Hyppää pääsisältöön

Kemian uusi työehtosopimus on hyväksytty

sopimus
sopimus
Kemian toimihenkilöiden uusi työehtosopimus on hyväksytty. Sopimuksen kokonaiskustannusvaikutus on 7,0 prosenttia sopimuskaudella.

Kemian toimihenkilösopimuksen neuvottelutulos on tänään hyväksytty liittojen hallinnossa. Sopimuskausi on 7.2.2023-31.12.2024. 

Palkkaratkaisusta neuvotellaan ensisijaisesti paikallisesti. Jos paikallista palkkaratkaisua ei synny, on sopimuksessa erikseen sovittu ns. perälautamääräykset. Sopimuksen kokonaiskustannusvaikutus on myöhennyserä huomioiden on 7,0 prosenttia sopimuskaudella. 

– Neuvottelutuloksessa pystyttiin huomioimaan alakohtainen tilanne. Sopimusta voisi myös kuvailla poikkeukselliseksi esimerkiksi palkkaratkaisun osalta, sopimusalavastaava Taru Reinikainen kertoo. 

–  On hienoa, että sopimus saavutettiin loppujen lopuksi osapuolten välillä ilman työnseisauksia. Hyvät neuvottelusuhteet kantoivat vaikeassakin neuvottelutilanteessa, Reinikainen jatkaa.

Pron hallitus on päättänyt kemian alan työnseisauksista valittuihin yrityksiin 10.2–13.2.2023. Kemian alalla alkoi ylityökielto 30.1.2023. Edellä mainitut työtaistelutoimenpiteet on peruttu.

Sopimuksen piirissä on noin 9 000 toimihenkilöä.

Palkantarkistusten toteutustapa ja suuruus, ellei ole paikallista palkkaratkaisua (ns. perälauta). 

Palkantarkistusten toteutustapa ja suuruus, ellei ole paikallista palkkaratkaisua (ns. perälauta)