Design Hotel Levi ja Ravintola Kekäle ovat tulleet vuosien varrella monelle prolaiselle tutuksi. Lokakuussa molemmat saivat kansainvälistä tunnustusta, kun ne palkittiin World Luxury Awards -kilpailussa.
Design Hotel Levi valittiin Suomen parhaaksi luksusbisneshotelliksi ja luksusdesignhotelliksi sekä Pohjois-Euroopan parhaaksi luksushiihtohotelliksi. Kekäle äänestettiin Pohjois-Euroopan parhaaksi sarjassa Luxury Unique Experience sekä Suomen parhaaksi sarjoissa Fine Dining Cuisine ja Luxury Boutique Hotel Restaurant.
Design Hotel Levi vei voiton myös viime vuonna, Kekäleelle sekä ehdokkuus että voitto ovat ensimmäisiä.
– Erityisen kannustavaa on, että Kekäle sai palkinnon, se on sen todellakin ansainnut. Kekäleessä yhdistyvät iloisen asiantunteva palvelu, herkullinen ruoka ja laatuviinit. Saamamme positiivisen asiakaspalautteen määrä on merkittävä, markkinointijohtaja Tarja Syrjänen kertoo.
World Luxury Awards on vuonna 2006 perustettu luksushotelleille tarkoitettu kilpailu, jossa äänestää kilpailun nettisivujen mukaan vuosittain yli 300 000 hotellivierasta. Palkinnot jaettiin viime viikolla Balin Ayana resortissa ja Pohjois-Irlannin Galgorm Resortissa järjestetyissa palkintogaaloissa.
Luksushotelli tunturimaisemassa
Ravintola Kekäle ja Design Hotel Levi ovat osa Levi Hotel Spa Resortia. Siinä missä Levi Hotel Spa -kylpylähotelli on suunnattu perheille, on Design Hotel Levi Syrjäsen mukaan täydellinen kohde etenkin yksin tai kaksin matkustaville aikuisille. Hotellin monipuoliset kokoustilat tekevät Design Hotellista myös suositun kokoushotellin.
Pron jäsenet majoittuvat hotellissa 40 prosenttia normaalihintaa edullisemmin. Majoituksen voi varata koodilla PROJASENDH.
– Esimerkiksi prolaiset ostavat meille paljon lahjakortteja. Yöpyminen Design Hotelissa saattaa myös olla yrityksen palkinto työntekijöille tai jälleenmyyjille, jotka ovat onnistuneet myymään hyvin, Syrjänen kertoo.
Design Hotelista löytyy niin kahden hengen Deluxe Double -huoneita, makuuparvella varustettuja perhehuoneita kuin yksilöllisesti sisustettuja sviittejä omalla saunalla. Kaikissa huoneissa korostuu suomalainen muotoilu, ja hotellissa on esillä paljon skandinaavisten nuorten taiteilijoiden töitä.
Designin ja tunturimaisemien yhdistelmä houkuttelee hotelliin suomalaisten lisäksi paljon ulkomaalaisia asiakkaita, joista monet palaavat vuosi toisensa jälkeen. Talvikaudella majoituksen hintaan kuuluu Ravintola Kekäleen runsas Premium-aamiainen, johon sisältyy muun muassa pöytiin tarjoiltava lämmin ruoka.
Lappilaisia makuja parhaista raaka-aineista
A la carte -ravintola Kekäle on viime vuosina vakiinnuttanut asemansa Levillä, Syrjänen kertoo. Tunnetussa ja suositellussa, keittiömestari Tuomo Kallon luotsaamassa ravintolassa käy hotellivieraiden lisäksi myös paljon ulkopuolisia asiakkaita.
– Käytämme parhaita raaka-aineita mitä Lapista ja Jäämereltä saamme. Lisäksi Kekäleessä on aivan mieletön tiimi, joka tekee ruokaa intohimolla, Syrjänen kertoo.
Vuodenaikojen mukaan vaihtuvassa menussa on tällä hetkellä tarjolla esimerkiksi herkkutatticarpaccio, vuohenjuustolla maustettua punajuuririsottoa ja sienten, pihlajan ja riistakastikkeen kanssa tarjoiltua poron ulkofileetä. Annokset valmistuvat ravintolan avoimessa hiiligrillikeittiössä.
Syyskuussa ravintolassa järjestettiin pop up -tilaisuus, jonka aikana palkittu kokki Heikki Nikula valmisti Kekäleessä ruokaa yhdessä ravintolan oman henkilökunnan kanssa. Syrjäsen mukaan 1-2 kertaa vuodessa järjestettävät tilaisuudet ovat henkilökunnalle mahdollisuus saada uusia ideoita ja koulutusta.
– Kekäleessä on myös tärkeää ympärivuotinen aukiolo. Viime kesän uusi tuote, lauantain Grillibuffet, sai suuren suosion ja jatkamme sitä myös tulevana kesänä. Grillibuffet houkutteli myös sellaisia paikallisia asiakkaita, jotka eivät välttämättä käy useasti ravintoloissa, Syrjänen kertoo.
Ympärivuotinen aukiolo takaa henkilökunnan pysyvyyden.
– Se on tärkeää meille. Vaikka puitteet olisivat millaiset tahansa, viime kädessä asiakaspalvelu määrittää sen, onko asiakas tyytyväinen vai ei.