Hyppää pääsisältöön

5 asiaa, joita kaikki suunnittelevat tekevänsä lomalla, mutta kukaan ei koskaan tee

Päätitkö kesän aikana tehdä yhden tai useamman seuraavista asioista? Jos kyllä, et ole ainut. Kesälomaan kuuluu melkein yhtä paljon katteettomia lupauksia kuin tammikuuhun.

5 asiaa, joita kaikki suunnittelevat tekevänsä lomalla, mutta kukaan ei koskaan tee

Julkaistu 21.07.2023 klo 08:00
ProStoori
Kirjoittanut
Maija Kajanto
Päätitkö kesän aikana tehdä yhden tai useamman seuraavista asioista? Jos kyllä, et ole ainut. Kesälomaan kuuluu melkein yhtä paljon katteettomia lupauksia kuin tammikuuhun.

Grillaan enemmän kasviksia

Kummallista kyllä, hurmos kestää vain ruokakauppaan saakka. Apua, nuo yrtit maksavat paljon, tarvitaanko niitä oikeasti noin hirveä määrä? Täältä ei löydy sitä oikeanlaista tuorejuustoa ja mitenhän sitä vieraatkin tykkäävät, jos grillaamiset menevät pieleen? Lopulta grillissä tirisevät ne perinteiset makkarat ja vartaat ja ehkä niistä syntyykin juuri se oikea kesäfiilis.

Lähden Lappiin katsomaan yötöntä yötä

Kyllähän se nyt pitää edes kerran elämässä nähdä! Tänä vuonna ihan varmasti lähden! Paitsi että alkukesästähän ei kannata mennä, silloin pohjoisessa on vielä liian kylmä. Ja heinäkuussa siellä on sääskiä. Ja elokuussahan sitten taas työtkin alkavat, ei sitä jaksa silloin ajella. Tuossa välissä ehtisi, mutta siinä onkin sitä kesän juhlaputkea. Mutta ehkä sitten ensi kesänä.

Menen sisävesiristeilylle

Saimaalle rauhoittumaan tai Vanajavedelle maisemia ihailemaan! Joo, kuulostaa ihanalta! Mutta ei silloin, jos on liian kuuma, siellähän palaa. Ja sadesäällä taas ei ole kiva olla laivalla koko päivää. Ja jos taas on pilvistä, on ihan varmasti liian kylmä. Ja oikeastaan sitä kirjaa voi ihan yhtä hyvin lukea kotipihassa parveketuolissa eikä tarvitse maksaa kallista laivalippua.

Luen klassikoita

Paitsi että Marcel Proustin Kadonnutta aikaa etsimässä oli kirjastosta lainassa, Sinuhe Egyptiläisen lukeminen ei vain edisty ja Tolstoin Sota ja rauha oli sen verran rauhaisa kokemus, että uni tuli riippumatossa välittömästi. Ja loppujen lopuksi jokin kevyempi tuntui sittenkin paremmalta. 

Ja mihin se kukkamekkokin katosi, tai se vyötärö, joka vielä viime kesänä siihen kukkamekkoon mahtui

Käyn lavatansseissa

Mutta Sirpalle ei sopinutkaan se viikonloppu, jolloin minulle olisi käynyt, ja tuona viikonloppuna taas ei ollut Valasrannassa hyvää esiintyjää. Ja käykö siellä lavatansseissa enää ketään tai käykö siellä pelkkää nuorisoa nykyään? Ja mihin se kukkamekkokin katosi, tai se vyötärö, joka vielä viime kesänä siihen kukkamekkoon mahtui? Jos vaikka sitten katsoisi syksymmällä, jos silloin tulisi käytyä vaikka tanssikurssilla.

ProStoori kehottaa kaikkia nauttimaan kesälomasta ilman turhia paineita tekemisistä!

Artikkeli on julkaistu alun perin vuonna 2018.