Hyppää pääsisältöön

Pro goes Sodankylä

Ammattiliitto Pro osallistuu Sodankylän elokuvajuhlille 12.–16. kesäkuuta. Mitä festareilta on odotettavissa?

Pro goes Sodankylä

Julkaistu 03.06.2019 klo 13:45
ProTV
Ammattiliitto Pro osallistuu Sodankylän elokuvajuhlille 12.–16. kesäkuuta. Mitä festareilta on odotettavissa?

ProTV

Ammattiliitto Pro on Sodankylän elokuvien yhteistyökumppani kesäkuussa. ProTV:n videolla Ammattiliitto Pron johtaja Heikki Tuominen kertoo, että jäsenkorttia Pron teltalla näyttämällä jäsen saa ilmaislippuja osaan elokuvista. Festarikävijät ovat tervetulleita teltalle keskustelemaan työelämäteemoista Pron asiantuntijoiden ja aktiivien kanssa ja voivat samalla ottaa itsestään muistoksi polaroid-kuvan.

Pro järjestää keskiviikkona 12. kesäkuuta kello 12.30–13.15 ja perjantaina 14. kesäkuuta kello 15–15.45 työelämäinfoja festivaalien talkoolaisille ja kävijöille. Tilaisuuksissa on tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa. Osallistujien kesken arvotaan Levi Span lahjakortti sekä jaetaan Viking Linen etukortteja.

Perjantaina Pron keskustelutilaisuudessa puhutaan oikeudenmukaisuudesta kello 13–14. Keskustelijoina paneelissa ovat Pron puheenjohtaja Jorma Malinen, elokuvaohjaaja Miia Tervo, elokuvaohjaaja Anssi Mänttäri ja näyttelijä Elina Knihtilä. Paneelin vetää toimittaja Iida Simes.

Lappilainen elokuvaohjaaja ja Pron keskustelutilaisuuden panelisti Miia Tervo on käynyt elokuvajuhlilla pienestä saakka ja hänen elokuvansa Aurora esitetään osana festivaaliohjelmistoa. ProTV:n videolla Tervo kertoo vinkit festivaaleille.

Sodankylän elokuvajuhlien toiminnanjohtaja Ari Lehtola kertoo, millaisia teemoja ja tunnelmia on odotettavissa.

Tapahtumassa esitetään Pro-sarjan nimikkoelokuvat Juha Lehtolan Ihmisen osa, Fernando Meirellesin Maids ja Markku Pölösen Oma maa.

Lue lisää Sodankylän elokuvajuhlista ja tutustu elokuviin.

Pro toista kertaa mukana Sodankylässä

Ammattiliitto Pro oli mukana Sodankylässä myös viime vuonna. Pron teltalla keskusteltiin työelämästä ja palkka-avoimuudesta sekä pyöritettiin onnenpyörää.

– Todella hyvä ja lämmin tunnelma ollut täällä. Huomaa, että ihmiset ovat täällä aidosti samanhenkistä porukkaa meidän kanssamme, kiitteli Pron järjestöasiantuntija Juha Kähärä.

Lue lisää, millainen tunnelma festivaaleilla oli viime vuonna.