Hyppää pääsisältöön

Calahondan helle piristää

Kuva: Holiday Club
Costa del Solin maisemat ja helle lämmittivät Tapani Vuoriston kesälomaa. Jos sinä haluat kesällä tai loppuvuonna Holiday Clubin lomalle pro-hintaan, kohta on aika toimia.

Calahondan helle piristää

Julkaistu 02.02.2017 klo 13:48
Uutiset
Costa del Solin maisemat ja helle lämmittivät Tapani Vuoriston kesälomaa. Jos sinä haluat kesällä tai loppuvuonna Holiday Clubin lomalle pro-hintaan, kohta on aika toimia.

Ammatissa Pro/Tuomo Tarvas

Turkulainen Tapani Vuoristo sai viime kesänä kaivattua piristystä suveensa pienestä espanjalaisesta Mirador de Calahondan kaupungista Etelä-Espanjan Aurinkorannikolta. Calahonda on Holiday Clubin lomakohde, jota Pro tarjoaa jäsenilleen etuhintaan.

Lomaviikon saaminen arvonnassa oli Vuoristolle mukava yllätys, eikä vähiten siksi, että hän on ollut reilun vuoden työttömänä.

– Näin Holiday Clubin ilmoituksen Pro-lehdessä ja päätin hakea. Olen aiemmin ollut Pron lomakohteista Kopparössä Tammisaaressa.

Vuoristo lensi Espanjaan kaverinsa kanssa. Alun perin suunnitelmissa oli mennä sinne kolmen lapsenlapsen kanssa, mutta suunnitelma tuli liian kalliiksi.

– Malagaan ei saanutkaan kesäkuussa halpoja parin sadan euron lippuja vaan yksi lentolippu maksoi saman verran kuin koko loma-asunnon viikon vuokra eli noin 500 euroa, Vuoristo kertoo.

Lähikaupungit tutuksi autolla

Calahondaan on noin 40 kilometrin ajomatka Malagan lentokentältä. Tapani Vuoristo viihtyi Calahondassa 35–40 asteen helteistä huolimatta ja loma-asunto oli toimiva.

– Kaikki oli viimeisen päälle. Oli kaksi huonetta, olohuone, keittiö ja kaksi vessaa. Kohde sopii esimerkiksi lapsiperheelle tai kahdelle pienelle perheelle, hän sanoo.

Calahondassa on oma pieni uima-allas. Meren rantaan on reilu kilometri. Vuoristo ei kuitenkaan viettänyt juuri aikaa vedessä vaan kierteli kaverinsa kanssa autolla naapurikaupunkeja.

– Marbellaan, Fuengirolaan ja Torremolinokseen on lyhyt matka, ja Gibraltar olisi myös ollut lähellä. Calahondasta voisi tehdä retken vaikka Marokkoon saakka.

Vuoristo törmäsi useita kertoja kielimuuriin. Läheskään kaikki edes asiakaspalveluammateissa työskentelevät eivät puhuneet kovin hyvää englantia.

Näin osallistut lomahakuun

Haku alkaa maaliskuussa 2017 osoitteessa: www.holidayclubresorts.com/fi/yrityspalvelu/.
Käyttäjänimi: PRO, salasana: proviikot.

Voit hakea myös liiton jäsensivuilta Proplussasta www.proplus.fi kohdasta Jäsenyys ja jäsenedut> Jäsenedut>Holiday Clubin lomaviikot.
Haku tapahtuu maaliskuussa 2017 painikkeesta Arvonta.

Arvonnassa 4.huhtikuuta mahdollisesti vapaaksi jääneet ajankohdat tulevat varattaviksi painikkeen Vapaat viikot alle 11. huhtikuuta kello 10 alkaen.

Jos et voi tehdä hakemusta netissä, soita Holiday Club Yrityspalveluun 030 687 0400 arkisin kello 9–15. Ota esille jäsenkortti, josta löydät jäsennumerosi. Ruuhkien välttämiseksi suosittelemme nettihakua.

Mitä loma maksaa?

Sesonkiajan majoitushinnat ovat 292–668 euroa ja sesongin ulkopuolella 170–410 euroa. Kannonkoskea, Kopparöa ja Teijoa voi varata viikonloppu- tai vuorokausivarauksina sekä Ruka-Kurua vuorokausivarauksina kahta viikkoa ennen lomaviikon alkua, jos viikko on vielä vapaana.

Prolaisilla on mahdollisuus lomailla ympäri maailmaa myös RCI:n kautta. Lue lisää Holiday Clubin sivuilla kohdasta RCI.

Kuva: Holiday Club

Espanjan aurinkorannikolla, Costa del Solilla, Marbellan ja Fuengirolan puolivälissä sijaitsee viihtyisä Calahondan pikkukaupunki. Holiday Club -kohde, Mirador de Calahonda, sijaitsee näköalakukkulan rinteellä noin kilometrin päässä rannalta. Ylhäältä on upea näkymä merelle. Ilmasto on kuivempi ja lämpimämpi kuin aivan rannassa.

Kuva: Holiday Club