Hyppää pääsisältöön

Uusia työehtosopimuksia kulutustavara-aloille

neuvottelutulos syntyi
neuvottelutulos syntyi
Kulutustavara-aloille on hyväksytty neljä uutta työehtosopimusta: Fiskars Finland Oy Ab:n toimihenkilöitä koskeva työehtosopimus, lasikeraamisen teollisuuden toimihenkilösopimus, kumiteollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimus, kenkä- ja nahkateollisuuden ja kultaseppäteollisuuden sekä harja- ja sivellinalan toimihenkilösopimus.

Edellä mainittujen toimihenkilösopimusten neuvottelutulokset on tänään 16.2. hyväksytty liittojen hallinnossa. Sopimuskausi on kaksivuotinen ajalle 9.2.2023-31.12.2024.

Palkkaratkaisusta neuvotellaan ensisijaisesti paikallisesti. Jos paikallista palkkaratkaisua ei synny, on sopimuksissa erikseen sovittu ns. perälautamääräykset. Sopimuksen kokonaiskustannusvaikutus myöhennyserä huomioiden on 7,0 prosenttia sopimuskaudella.

– Neuvottelutuloksessa huomioitiin kunkin työehtosopimusalan alakohtainen tilanne, ja palkkaratkaisu noudattelee Kemianalalla syntyneitä ratkaisuja, Pron sopimusalavastaava Piia Säkkinen toteaa.

Sopimusten piirissä on noin 1 700 toimihenkilöä.

Havainnekuva: X= 400 € Lasikeraamisessa teollisuudessa, Kumiteollisuudessa, ja Kenkä- ja nahkateollisuuden ja kultaseppäteollisuuden sekä harja ja sivellinalan toimihenkilösopimuksissa X= 350 € Fiskars Finland Oy Ab:n toimihenkilöitä koskevassa sopimuksessa.

Palkankorotukset kulutustavara-alat 2