Hyppää pääsisältöön

Sydämeltään pedagogi – Sopimusalavastaava siirtyi koulutuspäälliköksi

Koulutuspäällikkö Sari Lassila viihtyy luonnossa vapaa-ajallaan.
Vakuutusalan edunvalvonta vaihtui koulutusasioihin. Sari Lassila aloitti Pron koulutuspäällikkönä elokuussa.

Sydämeltään pedagogi – Sopimusalavastaava siirtyi koulutuspäälliköksi

Julkaistu 19.09.2023 klo 08:30
Uutiset
Kuvaaja Ari Lassila
Vakuutusalan edunvalvonta vaihtui koulutusasioihin. Sari Lassila aloitti Pron koulutuspäällikkönä elokuussa.

Sari Lassila vaihtoi sopimusalavastaavan tehtävät koulutuspäällikön töihin tänä syksynä. Vaikka hän viihtyi mainiosti vakuutusalan edunvalvonnan parissa, sydän veti hänet takaisin koulutuksen maailmaan.

– Koulutusasiat ovat ominta aluettani. Olen sydämeltäni pedagogi, opettajakoulutuksen saanut Sari Lassila hymyilee.

Hyvän pohjan uuteen työhön antaa hänen aiempi kokemuksensa koulutuspäällikkönä Vakuutusväen Liitossa.

”Voisin kehua koulutustiimiä koko päivän”

Prossa Sari Lassila vastaa koulutuskokonaisuudesta sekä tekee yhteistyötä muun muassa TJS Opintokeskuksen ja Aktiivi-Instituutin kanssa. Lisäksi hän johtaa viisihenkistä koulutustiimiä, jota hän voisi omien sanojensa mukaan kehua vaikka koko päivän. 

– Meillä on mahtava tekemisen meininki ja auttamisen halu.  Haluamme uudistaa ja uudistua.

Tiiminsä lisäksi Lassila puhuu lämpimästi edeltäjästään Tiina Kiurusta, joka siirtyi syksyllä eläkkeelle.

– Tiina Kiuru loi toimivat käytännöt ja hyvän hengen koulutuksen tiimiin. Hän kannusti aina uudistamaan ja sitä haluan jatkaa.

Jokaiselle prolaiselle jotakin 

Lassila syttyy, kun hän pääsee puhumaan Pron koulutuksista. Yksikään luottamusmies tai työsuojeluvaltuutettu ei joudu tehtäväänsä kylmiltään, sillä tarjolla on kattava koulutusputki perusasioista syventäviin koulutuksiin.  Lisäksi yhdistysten toimijoille on runsaasti koulutuksia. Tarjolla on apua esimerkiksi Teams-kokouksiin, taloudenhoitoon ja arkistointiin sekä vaikuttavaan viestintään ja jäsenlähtöiseen toimintaan.

Hän on ilahtunut siitä, miten hyvin jäsenkoulutukset saavat ihmiset liikkeelle, esimerkiksi tekoälyaiheiseen webinaariin ilmoittautui yli 600 henkilöä. Kestosuosikki, aivoja ja hyvinvointia käsittelevä koulutus, täyttyi käden käänteessä. 

– Omaa koulutusta on myös esimiehille ja tiiminvetäjille. Tänä syksynä omaa osaamistaan voi laajentaa esimerkiksi työyhteisön mielenterveyden johtamisessa, Sari Lassila vinkkaa.

Opiskelijoitakaan ei ole unohdettu. Pro tarjoaa opiskelijoille Työelämän ajokorttia yhteistyössä ammattikorkeakoulujen kanssa. Sen myötä opiskelijat tutustuvat esimerkiksi työelämän pelisääntöihin ja oppivat, miten työehtosopimukset ja työlainsäädäntö poikkeavat toisistaan.

Aina oppii  uutta

Osaamisen kehittämistä ei voi liikaa korostaa nopeatempoisessa työelämässä. Pron koulutusten lisäksi jäsenet voivat syventää osaamistaan avoimen yliopiston opinnoilla Helsingin aikuisopistossa. Pro tukee näitä opintoja.

Tuore koulutuspäällikkö on myös itse innokas oppimaan. Oman työnsä ohella hän on kouluttautunut esimerkiksi työnohjaajaksi.

– Haaveilen nytkin uusista opinnoista, vaikka uudessa työssä on paljon uutta opeteltavaa, hän hymyilee.

Ulkoilmaa ja penkkiurheilua

Sari Lassila korostaa myös hyvinvoinnin merkitystä. Työn ja vapaa-ajan pitää olla tasapainossa, jotta työstä palautuu riittävästi ja jaksaa oppia uutta. Vapaa-ajallaan hän viihtyy luonnossa koiransa ja puolisonsa kanssa. Lassila on myös innokas penkkiurheilija, erityisesti yleisurheilu ja koripallo saavat hänet syttymään.

Viisi vinkkiä osaamisen kehittämiseen

  • Tunnista vahvuutesi. Hyödynnä omat vahvuutesi ja kehitä niitä työssäsi. Into tekee oppimisesta helpompaa ja nautinnollisempaa.
  • Ole avoin uusille tehtäville. Älä pelkää vaihtaa tehtäviä. Uusi työ opettaa aina jotain uutta.
  • Ruoki uteliaisuuttasi. Ole kiinnostunut uusista asioista ja kokeile niitä rohkeasti. Ei haittaa, jos homma ei heti toimi.
  • Ota vastuu oppimisestasi. Ennakoi tulevia tarpeita. Etsi mahdollisuuksia oppia ja kehittyä.
  • Pidä huolta hyvinvoinnistasi. Pidä työ ja vapaa-aika tasapainossa. Kun voit hyvin, jaksat oppia uutta.