Hyppää pääsisältöön

Pro on isännöitsijöiden oma liitto

Pro on isännöitsijöiden oma liitto

.
isännöitsijät

Ammattiliitto Pro on isännöitsijän tehtävissä toimivan kiinteistöalan ammattilaisen oma liitto. Jäsenenä voit vaikuttaa siihen, millaisilla ehdoilla isännöitsijän työtä tehdään tulevaisuudessa. Tunnemme isännöintialan työelämän kommervenkit ja erityispiirteet. 

 

Me huolehdimme sinusta.

Isännöitsijäfoorumi kerää yhteen Pron eri yhdistyksiin kuuluvat isännöitsijät
Tule mukaan!

Isännöitsijäfoorumin tavoitteena on keskittyä nimenomaan isännöitsijän työnhyvinvointiin ja työmarkkina-asemaan sekä niiden parantamiseen. Foorumin jäsenenä vaikutat siihen, mihin suuntaan isännöitsijöiden edunvalvontaa kehitetään, minkälaista koulutusta prolaisille isännöitsijöille järjestetään ja miten isännöitsijäjäsenien palveluja parannetaan.

Foorumityöhön ovat tervetulleita kaikki prolaiset isännöitsijöinä toimivat jäsenet, jotka haluavat jakaa osaamistaan ja ajatuksiaan yhteisen hyvän lisäämiseksi.

Pääset mukaan isännöitsijäfoorumiin ottamalla yhteyttä sopimusalavastaava Olli Leskiseen.

.

Isännöitsijöiden työehtosopimus

Työehtosopimuksissa sovitaan yrityksen tai alan yleisistä työehdoista. Isännöintitoimistoissa sovelletaan Pron neuvottelemaa kiinteistöalan toimihenkilöiden työehtosopimusta muihin työntekijöihin, mutta isännöitsijät on vuonna 2004 tehdyllä viranomaispäätöksellä rajattu sopimuksen ulkopuolelle. Vuosituhannen vaihteessa toimintaympäristö ja yritykset olivatkin erilaiset kuin nyt.

Isännöitsijöiden työaika

Työaikalain uudistaminen 1.1.2020 selkeytti myös isännöitsijöiden työaika-asioita. Isännöitsijän työ kuuluu työaikalain piiriin eikä tästä asiasta voida sopia toisin.

Työaikalain mukaan säännöllinen työaika on 8 tuntia päivässä ja 40 tuntia viikossa. Usein isännöitsijät kuitenkin sopivat työsopimuksessaan 7,5 tunnin työpäivästä. HUOM! Asiasta pitää sopia erikseen, koska työehtosopimusta ei ole.

Työsuojelu ja hyvinvointi työssä

Työsuojelutyön tavoitteena on taata turvalliset, terveelliset, viihtyisät ja kehittävät työolot sekä tukea henkilöstön työkykyä. On tärkeää, että työympäristö on fyysisesti ja psykososiaalisesti kunnossa. Työympäristön tilaa tulee jatkuvasti tarkkailla. Muutosten vaikutukset ennakoidaan ja epäkohdat korjataan.

.

isännöitsijät
Pron asiantuntijat ovat tukenasi

Tarvittaessa saat apua liiton asiantuntijoilta. Olemme kiinteistöalan työelämän erityisosaajia.