Hyppää pääsisältöön

Rinne: Finnairin pidättäydyttävä tekniikkaa koskevista ratkaisuista

- Yhtiön uuden hallituksen on järkevää aloittaa tekniikan tulevaisuuden hahmottaminen avoimella yhteistyöllä henkilöstön kanssa, puheenjohtaja Rinne sanoo.

Rinne: Finnairin pidättäydyttävä tekniikkaa koskevista ratkaisuista

Julkaistu 16.06.2014 klo 15:40
Uutiset
- Yhtiön uuden hallituksen on järkevää aloittaa tekniikan tulevaisuuden hahmottaminen avoimella yhteistyöllä henkilöstön kanssa, puheenjohtaja Rinne sanoo.

 

 

Mielenilmaus 24. maaliskuuta 2011

Ammattiliitto Pro ja Ilmailualan unioni IAU järjestivät 24. maaliskuuta 2011 mielenilmauksen Finnairin omistaja- ja henkilöstöpolitiikkaa vastaan.

Kuva: Aila Juola

Pro Uutiset/ lähde: Pron lehdistötiedote 16.3. 2012

Finnairilla ei ole ministeri Hautalan päätösten jälkeen toimintakykyistä hallitusta ennen maaliskuun lopun yhtiökokousta.

Uutta hallitusta odotellessa yhtiön on pidättäydyttävä tekniikan tulevaisuuteen liittyvästä päätöksenteosta.

- Yhtiön uuden hallituksen on järkevää keskeyttää nykyinen selvitystyö ja aloittaa tekniikan tulevaisuuden hahmottaminen avoimella yhteistyöllä henkilöstön kanssa, toteaa puheenjohtaja Antti Rinne Ammattiliitto Prosta.

Finnairin tekniikasta on viimeisen vuosikymmenen aikana vähennetty toistatuhatta työpaikkaa. Viimeiset puoli vuotta on selvitetty laitekorjaamon ja moottorikorjaamon tulevaisuutta. Selvitystyön – tai kilpailutuksen – perusteita, lähtökohtia tai sen pohjana olevia tosiasioita ja oletuksia ei ole kerrottu henkilöstölle. Selvitystyö on toteutettu salassa ja sen lopputuloksen julkistamista on toistuvasti siirretty.

- Viime aikaiset tapahtumat ovat rapauttaneet tekniikan henkilökunnan luottamusta siihen, että selvitystyö on tehty objektiivisesti, Finnairin omistajien ja henkilökunnan edut huomioon ottaen. Henkilöstön epäily on, että koko selvitystyön lähtökohtana on tahto todistella, että tekniikkaa Finnairin omana toimintana ei voida jatkaa. Salaamisella, tietojen pimittämisellä ja oma henkilöstö selvitystyöstä – tekniikan ylin johto mukaan lukien - ulkoistamalla on varmistettu haluttu lopputulos, Rinne

Finnairin palveluksessa on Ammattiliitto Pron jäseniä noin 1 000, joista tekniikassa noin 600. Henkilöstö on osallistunut tilanteen korjaamiseen hakemalla säästöjä, muuttamalla toimintatapoja ja lisäämällä tehokkuutta.

Lisää aiheesta  aiheesta:

Pron uutinen 16.3.2012: Lentovirkailijat ovat säästäneet kovimmalla tavalla
Pron uutinen 24.3.2011 Pro ja IAU: Valtion on tuotava Finnaisiin kansallista näkökulmaa.