Hyppää pääsisältöön

Vaalit Suomessa

Vaalit Suomessa

Palkansaajien asioista päätetään muuallakin kuin työehtosopimusneuvotteluissa. Palkansaajaliikkeen tehtävänä on varmistaa, että yhteiskunnallisessa päätöksenteossa keskustellaan meille tärkeistä asioista. Ammattiliitto Pro osallistuu valtakunnallisiin vaaleihin omilla vaaliohjelmillaan ja nostamalla esiin ehdokkaita, jotka ovat liiton jäseniä.

Eduskuntavaalit 2023

Tutustu Pron eduskuntavaaliteemoihin ja valittuihin prolaisiin täältä.

Aluevaalit 2022

Tutustu Pron aluevaaliteemoihin ja aluevaaleissa valittuihin prolaisiin täällä

Kuntavaalit 2021

Voit tutustua Pron kuntavaaliteemoihin ja kuntavaaleissa valittuihin prolaisiin tästä.

Eurovaalit 2019

Pron jäsen Miapetra Kumpula-Natri (sd.) valittiin jatkokaudelle europarlamenttiin.

Eduskuntavaaliteemat 2019

Eduskuntavaaleissa äänestettiin mm. työelämän kehittämisestä, uusien työpaikkoja syntymisestä sekä palveluiden laadusta. Suomi päätettiin muuttaa hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä, ja siinä Pron jäsenillä on paljon työtä tehtävänään. Katso täältä hallitusohjelmatavoitteet.

Kuntavaalit 2017

Kuntavaaleisssa vuonna 2017 prolaisia oli ehdolla 414, joista kunnanvaltuustoihin valittiin melkein joka neljäs eli 120 prolaista. Seuraavat kuntavaalit järjestettiin kesäkuussa 2021. Kannustamme jäseniämme lähtemään rohkeasti ehdolle tulevissa vaaleissa!

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen
Uutiset
Julkaistu 03.05.2023
​​​​​​​– Työllisyysasteen nostamisen kannalta kannustavampaa on työhakijoiden osaamisen puutteiden tunnistaminen ja tuen tarjoaminen osaamisen kehittämiseksi, puheenjohtaja Malinen summasi eilisessä A-studiossa. 
Uutiset
Julkaistu 24.04.2023
​​​​​​​Eduskuntavaaleissa 2023 Ammattiliitto Pro tuki 82 285 eurolla yhteensä 67:ää ehdokasta.
jani kokko
ProStoori
Julkaistu 20.04.2023
Parlamentin ensikertalainen Jani Kokko (sd.) haluaa satsata työllisyysasteen nostamiseen ja huolehtia riittävistä hyvinvointipalveluista.