Hyppää pääsisältöön

Atria irtisanoo taas Jyväskylässä

Edellisten yt-neuvottelujen päättymisestä Atrian Jyväskylän tehtaalla ei ole ehtinyt vierähtää kuin kuukausi. Nyt potku-uhan alla on 48 henkilöä.

Atria irtisanoo taas Jyväskylässä

Julkaistu 16.06.2014 klo 15:40
Uutiset
Edellisten yt-neuvottelujen päättymisestä Atrian Jyväskylän tehtaalla ei ole ehtinyt vierähtää kuin kuukausi. Nyt potku-uhan alla on 48 henkilöä.

Pro Uutiset / Katri Kangas

Elintarvikeyhtiö Atria aloittaa yhteistoimintaneuvottelut Jyväskylän tehtaallaan. Neuvottelut koskevat 48 henkilöä, joista puolenkymmentä on toimihenkilöitä.

Atria kertoo sopeuttavansa tehtaan tuotantokapasiteettia ja organisaatiota, sillä Saarioinen on irtisanonut sopimuksensa kuluttajapakatun lihan pakkaamisesta sille Atrian tehtaalla. Sopimus päättyy ensi helmikuun alussa. Lihan toimitus Saarioisille jatkuu tällä tietoa Jyväskylästä vastedeskin.

Ensimmäinen neuvottelupäivä on ensi viikon perjantaina, 30. toukokuuta.

Henkilöstöä karsitaan Jyväskylässä vauhdilla: edellisten yt:iden päättymisestä tehtaalla ei ole ehtinyt kulua kuin kuukausi. Silloin lopputilin tehtaalta sai irtisanomisten, eläköitymisten ja muiden järjestelyjen kautta 59 henkilöä. 25 toimihenkilöistä lähtöpassit jaettiin pitkälti toisellekymmenelle.

Uusien yt-neuvottelujen alkamista tiedettiin kuitenkin odottaa, kertoo Atrian Jyväskylän tehtaan toimihenkilöiden luottamusmies Kari Asp.

– Ennen kesälomien alkamista emme tosin odottaneet niiden alkavan, hän sanoo.

Kuukausi sitten irtisanotuille Atria lupasi tarjota mahdollisuutta jokaiselle siirtyä töihin sen muihin yksiköihin. Luottamusmies Asp arveli tuolloin, ettei halukkaita muuttajia parinsadan kilometrin päähän Nurmoon, Seinäjoelle tai Kauhajoelle työn takia juuri löydy.

Atria osti viime kesänä Saarioisilta sen naudan, sian ja broilerin hankinta-, teurastus- ja leikkuuliiketoiminnot. Liiketoiminnot liitettiin Atriaan helmikuun alussa.

 

Aiheesta aiemmin:

24.04.2014 Atria vähentää 59 Jyväskylässä

21.02.2013 Atria teki hyvän tuloksen ja aloittaa yt-neuvottelut