Minkälaiset ovat indonesialaiset työeväät?
Minkälaiset ovat indonesialaiset työeväät?
ProTV
ProTV:n Työeväät-sarjassa tutustutaan indonesialaiseen keittiöön. Metalliliiton varapuheenjohtaja Nani esittelee lempiaamupalansa eli kanakeiton.
– Pidän kanakeitosta, koska sen koostumus ja maku sopivat aamupalaksi.
Näillä ohjeilla syntyy indonesialainen nuudeli-kanakeitto eli soto ayam. Videolla Nani kertoo myös, miksi lähti mukaan liiton toimintaan.
Kanakeiton raaka-aineet
Litra vettä
Puolikas kana
Maustetahna
Sitruunaruoho 1 kpl
Laakerinlehti pari kappaletta
Sitruunanlehti pari kappaletta
Suolaa
Ruskeaa sokeria
Maustetahnan raaka-aineet
Salottisipuli 10 kpl
Valkosipulia maun mukaan
Inkivääriä palanen
Kurkumaa palanen
Galangal-juurta palanen
Hasselpähkinöitä 4 kpl
Jauhettu korianteri ½ teelusikallinen
Kuminan siemen ¼ teelusikallinen
Lisukkeet
Riisinuudeli
Pavun ituja
Paistettuja perunahiutaleita
Paistettuja valkosipulihiutaleita
Ruohosipuli
Sellerinlehti
Tomaatti
Valmistusohje
1. Pilko salottisipuli, valkosipuli, inkivääri, kurkuma ja galangal-juuri. Hienonna ne sekä hasselpähkinä, kuminan siemenet ja jauhettu korianteri survimella morttelissa kunnes muodostuu karkea tahna. Kuumenna öljy kattilassa ja kypsennä tahna sekoittaen viitisen minuuttia. Lisää tarvittaessa vähän vettä ja keitä kokoon.
2. Kiehauta litra vettä kattilassa ja lisää maustetahna ja kana. Sekoita ja lisää sitruunaruoho ja laakerin- ja sitruunanlehdet sekä maun mukaan suolaa ja ruskeaa sokeria. Anna kiehua puolisen tuntia kunnes kana on kypsää.
3. Keitä riisinuudeli ja anna jäähtyä.
4. Laita kulhon pohjalle riisinuudelia ja ituja sekä kanaa ja kanalientä. Ripottele päälle paistettuja peruna- ja valkosipulihiutaleita, pilkottua ruohosipulia ja sellerinlehteä sekä tomaattisiivuja.