Hyppää pääsisältöön

Hyvää työtä, DNA! Ammattiliitto Pro palkitsi DNA:n perheystävälliset toimet tasa-arvopalkinnolla

DNA:n luottamusmies Katja Komeza, pääluottamusmies Mika Oja ja henkilöstöjohtaja Marko Rissanen vastaanottivat tasa-arvopalkinnon Pron toimistolla Helsingin Kalasatamassa.
- Palkinnolla haluamme nostaa esille hyvää yhteistoimintaa ja hyviä esimerkkejä työpaikoilta. Tänä vuonna palkitsemme DNA:n ansiokkaasta tasa-arvoteosta, joka edistää perheen ja työn yhteensovittamista, toteaa puheenjohtaja Jorma Malinen Prosta.

Hyvää työtä, DNA! Ammattiliitto Pro palkitsi DNA:n perheystävälliset toimet tasa-arvopalkinnolla

Julkaistu 02.11.2020 klo 11:00
Uutiset
- Palkinnolla haluamme nostaa esille hyvää yhteistoimintaa ja hyviä esimerkkejä työpaikoilta. Tänä vuonna palkitsemme DNA:n ansiokkaasta tasa-arvoteosta, joka edistää perheen ja työn yhteensovittamista, toteaa puheenjohtaja Jorma Malinen Prosta.

Kuvassa DNA:n luottamusmies Katja Komeza, pääluottamusmies Mika Oja ja henkilöstöjohtaja Marko Rissanen.

Pro Uutiset / Pron tiedote 2.11.2020

Pron tasa-arvopalkinnon 2020 luovutettiin tänään DNA Oyj:lle, joka kehittää jatkuvasti perheystävällisiä toimintatapoja ja huomioi erilaiset työtehtävät. 
– Työelämän tasa-arvon edistäminen on tärkeä osa Pron toimintaa ja vaikuttamista, toteaa puheenjohtaja Jorma Malinen Ammattiliitto Prosta.

Malinen arvostaa sitä, että perheystävälliset toimintatavat ovat sekä henkilökunnan että vuokratyöntekijöiden käytössä ja että ne vastaavat erilaisten perheiden tarpeisiin.

Joustoja eri-ikäisten perheisiin

n henkilöstöjohtaja  Marko Rissanen vastaanotti Pron tasa-arvopalkinnon.

Perheen ja työn yhteensovittamista kehitetään jatkuvasti DNA Oyj:llä henkilöstön ja henkilöstöhallinon vuoropuhelussa. Mutkaton etätyö, työvuorojärjestelyt, isovanhempien vapaaviikko ja perheenjäsenistä huolehtimisen palvelut helpottavat arjen ja työn sujumista.

– Perhe on meille jokaiselle tärkeä ja perhe voi olla monenlainen. Joustoa tarvitaan kaikissa perheissä, ei vain lapsiperheen arjessa, kertoo DNA:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen.

DNA:lla on käytössä yhden viikon vapaa kaikille DNA:laisille, joista tulee isovanhempia.
– Ehdotus tuli henkilöstöltä ja nyt neljänä ensimmäisenä vuonna on jo pidetty 80 vapaata, Rissanen kertoo.

Palaute on ollut positiivista. – Eräänkin isovanhemman lapsi asui Keski-Euroopasta, joten viikon vapaalla ehti tutustumaan uuteen lapsenlapseen, henkilöstöjohtaja kertoo.

Monien työssäkävijöiden perheenjäsenet asuvat eri kaupungeissa, eikä heitä pääse tapaamaan ja auttamaan niin usein kuin haluaisi.  DNA ehti käynnistää pilottihankkeen ikääntyvistä perheenjäsenistä huolehtimiseksi vuoden 2020 alussa.
–  Idea oli, että DNA:laiset voivat ilahduttaa ikääntyviä omaisia kiireettömällä ja luotettavalla seuralla, mutta pandemian takia lähikohtaamiset muuttuivat kauppakassipalveluksi.

Etätyö laajeni asiakaspalveluun

n pääluottamusmies Mika Oja vastaanotti Pron tasa-arvopalkinnon.

Perheen ja työn yhteensovittaminen alkoi työaikajoustoista kymmenisen vuotta sitten, kertoo vuodesta 2008 DNA:n pääluottamusmiehenä toiminut Mika Oja.

Mutkattomassa työssä voi työskennellä vaikka kesämökiltä käsin, eikä tarvitse sopia erikseen esimiehen kanssa. Rajatumpi etätyömalli tarkoittaa, että etätyötä voi tehdä yhdestä useampaan päivän viikossa, kun siitä sovitaan. Näiden mallien piirissä on 98 prosenttia työstä.

– Etätyö tuli mahdolliseksi myös DNA:n asiakaspalvelussa vuonna 2017 ja call centereissä reilu vuosi sitten. Se oli iso helpotus asiakaspalvelutyöntekijöille. Siellä on otettu työvuorosuunnittelussa käyttöön myös sydäntoive eli kolmen viikon vuorolistaan voi esittää ainakin yhden työaikatoiveen, joka toteutuu varmasti, Mika Oja kertoo.

Perheystävälliset käytännöt auttavat jaksamaan 

– Vuoropuhelua ideoista työn ja perheen ystävällisyyden lisäämiseksi ja työtavoista käydään jatkuvasti, nyt kun se on saatu käyntiin. Kun työssä viihdytään, sillä on positiivisia vaikutuksia myös jaksamiseen, eli perheystävällisten toimien avulla tulee huomioitua montaa asiaa, pääluotto pohtii.

DNA:n henkilöstöjohtaja Rissanen ei usko sirkustemppuihin työhyvinvoinnissa.

–Hyvä työpaikka muodostuu tavallisista asioista, toimivasta työympäristö ja siitä, että saa päättää omista työajoista, henkilöstöjohtaja Rissanen toteaa.

Perheystävälliset käytännöt ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, että DNA:lla sairauspoissaoloja on vähän ja henkilöstön vaihtuvuus vuonna 2019 oli vain 1,7 prosenttia.

Palkinto on tunnustus työelämän tasa-arvotyöstä

n työsuojeluvaltuutettu Katja Komeza vastaanotti Pron tasa-arvopalkinnon.

DNA:n luottamusmies Katja Komeza oli vastaanottamassa Ammattiliitto Pron vuotuista tasa-arvopalkintoa, joka myönnetään ensisijaisesti prolaiselle työpaikalle, jäsenelle tai luottamushenkilölle. Pron jäsenet ja henkilökunta ovat voineet ehdottaa tasa-arvopalkintoa työpaikoille, jäsenille tai tasa-arvotyössä ansioituneille taholle. Palkinnon saajan valitsee Ammattiliitto Pron hallitus.

Palkinnon valintakriteereissä otetaan huomioon työelämän tasa-arvoa edistävät teot sukupuolten välisessä tasa-arvossa. Valinta julkistetaan keskusjärjestö STTK:n Naisten palkkapäivän aikaan.

n tasa-arvopalkitut, taustalla Pron johtaja Minea Pyykönen ja puheenjohtaja Jorma Malinen.