Hyppää pääsisältöön

4 vinkkiä alkavaan juhlakauteen

Image
tunnelmavalot Suomen kesässä
Kesä lähestyy ja juhlakausi alkaa: ylioppilasjuhlia, valmistujaisia, rippijuhlia, sukujuhlia, kesähäitä. Vaikka et joutuisi itse olemaan järjestävänä osapuolena, voi juhlaputki silti ahdistaa. ProStoori listasi neljä vinkkiä, miten selvitä juhlapuuhista ilman vararikkoa tai hermoromahdusta.

4 vinkkiä alkavaan juhlakauteen

Julkaistu 30.05.2018 klo 21:41
ProStoori
Kirjoittanut
Maija Kajanto
Kesä lähestyy ja juhlakausi alkaa: ylioppilasjuhlia, valmistujaisia, rippijuhlia, sukujuhlia, kesähäitä. Vaikka et joutuisi itse olemaan järjestävänä osapuolena, voi juhlaputki silti ahdistaa. ProStoori listasi neljä vinkkiä, miten selvitä juhlapuuhista ilman vararikkoa tai hermoromahdusta.

Budjetoi

Kun juhlia on tulollaan, naistenlehdet ja sosiaalinen media tulvahtavat täyteen lahjaideoita. Jos juhlia mahtuu kevääseen ja kesään useammat, voi budjetointi olla paikallaan ja ihan jokaista hyvää lahjavinkkiä ei kannata muutenkaan uskoa. Nykynuorilla ei välttämättä ole hinkua kerätä muumimukeja tai tiettyä astiasarjaa.

Paras tapa on tiedustella lahjatoiveita reilusti ennakolta ja sen jälkeen arvioida, paljonko haluaa lahjaan investoida. Viitseliäimmät koostavat juhlista excel-taulukon. Muista taulukoida myös muut kuin lahjamenot: jos lahjan lisäksi viet juhliin kukkia tai tervehdyksen emännälle, nekään eivät ole ilmaisia.

 

Verkostoidu

Kun budjetti on määritelty ja kesän juhlien lokaatiot ja aikataulut ovat suunnilleen selvillä, muista, että et ole ainoa juhliin suuntaaja. Tästä voi olla paljonkin hyötyä. Onnistuisiko siirtyminen kauempana sijaitsevalle juhlapaikalle kimppakyydillä? Entä löytyisikö vieraiden joukosta joku, jonka kanssa voisi ostaa lahjan puoliksi?

Jos juhlasankarin toivelistalla on digikamera tai ravintolatason kahvinkeitin, on ihan hyväksyttävää kerätä vieraiden joukosta isompi joukkio, jonka kanssa lahjan voi hankkia. Tämä on loistotilanne myös hääparille tai juhlien sankarille: on aina paras tilanne saada lahjaksi juuri sitä, mitä toivoi.

Suorita arkeologinen kaivaus

Niin kivaa kuin alennusmyynneissä pyöriminen onkin, se muuttuu tuskaiseksi suoritukseksi, jos juhlien lähestyessä joutuu paniikissa etsimään liikkeistä päällepantavaa. Arkeologinen kaivaus vaatehuoneen uumeniin kannattaa suorittaa hyvissä ajoin. Monesti vaatehuone saattaa tarjota iloisen yllätyksen, juhlapuseron tai mekon, jonka olemassaolon on ehtinyt unohtaa.

Useampien juhlien kesänä kannattaa erilaisia juhla-asuja ja settejä kaivaa esiin ja vertailla. Jos asujen valinta ja vaatekaapin pöyhintä yksin tuntuu tuskaiselta, kannattaa kutsua muutama ystävä kylään ja varata tilaisuuteen pari pulloa punaviiniä. Juhla-asun valinta voi toimia oivallisena tekosyynä hilpeisiin illanistujaisiin.

Olisiko mahdollista yhdistää kauempana sijaitsevat juhlat kesäiseen lomamatkaan?

Reititä

Onko kesälle tiedossa häitä tai sukujuhlia kauempana kotoa? Jos kyllä, monelle ensimmäinen tunne on ärsytys; taas yksi kesäviikonloppu menee hukkaan, kun istutaan autossa ja tanssitaan häitä. Olisiko mahdollista yhdistää kauempana sijaitsevat juhlat kesäiseen lomamatkaan? Olisiko juhlakohteessa jokin kiva kohde, johon käydä tutustumassa samalla tai osuisiko matkan varrelle vaikka huvipuisto, jonne lapset haluaisivat?

Jos juhlaseudulta löytyy hyvä vuokramökki tai mukavan oloinen hotelli, kannattaa juhlia ajatella osana lomaa ja kesäkokemusta. Useimmat meistä kiertävät Suomea aika rajallisesti, joten jokainen pikkureissu kannattaa ottaa matkailun kannalta.

ProStoori toivottaa lukijoilleen ihanaa juhlakautta!