Hyppää pääsisältöön

Ensimmäinen lakkopäivä käynnistyi hyvin

Lakkovahdit 1.2. Normetilla
Teknologiateollisuuden kolmipäiväinen lakko erikseen nimetyillä työpaikoilla alkoi tänään 1.2. klo 00.00. Tunnelmat lakkoporteilla ovat olleet rauhalliset ja lakko pitää hyvin.

Ensimmäinen lakkopäivä käynnistyi hyvin

Julkaistu 01.02.2023 klo 14:20
Uutiset
Teknologiateollisuuden kolmipäiväinen lakko erikseen nimetyillä työpaikoilla alkoi tänään 1.2. klo 00.00. Tunnelmat lakkoporteilla ovat olleet rauhalliset ja lakko pitää hyvin.

Lakon piirissä olevat työpaikat on listattu täällä.

Myös työntekijät ja ylemmät toimihenkilöt ovat samaan aikaan lakossa. Vaikeaa työmarkkinatilannetta ja lakkoja sovitellaan loppuviikosta valtakunnansovittelijan toimistolla. Erimielisyys koskee palkankorotuksia ja ennen kaikkea kaikille maksettavien yleiskorotusten tasoa.

ABB Vaasan luottamusmies Otto Enholm kertoo, että lakkoporteilla on ollut rauhallista.

– Työpaikalle pyrkijöitä ei ole näkynyt porteillamme. Helsingistä kuulin samaa viestiä.

Taistelumieli on korkealla myös Torniossa. Rivit pitävät.

– Yhteistoiminta toimii hyvin. Valitettavasti koskaan ei tunnu olevan oikea aika korottaa palkkoja, mutta me olemme valmiit taistelemaan kaikille maksettavan reilun yleiskorotuksen puolesta, Outokumpu Tornion luottamusmies Arto Nitovuori kertoo.

Ovako Imatran luottamusmies Satu Oravuo vahvistaa lakon pitävän Imatralla.

– Meillä ymmärretään joukkovoiman merkitys ja se, että jokaisen osallistumisella on merkitys lakon onnistumisessa. Palkka-asia motivoi jäsenistöä lakkoon ja se, että korotukset koskevat kaikkia.

Oravuo kertoo, että yhteistyö muiden henkilöstöryhmien kanssa on toiminut loistavasti.

Työtaistelut

Pron ilmoittama 2. lakko koskee 8.2.2023 kello 00.00 ja 10.2.2023 kello 24.00 välillä alkavia työvuoroja. Lakon piirissä olevat työpaikat on listattu täällä.

Pron ilmoittama 3. lakko koskee 11.2.2023 kello 00.00 ja 17.2.2023 kello 24.00 välillä alkavia työvuoroja. Lakon piirissä olevat työpaikat on listattu täällä.

Lisäksi ylityökielto on voimassa toistaiseksi ja se koskee koko alaa.

Kuvassa lakkovahdit Normetilla. Myös työntekijät ja ylemmät toimihenkilöt ovat samaan aikaan lakossa.

Jaamme lakkokuvia Pron sosiaalisessa mediassa @proliitto.  Aihetunnisteemme on #Prolakossa