Hyppää pääsisältöön

Pron Liisa Halme Vuori valittiin Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomaisen tärkeisiin kokoonpanoihin

EU-lippu liehuu
EU-lippu liehuu
Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomainen (EIOPA) julkisti IRSG:n ja OPSG:n kokoonpanot seuraavalle kaudelle heinäkuun alussa. Kokoonpanoissa jatkaa Pron Liisa Halme Vuori.

Pron finanssisektorin yhteyspäällikkö Liisa Halme Vuori on tyytyväinen, työ työntekijöiden etujen puolesta näköalapaikalla EIOPA:n kokoonpanoissa jatkuu.

- Sain tiedon jo viime viikon alussa, ja olihan se upea uutinen. Olen viimeiset kuusi vuotta tehnyt työtä asiantuntijaryhmässä yksin koko Euroopan työntekijäpuolen edustajana. Ilmeisesti viestini siitä, että ryhmään tarvitaan toinen työntekijöiden edustaja on tehonnut, sillä nyt meitä on kaksi.

EIOPA on riippumaton elin, joka antaa lausuntoja Euroopan komissiolle, Euroopan parlamentille ja Euroopan unionin neuvostolle. Asiantuntijaryhmä sai nyt ensimmäistä kertaa toisen työntekijäpuolen edustajan, kun Hanna Wallinder Ruotsista valittiin IRSG:n ja OPSG:n kokoonpanoihin. IRSG on vahinko- ja jälleenvakuutuksen asiantuntijaryhmä ja OPSG eläkevakuuttamisen asiantuntijaryhmä.

Liisa Halme Vuori kertoo, että työ asiantuntijaryhmässä on ollut vaativaa, mutta aina mielekästä.

- Saamme mahdollisuuden vaikuttaa lausumisilla direktiiveihin ja säännöksiin, kuten DORA, IDD, Solvency II, muutamia mainitakseni. Hienoin juttu oli myös olla mukana AI Ethics -työryhmässä, joka raportoi suoraan EIOPAn Boardille.

Halme Vuori on toiminut IRSG:ssä asiantuntijana ja sidosryhmävaliokunnan jäsenenä jo kuusi vuotta. Vuosina 2019–2021 hän toimi myös konsultoivana eksperttinä AI/Digital Ethics -työryhmässä.

Halme Vuoren mukaan on tärkeää tuoda työntekijöiden näkemyksiä valmisteluihin ja konsultaatioihin (kuten IDD, Dora, AI, Right to be forgotten) ja tehdä yhteistyötä kansallisten finanssivalvojien ja alan kansainvälisten toimijoiden kanssa.

EIOPA muun muassa auttaa yksilöimään, arvioimaan, pienentämään ja hallitsemaan vakuutus- ja lisäeläkealan rahoitusvakauteen kohdistuvia riskejä ja uhkia. Alan edustajat voivat ilmaista näkemyksensä EIOPA:n työryhmissä ja osallisryhmissä.

Kyseessä on Halme Vuoren mukaan tärkeä verkostoitumispaikka. Asiantuntijapaikat IRSG:n ja OPSG:n kokoonpanoihin ovat henkilökohtaisia, ja valinnat tehdään henkilöiden oman erityisosaamisen ja kokemuksen perusteella.