Hyppää pääsisältöön

Pro Goes Future

Pro goes future

Pro Goes Future

Ammattiliitto Pron mielenkiintoinen keskustelusarja, jossa puidaan läpi ajattomia kuin myös ajankohtaisia kysymyksiä työelämästä. Katso tai kuuntele koko sarja!


Jakso 11: Työelämässä tunnekin on älyä

Ammattiliitto Pron haastattelusarjassa Pron asiantuntijat haastattelevat oman alansa kiinnostavia vieraita. Tässä jaksossa johtaja Minea Pyykönen keskustelee tietokirjailija Sari Kuuselan kanssa tunne- ja ihmissuhdetaitojen hyödyllisyydestä arjessa ja työelämässä.


Jakso 10: Media-alan haasteet ja alan keskeiset koulutustarpeet

Ammattiliitto Pron haastattelusarjassa Pron asiantuntijat haastattelevat oman alansa kiinnostavia vieraita. Tässä jaksossa johtaja Antti Hakala keskustelee Medialiiton uuden kasvun johtajan Noora Alanteen kanssa media-alan ajankohtaisista ilmiöistä.


Jakso 9: Pro goes future: Miten työ muuttuu Palkansaajien tutkimuslaitos?

Ammattiliitto Pron haastattelusarjassa Pron asiantuntijat haastattelevat oman alansa kiinnostavia vieraita. Tässä jaksossa yhteiskuntasuhteiden asiantuntija Maria Mäkynen haastattelee Palkansaajien tutkimuslaitoksen uutta johtajaa Mika Malirantaa työmarkkinoiden tilanteesta ja talouden kehittymisestä koronan jälkeisessä maailmassa.


Jakso 8:  Huomioiko opiskelu- ja työelämä sateenkaarinuoret?

Ammattiliitto Pron haastattelusarjassa Pron asiantuntijat haastattelevat oman alansa kiinnostavia vieraita. Tässä jaksossa Pro-opiskelijoiden varapuheenjohtaja Sonja Tikkanen Helsingin yliopiston vanhempaa tutkijaa Jukka Lehtosta. Aiheena ovat sateenkaarinuorten haasteet koulu- ja työelämässä.


Jakso 7: Miksi Suomi on hyvä digiasioissa?

Tässä Pro Goes Future -videosarjan jaksossa Ammattiliitto Pron ICT- ja viestintäsektorin johtaja Antti Hakala haastattelee tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliiton FiComin toimitusjohtajaa Elina Ussaa.


Jakso 6: Ekologinen jälleenrakennus

Talouskulttuurin tutkija Paavo Järvensivu BIOS-tutkimusyksiköstä on Pron yhteiskuntavaikuttaja Tiina Rytkyn vieraana. Luonnonvaroja käytetään kestämättömillä tavoilla - minkälaisen urakan kanssa ollaan tekemisissä, kun puhutaan ekologisesta jälleenrakennuksesta?


Jakso 5: Finanssialan haasteet tulevaisuudessa

Tässä jaksossa johtaja Antti Hakala haastattelee Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppia. Aiheena ovat finanssialan haasteet teknologiajättien, brexitin ja kovenevan kilpailun maailmassa.


Jakso 4: Miksi palkansaajien ääni ei kuulu mediassa?

Ammattiliitto Pron haastattelusarjassa Pron asiantuntijat haastattelevat oman alansa kiinnostavia vieraita. Tässä jaksossa viestintäjohtaja Jaana Aaltonen haastattelee toimittaja Unto Hämäläistä. Aiheena median murros ja palkansaajajärjestöjen asema.


Jakso 3: Millainen voimavara monimuotoinen perhe voi olla työelämässä?

Suomalainen perhe on paljon muutakin kuin 1,84 lasta ja kaksi eri sukupuolta olevaa vanhempaa, jotka asuvat rivitalossa ja ulkoiluttavat kultaista noutajaa. Miten se vaikuttaa työhön? Entä miksi yksinasuvien hoivavastuuta ei tunnisteta? Pron tasa-arvoasiantuntija Tanja Lehtorannan haastattelussa Anna Moring Monimuotoiset perheet -verkostosta


Jakso 2: Etätyö työterveyden näkökulmasta

Ammattiliitto Pron Pro Goes Future- haastattelusarjassa Pron asiantuntijat haastattelevat oman alansa kiinnostavia vieraita. Tässä jaksossa johtaja Niko Simola haastattelee Työterveyslaitoksen pääjohtaja Antti Koivula. Aiheena on koronapandemian myötä lisääntynyt etätyö ja sen vaikutukset työterveyteen ja -turvallisuuteen pitkällä aika välillä.
 

Jakso 1: Miten koronasta eteenpäin, taloustieteilijä Sixten Korkman?

Pro goes future -keskustelussa elinkeino- ja talouspoliittisen asiantuntijan Ozan Yanarin aiheena koronaexit, Suomen talouden pitkänaikavälin kehitys ja ay-liikkeen merkitys.