Hyppää pääsisältöön

10 syytä miksi joululoma on parempi kuin kesäloma

miksi joululoma on parempi kuin kesäloma
Joulu on tulossa ja lomaa odotellaan. Ja päinvastoin kuin moni ajattelee, joululomahan hakkaa kesäloman mennen ja tullen. ProStoori kertoo syyt, miksi näin on.

10 syytä miksi joululoma on parempi kuin kesäloma

Julkaistu 13.12.2017 klo 09:00
ProStoori
Kirjoittanut
Maija Kajanto
Joulu on tulossa ja lomaa odotellaan. Ja päinvastoin kuin moni ajattelee, joululomahan hakkaa kesäloman mennen ja tullen. ProStoori kertoo syyt, miksi näin on.

 

1. Keleillä ei ole niin väliä

Jos koko kesälomaan ei osu yhtäkään lämmintä päivää, onhan se nyt aika ankeaa. Joulukuun kohdalla ei taas kelin suhteen ole kovin paljoa odotuksia. Jos saadaan valkoinen joulu, se toki ilahduttaa, mutta mustan pimeydenkin kanssa pystyy nauttimaan joulun perusjutuista: syömisestä, yhdessäolosta, kynttilöistä.

 

2. Työt kyllä odottavat

Kun kesäloma lähestyy, koko maailma pitäisi tehdä valmiiksi, koska edessä on se vuoden odotetuin pitkä lomapätkä. Jouluun taas voi suunnata aika rauhallisin mielin: maailma pysyy pystyssä pyhien ajan ja pyhien jälkeen on tiedossa rauhallisia työpäiviä, kun muut vielä keräilevät itseään työmoodiin.

 

3. Lomamenu on valmiiksi suunniteltu

Ei stressiä grillaamisesta, ei mietintöjä bikinikunnosta. Jos ei jaksa tänä jouluna intoilla uusista perinteistä, vanhoillakin pääsee aika pitkälle. Voi rauhassa vapauttaa energiansa nauttimiseen ja tehdä kaiken niin kuin aina ennenkin.

 

4. Ohjelma on yleensä valmiiksi suunniteltu jo etukäteen

Vaikka ei joulutraditioita rakastaisikaan, joulun pyhät yleensä kulkevat omalla painollaan. Ei päätöksentekoa siitä, miten juuri nyt näistä lomapäivistä saisi parhaat mahdolliset tehot irti.

 

5. Televisiosta tulee paljon parempia ohjelmia

Kesäinen telkkarinkatselu on tuskaisaa uusintarallia. Jouluna sen sijaan jokainen kanava pukkaa ulos leffatarjontaa niin, että digiboksin tallennustila paukkuu. Nollaaminen ei jää ainakaan tv-tarjonnasta kiinni.

 

Ei stressiä grillaamisesta, ei mietintöjä bikinikunnosta. Jos ei jaksa tänä jouluna intoilla uusista perinteistä, vanhoillakin pääsee aika pitkälle. 

 

6. Voit rauhassa tunnustaa vihaavasi joulua

Jos joulu ei ole sinun juttusi, se on ihan ok. Ei se ole monen muunkaan juttu. Kesänvihaajaksi tunnustautuminen aiheuttaa paljon enemmän huolestuneita silmäyksiä.

 

7. Sinun ei oleteta lataavan akkuja koko vuodeksi vain joulun avulla

Joulu on lyhyt loma ja väliloma. Jos akkuja saa ladattua, se on kiva bonus, mutta paineet ovat paljon pienemmät kuin kesälomalla. Mikä taas voi tarkoittaa, että jouluna itse asiassa latautuu paremmin.

 

8. Joulun jälkeen on juhlia odotettavana

Kun joulu on taputeltu, edessä on uusi vuosi ja tammikuussa vielä loppiainenkin saattaa tarjota ylimääräistä katkoa. Kesälomalta töihin palatessa voi odottaa korkeintaan, noh, joulua.

 

9. Jos satut sairastumaan lomalla, se on vähemmän maailmanloppu

Sairastaminen ei ole koskaan kivaa, mutta keskellä talvea kuuman hunajateen hörppiminen sohvannurkassa tv-maratonin ääressä on huomattavasti vähemmän ahdistavaa kuin valoisien kesäpäivien käyttäminen samaan puuhaan.

 

10. Kesälomaan on joulusta enää puoli vuotta aikaa

Kesälomalta suunnataan kohti syksyä ja pimeyttä. Joulusta suunnistetaan kohti valoisaa kevättä. Aika paljon parempi suunta.