Hyppää pääsisältöön

Ylityökielto

Ylityökielto

Ylityökiellolla kielletään tekemästä kaikkea säännöllisen työajan ylittävää työtä. Tällaista työtä on esimerkiksi liukumien kerryttäminen, varsinainen lisä- ja ylityö, säännöllisen työajan ulkopuolella tapahtuvaan päivystykseen liittyvä lisä- ja ylityö tai matkustaminen säännöllisen työajan ulkopuolella. Vuoronvaihtokiellon aikana toimihenkilöt eivät sovi työnantajan aloitteesta työvuorojen vaihtamisesta.

Ei tarvitse. Ammattiliitto Pro on toimittanut tarvittavat ilmoitukset valtakunnansovittelijalle ja työnantajaliittoon.

Emme hyväksy tällaista toimintaa, ilmoita asiasta heti luottamusmiehellesi, joka on yhteydessä Pron aluetoimistoon. Uhkaukset ovat perusteettomia ja nimilistoja ei saa kerätä. Laillisiin työtaistelutoimenpiteisiin osallistumisesta ei seuraa kenellekään mitään rangaistusta, koska työntekijällä on laillinen oikeus osallistua niihin. 

Ei. Kaikki ylityökiellon piirissä olevan työpaikan asiantuntijat, esimiehet ja toimihenkilöt pidättäytyvät tekemästä ylitöitä, riippumatta siitä ovatko he Pron, jonkun toisen järjestön jäseniä tai järjestäytymättömiä.

Tarkista tilanne ottamalla yhteyttä luottamusmieheesi tai oman alueesi sopimusasiantuntijaan. Löydät luottamusmiehesi yhteystiedot Proplussasta tai puhelimesi Ammattiliitto Pro -sovelluksesta.

Mietitkö vielä, miten edetä?

Jäsenenä käytössäsi ovat kaikki asiantuntijamme.

Ota meihin yhteyttä, autamme mielellämme!

Liity jäseneksemme jo tänään!

Saat kaikki edut ja palvelut käyttöösi.

Jäsenyys sisältää ansiosidonnaisen työttömyysturvan.