Hyppää pääsisältöön

Kemian alan sekä kulutustavara-alojen työehtosopimukset on irtisanottu

Taru Reinikainen
Taru Reinikainen
Kemian alan sekä kulutustavara-alojen työehtosopimukset irtisanottu on päättymään 31. joulukuuta ja valmistautuminen neuvottelukierrokselle on aloitettu.

Vuoden 2023 palkankorotuksista ei saavutettu ratkaisua, joten sekä kemian että kulutustavara-alojen työehtosopimukset jouduttiin irtisanomaan.

– Ikävää, ettei palkankorotuksista päästy sopuun. Ratkaisun saaminen olisi tässä epävarmassa taloudellisessa ja maailmanpoliittisessa tilanteessa tuonut vakautta työpaikoille, Pron kemian alan sopimusalavastaava Taru Reinikainen toteaa.

Seuraavaksi neuvotellaan koko työehtosopimuksen sisällöstä näillä aloilla. Reinikaisen mukaan palkankorotukset ovat tulevissakin neuvotteluissa vaikein asia sopia.

– Irtisanomisilmoitukset on nyt toimitettu, ja valmistautuminen neuvottelukierrokselle aloitettu. Tavoitteena on saada ratkaisu aikaiseksi ennen sopimuskauden loppumista.

Pron ja Kemianteollisuus ry:n neuvottelijat ovat alustavasti sopineet, että kemian neuvottelut alkavat 25.11. Muiden alojen neuvottelut aloitetaan hieman myöhemmin.

Kulutustavara-aloihin kuuluvat kenkä-, nahka- ja kultaseppäteollisuuden sekä harja- ja sivellinalan toimihenkilöt, kumiteollisuuden, lasikeraamisen teollisuuden toimihenkilöt sekä Fiskarsin Finlandin toimihenkilöt. Neuvottelut koskevat myös tekstiilihuoltoalaa, jolle on solmittu liityntäpöytäkirja kemian sopimukseen.