (palkkahallinnon) tiedot.

 

Ota yhteyttä