Hyppää pääsisältöön

Vuoden 2019 trendit – ja näin niistä selvitään

Image
trendit 2019
Haluatko olla trenditietoinen mutta aika ei vain tahdo riittää uusien tuulten haistelemiseen? Eipä hätää, kokosimme sinulle kattavan paketin asioista, jotka ovat pinnalla vuonna 2019, sekä ruohonjuuritason ideat siihen, miten ilmiöön pääsee mukaan.

Vuoden 2019 trendit – ja näin niistä selvitään

Julkaistu 30.01.2019 klo 13:35
ProStoori
Kirjoittanut
Maija Kajanto
Haluatko olla trenditietoinen mutta aika ei vain tahdo riittää uusien tuulten haistelemiseen? Eipä hätää, kokosimme sinulle kattavan paketin asioista, jotka ovat pinnalla vuonna 2019, sekä ruohonjuuritason ideat siihen, miten ilmiöön pääsee mukaan.

Kiertotalous

Miten siirrymme kiertotalouteen, jossa kulutus perustuu omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen: jakamiseen, vuokraamiseen sekä kierrättämiseen?

 

Päätä laittaa siivouskomeron perällä lojunut akkuporakoneesi lainattavat-palstalle paikalliselle facebook-kirppikselle. Totea pitkällisen penkomisen jälkeen, ettet löydä ainuttakaan poranterää. Ota kuvat laitteesta kuitenkin. Käytä kahdeksan tuntia selvittämällä nettikirppiksen sääntöjä. Totea, että kun lopulta saat akkuporakonekuvasi julkiseksi, facebook-ryhmän ylläpitäjät poistavat sen viiden minuutin päästä, koska olet ladannut kuvat väärään kansioon. Laita akkuporakone takaisin siivouskomeroon.

 

Ota kuvat laitteesta. Käytä kahdeksan tuntia selvittämällä nettikirppiksen sääntöjä.

Lähimatkailu

Lentomatkustamisen hiilijalanjäljestä puhutaan enemmän kuin koskaan. Nykyään elämyksiä halutaan löytää myös lähempää ja kotimaan matkat ovat yhä suositumpia.

 

Varaa Kanarian-matkan sijaan lomaviikolle kahden yön yöpyminen lähimmässä kylpylässä.  Huomaa, että joku muukin on keksinyt saman idean. Polski kaksi päivää jonkun toisen kyynärpää silmässäsi. Lähde kotiin. Päätä, että seuraavalla kerralla olet trendin aallonharjalla ja matkailet vain omaan olohuoneeseesi saakka.

Tavaroiden karsiminen ja minimalismi

Tavaroiden karsimisesta ja vähällä tavaramäärällä elämisestä on tullut megatrendi. Siisti ja vähätavarainen koti on monelle suoranainen elämänhallinnan symboli ja kotien järjestelystä ja raivauksesta on kasvanut iso bisnes.

 

Keräile kaikki ylimääräiset tavarat, joiden viemistä kirpparille olet jo pitkään suunnitellut, ja pinoa ne olohuoneen sohvalle. Uuvahda. Katsele kaksi tuntia Netflixiä. Pakkaa tavarat kestokasseihin ja vie ne eteisen nurkkaan odottamaan ”jonnekin” toimittamista. Kompastele kasseihin seuraavat kuukaudet.

Keräile kaikki ylimääräiset tavarat, joiden viemistä kirpparille olet jo pitkään suunnitellut, ja pinoa ne olohuoneen sohvalle. Uuvahda.

Kasvisruoka ja vegaanius

Kasvisruoka on ollut pinnalla jo niin pitkään, että siitä ei enää puhuta edes trendinä. Nyt kauppojen hyllyillä huomiota saavat vegaaniset vaihtoehdot. Trendikkäimmät ovat jo aikoja sitten vaihtaneet lehmänmaidon kaura- tai soijamaitoon.

Osta purkillinen kauramaitoa. Huomaa ensimmäisenä päivänä, että kun kaadat se kahviisi, kahvi maistuu erilaiselta. Jätä tönisteri jääkaappiin. Odota kuukausi. Heitä kauramaito roskiin. Ensi vuonna sitten taas.

Kapselipukeutuminen

Kapselipukeutuminen auttaa vähentämään vaatteiden määrää vaatekaapissasi. Hyvin järjestelty ja suunniteltu määrä yhteensopivia vaatteita varmistaa, että sinulla on aina jokaiseen tilanteeseen sopivaa päällepantavaa.

Pukeudu tavallisiin vaatteisiisi. Ota lääkekapseli, esimerkiksi viimevuotinen allergialääke. Laita se taskuusi. Lähde töihin ja kerro, miten olet ottanut kapseliajattelun osaksi pukeutumistasi.

Trendiväri Neo Mint

Vaalean mintunvihreä väri tulee nyt lujaa, niin sisustustavaroissa, tekstiileissä kuin vaatteissakin.

Osta neljä pakettia Fazermint-karkkeja. Laita ne tarjolle olohuoneeseesi. Kun karkit on syöty, voit väittää, että kokeilit väriä, mutta sinun mielestäsi se on jo menneen talven lumia.

 

ProStoori toivottaa lukijoilleen trendikästä ja stressaamatonta vuotta 2019!