Hyppää pääsisältöön

Digitalle uusi työehtosopimus

Digitan uudessa työehtosopimuksessa sovittiin vain palkoista. Alalle määrätty ylityökielto ja muut työaikoihin liittyvät kiellot päättyivät keskiviikkona 26.4. kello 16.

Digitalle uusi työehtosopimus

Julkaistu 27.04.2023 klo 09:50
Uutiset
Digitan uudessa työehtosopimuksessa sovittiin vain palkoista. Alalle määrätty ylityökielto ja muut työaikoihin liittyvät kiellot päättyivät keskiviikkona 26.4. kello 16.

Ammattiliitto Pro ja Palvelualojen työnantajaliitto Palta pääsivät 24.4.2023 neuvottelutulokseen Digitan toimihenkilöiden työehtosopimuksen uudistamisesta. Neuvottelutulos on hyväksytty osapuolten hallinnoissa. Sopimuskausi on 1.3.2023–28.2.2025.   

Ylityö-, liukuma-, vuoronvaihto-, piikkituntien kerryttämisen ja säännöllisen työajan ulkopuolella matkustamisen kiellot päättyvät välittömästi. 

Sopimusalavastaava Mikko Honkanen kertoo, että työehtosopimuksen teksteihin ei tullut muutoksia, koska neuvottelutulos sisältää pelkän palkkaratkaisun.  

Korotukset noudattelevat työmarkkinoille muodostunutta yleistä linjaa 

Kesäkuun 2023 palkanmaksun yhteydessä maksetaan 444 euron kertakorvaus. Kertakorvaus maksetaan niille työehtosopimuksen piirissä oleville toimihenkilöille, joiden työsuhde on alkanut viimeistään 1.3.2023 ja on voimassa kertakorvauksen maksupäivänä. Kertakorvaus maksetaan myös sairauslomalla ja perhevapaalla olevalle sekä lomautetulle. Kertaerää ei makseta, jos toimihenkilö on itse irtisanoutunut ennen kertaerän maksuajankohtaa 

 – Tämän vuoden heinäkuussa palkkoja korotetaan 3,5 prosentin yleiskorotuksella. Tämän lisäksi 1.7.2023 euromääräisiä lisiä ja vastaavia korvauksia sekä tehtäväkohtaisia palkkoja korotetaan 3,5 prosentilla. 

Vuonna 2024 palkkaratkaisusta neuvotellaan ja sovitaan paikallisesti 15.3.2024 mennessä. 

– Jos paikalliseen sopimukseen ei päästä, korotukset toteutetaan niin sanotun perälaudan mukaan. 1.5.2024 palkkoja korotetaan 2 prosentin yleiskorotuksella ja 0,5 prosentin yrityskohtaisella erällä. Yrityskohtaisen erän jakotavasta päättää työnantaja. Pääluottamusmiehelle selvitetään erän jakoperusteet. Euromääräisiä lisiä ja vastaavia korvauksia sekä tehtäväkohtaisia palkkoja korotetaan 2 prosentilla. 1.5.2024 tehtäväkohtaisia palkkoja ja euromääräisiä lisiä ja vastaavia korvauksia korotetaan 2 prosentilla, Honkanen jatkaa.