Hyppää pääsisältöön

Kemian alan palkankorotuksista ei vielä päästy sopuun

Kemian palkkaneuvottelut
Pron kemian alan palkankorotuksista ei päästy sopuun eilen 3.10 käydyissä neuvotteluissa. Neuvottelut on tältä erää keskeytetty tuloksettomina.

Kemian alan palkankorotuksista ei vielä päästy sopuun

Julkaistu 04.10.2022 klo 13:20
Uutiset
Kuvaaja Shutterstock
Pron kemian alan palkankorotuksista ei päästy sopuun eilen 3.10 käydyissä neuvotteluissa. Neuvottelut on tältä erää keskeytetty tuloksettomina.

Pron kemian alan palkankorotuksista neuvoteltiin viimeksi eilen 3.10. Sopimusta vuoden 2023 palkankorotuksista ei eilen syntynyt, ja neuvottelut on tältä erää keskeytetty tuloksettomina.

– Palkkaneuvotteluita käytiin hyvässä yhteishengessä, ja ratkaisua yritettiin molemmin puolin löytää. Valitettavasti yhteistä näkemystä palkankorotusten tasosta ei onnistuttu löytämään, Pron kemian alan sopimusalanvastaava Taru Reinikainen toteaa.

Seuraavaa neuvotteluaikaa ei ole sovittu. Nyt neuvottelijat valmistautuvat työehtosopimuksen irtisanomiseen, joka on tehtävä viimeistään lokakuun lopussa. Sopimuksen irtisanomisen jälkeen koko työehtosopimus on auki, ja neuvotteluiden kohteina ovat kaikki sopimusmääräykset.

– Jatkamme valmistautumista perinteiselle tes-neuvottelukierrokselle. Tarvittaessa olemme kuitenkin valmiita palaamaan neuvottelupöytään palkankorotuksista pikaisellakin aikataululla.

Jos työehtosopimus joudutaan irtisanomaan, neuvotteluaikaa saadaankin lisää, mutta neuvoteltavia asioita on enemmän. Neuvottelut eivät siis muutu helpommiksi.

Neuvottelut keskeytyivät myös kulutustavara-aloilla

Myöskään kulutustavara-alojen neuvotteluissa ei syntynyt sopua ensi vuoden palkankorotuksista ja neuvottelut keskeytettiin. Seuraavaa neuvotteluaikaa ei ole sovittu, mutta tarvittaessa neuvottelijat ovat valmiita palaamaan neuvottelupöytään lyhyellä varoitusajalla.

Kulutustavara-alojen neuvottelujen piiriin kuuluvat Fiskars Finlandin toimihenkilöt, lasikeraamisen teollisuuden toimihenkilöt, kumiteollisuuden toimihenkilöt sekä kenkä- ja nahkateollisuuden ja kultaseppäteollisuuden sekä harja- ja sivellinalan toimihenkilöt.

Uutista on päivitetty 5.10. kulutustavara-alojen neuvottelujen osalta.