Hyppää pääsisältöön

Taloushallintoalan uusi työehtosopimus on hyväksytty

Työehtosopimusneuvottelut
KuvaShutterstock
Työehtosopimusneuvottelut
Taloushallintoalan toimihenkilöiden uusi työehtosopimus on hyväksytty. Sopimuksen kokonaiskustannusvaikutus on 7 %. Sopimuskausi on 9.2.2023-30.11.2024.

1.4.2023 lukien palkkoja korotetaan 3,5 % yleiskorotuksella. Maaliskuun palkanmaksun yhteydessä maksetaan 440 euron kertaerä. Vuonna 2024 yleiskorotus on 2 % ja yrityskohtainen erä 0,5 %.

Uuden työehtosopimuksen perhevapaakirjaus kannustaa myös toista vanhempaa pitämään vapaita

Työehtosopimuksen mukaan synnyttävälle vanhemmalle maksetaan edelleen 76 arkipäivältä palkan ja raskaus- sekä vanhempainrahan erotus. Toiselle vanhemmalle maksetaan palkan ja vanhempainrahan erotus 36 ensimmäiseltä arkipäivältä.

– Tasa-arvoinen perhevapaakirjaus on erinomainen ja rohkea avaus myös työnantajilta ja olemme siitä todella iloisia. Tämä toivottavasti kannustaa myös isiä pitämään enemmän perhevapaita, palvelusektorin johtaja Minea Pyykönen iloitsee.

Taloushallintoalalla alkoi liukumasaldojen kerryttämiskielto 25.1. Koska työehtosopimus on hyväksytty, liukumasaldojen kerryttämiskielto päättyy välittömästi ja perjantaina 10.2. alkavaksi ilmoitettu lakko peruuntuu.