Hyppää pääsisältöön

Helli hyvinvointiasi – Osallistu jäsenkoulutuksiin

Nainen venyttelee tietokoneen äärellä.
Prolaisille on tarjolla monipuolista koulutusta niin hyvinvoinnin tueksi kuin tunne- ja digitaitojen kehittämiseen. Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan.

Helli hyvinvointiasi – Osallistu jäsenkoulutuksiin

Julkaistu 23.01.2023 klo 09:26
Uutiset
Prolaisille on tarjolla monipuolista koulutusta niin hyvinvoinnin tueksi kuin tunne- ja digitaitojen kehittämiseen. Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan.

Hyvinvointi korostuu Pron alkuvuoden jäsenkoulutuksissa. Tarjolla on hyvinvoinnin kuukausittainen teemapaketti, jolla voi helliä omaa hyvinvointiaan.  Pakettiin kuuluvat webinaari ja viikoittaiset taukotuokiot.

– Tarjoamme kerran kuussa hyvinvointiin liittyvän tietoiskun, jonka teemaa työstetään taukotuokioissa, koulutuspäällikkö Tiina Kiuru kertoo innostuneena.

Helmikuussa syyniin joutuvat piintyneet tavat sekä mielen ja kehon jumit. Maaliskuussa buustataan työpäiviä diskon tahtiin. Huhtikuussa valitaan ravintoa fiksusti ja pistetään aineenvaihdunta kunnon kierroksille.  Koulutukset voi katsoa myös tallenteena.

– Meillä on paljon uudentyyppisiä koulutuksia.  Korona-aikana on ollut hienoja webinaareja, joilla olemme tavoittaneet paljon jäseniä. Nyt halusimme tarjota verkossa myös työpajoja ja valmennuksia, joissa jäsenemme pääsevät aktiivisesti osallistumaan, Kiuru kuvailee.

Parempaa palautumista ja joustavaa mieltä

Hyvinvointia voi vahvistaa myös Mieli työssä -valmennuksissa. Ensimmäinen valmennus pureutuu palautumiseen. Muutoksessa mukana -valmennus auttaa puolestaan työelämän jatkuvassa muutoksessa. Valmennukset koostuvat kahdesta osasta: webinaarista ja omaan tahtiin opiskeltavasta verkkokoulutuksesta.

Luvassa on jokaiselle jotakin.

– Esihenkilöt löytävät valmennuksista tukea työhönsä ja työntekijät vinkkejä omaan hyvinvointiinsa tai työkaverin tukemiseen. Lisäksi työsuojeluvaltuutetut saavat valmennuksista erinomaista tietoa, Tiina Kiuru vinkkaa.

Tarjolla apua on myös ilmastoahdistukseen. Ympäristötunteiden työpajoista saa tietoa ympäristökriisistä ja luvassa on apua tunnetaitojen vahvistamiseen.

– Koulutuksemme auttavat käsittelemään ympäristöasioita ja jaksamaan arjessa, Kiuru kuvailee.  

Digiturvallisuus kuntoon

Digiuhat ja -riskit ovat arkea kaikille, mikä näkyy myös koulutuksen suosiossa. Digiturvallinen työelämä -koulutus täyttyi välittömästi.  

– Koulutuksen suosio yllätti. Pyrimme järjestämään toisenkin työpajan keväämmällä. Tiedotamme siitä erikseen.

Tiina Kiuru korostaa sitä, että vaikka koulutus olisikin jo täynnä, aina kannattaa ilmoittautua varasijoille.  Paikka saattaa aueta peruutusten myötä. Siksi on myös tärkeää ilmoittaa, jos ei pääsekään koulutukseen.

– Jos olet ilmoittautunut koulutukseen etkä pääsekään mukaan, ilmoita siitä meille mahdollisimman pian, jotta saamme varasijoilla olevia mukaan.  

Miten kulttuurinen monimuotoisuus vaikuttaa työhön?

Kansainvälistyvä työelämä ja maahanmuutto asettavat uusia vaatimuksia 
työpaikoille. Pron koulutuksissa monimuotoisuutta pohditaan niin työntekijän, luottamushenkilön kuin esihenkilönkin näkökulmasta. Keskeiset sisällöt kootaan lopuksi työpajaan, jossa mietitään esimerkiksi sitä, miten työyhteisö voi vaikuttaa osallisuuden tai ulkopuolisuuden kokemukseen.