Ammattiliitto Pro ja Elintarviketeollisuusliitto saavuttivat neuvottelutuloksen elintarviketeollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksesta perjantaina 28. helmikuuta. Sopimus on tänään hyväksytty molempien liittojen hallinnoissa.
Sopimus on kolmevuotinen ja sen aikana palkkoja korotetaan yhteensä 7,8 prosenttia. Osapuolet voivat irtisanoa sopimuksen 31.12.2026 mennessä päättymään 28.2.2027.
- Työmarkkinoilla on ollut monissa pöydissä haastavaa löytää sopimusratkaisuja eikä työtaisteluilta ei ole vältytty. Elintarvikkeen osalta löytyi perinteisempää sopimisen kulttuuria ja henkeä, kun saimme neuvottelutuloksen vielä vanhan sopimuksen voimassa ollessa. Kiitos molempien liittojen neuvotteluryhmille ja Pron neuvottelukunnalle, johtaja Anssi Vuorio toteaa.
- Todella hienoa, että sopimus on nyt syntynyt, ja kiitos vielä ETL:n neuvottelijoille. Mielestäni sopimus on tasapainoinen kokonaisuus, ja pidän erityisesti perhevapaiden tasapuolista kirjausta hyvänä asiana jäsenten kannalta sekä tietysti tärkeää oli turvata jäsenten asemaa leipomoiden yötyökorvausten osalta, mikäli työpaikoilla on sitä vakiintuneesti maksettu tähänkin asti, sopimusalavastaava Ville Varila sanoo.