Hyppää pääsisältöön

Unelmatyöntekijä somen ihmemaassa

somekanavat rekrytoinnissa
Tänään sosiaalisessa mediassa liikkuvat niin työnantajat kuin työnhakijatkin. Somessa on onneksi helppoa olla täydellinen rekrytoitava, ihminen, jonka elämänhallinta ei petä koskaan. Näillä vihjeillä pääset alkuun.

Unelmatyöntekijä somen ihmemaassa

Julkaistu 22.10.2020 klo 07:35
ProStoori
Kirjoittanut
Maija Kajanto
Tänään sosiaalisessa mediassa liikkuvat niin työnantajat kuin työnhakijatkin. Somessa on onneksi helppoa olla täydellinen rekrytoitava, ihminen, jonka elämänhallinta ei petä koskaan. Näillä vihjeillä pääset alkuun.

1. Päde LinkedInissä

LinkedIn, tuo jokaisen työelämätouhottajan ykköskanava. Täällä kannattaa virittää itsensä duracell-pupun taajuudelle. Vahva kahvi auttaa.

Muista olla innoissasi. Jokainen töihin liittyvä asia on superinspiroivaa, kiinnostavaa, silmiä avaavaa. Mikään ei koskaan ole rutiinia, kertausta eikä varsinkaan tylsää, työelämäsi on jatkuvasti säkenöivää ilotulitusta, joka haastaa sinut joka päivä olemaan paras versio itsestäsi.

Työelämäsi on jatkuvasti säkenöivää ilotulitusta, joka haastaa sinut joka päivä olemaan paras versio itsestäsi.

Osallistu ja postaa jokaisesta webinaarista, johon olet osallistunut ja aika monesta sellaisestakin, johon et ole osallistunut. Käy randomisti tykkäilemässä ihmisten päivityksistä ja ole sopivassa hypessä. Vakavoidu silloin tällöin pohtimaan, miten kiitollinen oletkaan, kun saat tehdä juuri tätä työtä tai miten suuri prosessi sinulle on miettiä työurasi käänteitä.

Muista, että et koskaan etkä missään olosuhteissa halua vaihtaa työpaikkaa. Sen sijaan ”etsit uusia haasteita” ja ”mietit vakavasti oman urasi suuntaa”. Älä kerro, että olet istunut itku silmässä selailemassa työnhakusivuja yökaudet, se ei anna sinulle pisteitä.

2. Ole jet setter Instagramissa

Instagram, visuaalisen maailman paalupaikka. Jos haluat erottua työnantajan silmissä eduksesi Instassa, älä lähde mukaan siihen sakkiin, joka kuvaa syksyn kauniita vaahteranlehtiä maassa. Ehei, Instagramissa elämästä kannattaa tehdä aina vähän isompaa.

 Instagramissa elämästä kannattaa tehdä aina vähän isompaa.

Jaa kuvia lomamatkoilta, juhlista, kirjanjulkkareista, illallisilta ravintoloista ja kaupungin korkeimmalta sillalta.

Vaikka olisit käynyt Berliinissä viimeksi ennen muurin murtumista ja vaikka kulmabaarissa olisi pakko hinkata baaritiski lautasliinalla ennen kuin saat drinkistä säällisen kuvan, Instagramissa kannattaa osoittaa, että elämäsi on niin lähellä menevän jet setterin elämää kuin mahdollista.

Välillä riittää kuva korkokengistä, jotka ”odottavat lähtöä seuraavaan mahtavaan tilaisuuteen” tai kuntosalin valokyltistä kun ”on niin ikävä oikein kovaa treenaamista pitkästä aikaa”. Kaikki lasketaan, eli irrottelemaan vain!

3. Vakuuta palautumiskyvyilläsi Facebookissa

Tulevalle tai nykyiselle työnantajallesi tämä on se paikka, jossa käydään kurkkimassa, miten vapaa-aikasi tukee jaksamistasi töissä. Osoita siis täällä, että work-life-balance on kunnossa.

Osoita täällä, että work-life-balance on kunnossa.

Liity ryhmiin, joissa keskustellaan kirjallisuudesta, annetaan puutarhanhoitovinkkejä ja kudotaan islantilaisia neuleita. Muista jakaa kuvia työmatkastasi, vuodenaikaan sopivia maisemakuvia ja lastesi tai lähipiirisi hauskoja sutkauksia. Kotoile, mökkeile, retkeile ja käytä tuhlailevasti emojeita. Olethan palautumisen mestari, joka tietää, miten aivoista ja jaksamisesta pidetään huolta.

4. Ole älykkö Twitterissä

Päästä muka-nokkeluutesi irti ja ole timanttinen työnhakija myös kaikille Twitter-stalkkaajille. Avainasemassa on esittely, jonka kirjoitat itsestäsi: pidä huolta, että se korostaa nimenomaan ammatillista osaamistasi. Sen jälkeen voitkin antaa Googlen tehdä työn puolestasi. Kolme kertaa viikossa googlaa uutiset, jotka liippaavat läheltä näitä ilmoittamiasi hakusanoja ja jaa paras osuma muka-nokkelan johdannon saattelemana ja unelmatyöpaikkaasi soveltuvilla häshtägeillä.

Käy tykkäilemässä siellä täällä niistä asioista, joista kukaan ei ole eri mieltä.

 Käy tykkäilemässä siellä täällä niistä asioista, joista kukaan ei ole eri mieltä: lasten oikeudet, sotaveteraanien kunnioittaminen ja Maaret Kallio noin lähtökohtaisesti toimivat hyvin.

ProStoori toivottaa kaikille lukijoilleen onnea matkaan työpaikkoja etsiessä!

Sometietojen käytölle tarvitaan työnhakijan suostumus

Tiesithän, että mikäli työnantaja katsoo työnhakuvaiheessa tarpeelliseksi kerätä tietoa myös muista lähteistä, on niiden käytölle edellytyksenä työnhakijan suostumus. Vaikka työnhakijan sosiaalisessa mediassa itsestään jakamat tiedot perustuvat vapaaehtoisuuteen, on työnantajan hankittava suostumus myös näiden tietojen käytölle. Nimenomaisen suostumuksen lisäksi myös työhakemukseen liitetty linkki työnhakijan omiin tietoihin sosiaalisessa mediassa voidaan tulkita suostumukseksi.